Анализа - ЛЕ: Партизан пред Плзењ...

Зашто Остојић, зашто тандем Милетића? Здјелар или Јевтовић? Ожеговић или Сума? Тројица играча се вратила у тренажни процес, у Лучанима се повредио Вулићевић, па је стручни штаб црно-белих у не баш комотној позицији уочи реванша у Чешкој.

Фудбал 20.02.2018 | 23:50
Анализа - ЛЕ: Партизан пред Плзењ...
Мирослав Ђукић је био јасан:

“Доста играча излази из повреда, налазе се ван такмичарског ритма, можда је ризично убацити их све одједном у битној утакмици каква нас чека у Плзењу“.

Речи Партизановог стратега могу, мада не морају под обавезно, да утичу на изглед тима који ће у четвртак (19.00) у Чешкој покушати да се пласира у осмину финала Лиге Европе. Забрињавајуће је што су ван строја за први меч били Бојан Остојић, Саша Здјелар и Огњен Ожеговић, а по црно-беле је охрабрујуће сазнање да су сва тројица у понедељак нормално тренирала и да би могли да ускоче у првих 11 на “Досан арени“.

Мада, имајући у виду Ђукићев став, питање је да ли сви. Отуд:

Ко ће бити стартери у трећој званичној утакмици Партизана овог пролећа?

Кад је реч о одбрани, једини “закуцан“ је Немања Р. Милетић. Остаје отворено ко ће му бити партнер, с обзиром да је због црвеног картона пре четири дана из комбинације испао Милан Митровић. У нормалним околностима дилема не би ни постојала, јер је Бојан Остојић показао да уме да “изнесе“ меч какав се очекује проти Плзења. Са доста дуела и скок игре. Некадашњем првотимцу Чукаричког је штоперска позиција природно станиште и то је предност у односу на остале кандидате за тим (Светозар Марковић има само 18 година, а Немања Г. Милетић је у основи бек), међутим...

Остојић се повредио још у раној фази припрема на Кипру. Осим почетне контролне утакмице са Горњиком пропустио је све остале дуеле, тек пре два дана почео је да тренира и зато је пред стручним штабом дилема да ли са њим да почне дуел у четртак. Ако Остојић у наредна два дана убеди Ђукића да је 100 одсто фит – играће. У супротном, назире се замена у лику Немање Г. Милетића.

Бивши фудбалер Јавора је на неколико контролних утакмица ове зиме чинио штоперски тандем са имењаком и презимењаком и врло добро се снашао у срцу одбране. Двојица Милетића играла су заједно и на пролећној премијери у Лучанима, а како се може чути могли би да почну у Плзењу.

Слична ситуација је и у средишњици везног реда, на позицијама задњих везних. Данило Пантић ће сигуран, засад је нејасно да ли ће му колега бити Саша Здјелар или Марко Јевтовић.

Здјелар је доведен с намером да игра баш утакмице оваквог типа и чини се да је од свих “изашлих“ из повреде најближи првом тиму, поготово због искуства донетог из Лиге шампиона. И што је у пару са Пантићем деловао сјајно на јединој утакмици, додуше, припремној, против Теплица. Баш та чињеница, да има само један меч за црно-беле и да је свеже оптерећен поредом примицача, можда му буде отежавајућа околност. Штавише, Марко Јевтовић је одлично деловао у првом сусрету са Плзењом, дао је гол у Лучанима и повео црно-беле ка преокрету, што би требало да му подигне самопоуздање и учини га озбиљном опцијом.

Имајући у виду да је Партизану потребан бар један гол у Плзењу многи навијачи прижељуку Огњена Ожеговића у првих 11. У том случају би црно-бели заиграли са два шпица (Леандре Тавамба је сигуран), међутим, и овде постоји недоумица. Пре свега због физичиког стања доскорашњег младог репрезентативца. Ако Ожеговић буде играо Ђукић ће посложити тим у формацији 4-4-2. У супротном кренуће као у Београду 4-2-3-1, са Сејдубом Сумом иза Камерунца, а Зораном Тошићем и Марком Јанковићем као крилима, уз напомену да последња двојица свакако остају у тиму, без обзира ко буде напред.

Назад: Владимир Стојковић међу стативама, Слободан Урошевић као леви бек и Мирослав Вулићевић, највероватније, као десни. Намерно стављамо ограду поред имена капитена, на гостовању у Лучанима добио је ударац у зглоб (кажу, “не изгледа нимало наивно“), међутим, очекује се да се искусни дефанзивац опорави до четвртка, како – на сву муку са повредама – не би талентовани Лука Цуцин морао да дебитује баш на овако захтевној утакмици.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар