Гатузо је направио Милан!

"Пре њега нисмо били тим, недостајала нам је снага", каже капитен Бонући.

Фудбал 20.02.2018 | 21:00
Гатузо је направио Милан!
Капитен Милана Леонардо Бонући каже да Ђенаро Гатузо свакодневно позитивно мења изглед Милана. Росонери су без пораза већ 10 утакмица, имају седам победа, стигли су до полуфинала Купа Италије, а фактички су већ избацили Лудогорец после 3:0 у првом мечу 1/16 финала Лиге Европе.

Све је то залуга новог тренера.

“Откако је Гатузо стигао, потпуно смо се променили. Тим игра много боље, налазимо се у бољој форми, а све је то његова заслуга. Веома смо напредовали у последње време. Усадио нам је победничке навике, менталитет, осећај потребе да се физички усавршавамо. У ствари, променио је све у чему смо били лоши. Пре њега нисмо били тим, недостајала нам је снага. Напорно смо тренирали да постанемо једно ново срце Милана”, изјавио је капитен Леонардо Бонући.

Велики је то посао за само два и по месеца откако је наследио Винченца Монтелу на клупи Росонера.

“Мало ми је пао притисак с леђа у последње време и Гатузо је и за то заслужан. Помогао ми је, преузео тешко бреме вођења свлачионице на себе. Погрешио сам на почетку, превише сам се фокусирао на ствари око мене, размишљао сам како ја морам да спасавам клуб. Испало је да је Рино био у праву, заједнички је задатак да спасавамо Милан. Дуг је пут пред нама”, подвлачи Бонући.

Капитен Милана је захвалан тренеру на помоћи коју му пружа.

“Тренер је ресетовао систем на прави начин. Повратио нам је самопоуздање, а сада играју добро и они фудбалери за које се мислило да су изгубљени. Убедио нас је да Милан не може горе од онога што се дешавало у првих неколико месеци ове сезоне и унео нове идеје које смо беспрекорно имплементирали. Направио је нови Милан”, закључио је Леонардо Бонући.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар