ИТА - Увијек иста прича: Торо се ложио, Јуве га завршио!

Јуве "кида" и десеткован! Упркос бројним проблемима са повредама, владајући италијански шампион славио као гост против градског ривала Торина, у 146. "Дербију дела Моле".  Мистер Алегри добио ново крило и изгубио Игуаина! Гол разлика на последњих 15 утакмица - 32:1!

Фудбал 18.02.2018 | 14:45
ИТА - Увијек иста прича: Торо се ложио, Јуве га завршио!
Побједа "осакаћеног" Јувентуса у градском дербију против Торина!

Упркос бројним проблемима, "бјанконери" су одиграли таман онолико колико је било потребно за славље у 146. "Дербију дела Моле", до којег су стигли поготком Алекса Сандра у 33. минуту.

ТОРИНО - ЈУВЕНТУС 0:1 (0:1)

Сусрет са градским ривалом владајући шампион Италије дочекао је поприлично ослабљен неиграњем повријеђених Андрее Барзаљија, Блеза Матуидија, Хуана Квадрада и Марија Манџукића, док је, иако је био најављен у стартних 11, Ђанлуиђи Буфон поново остао на клупи.

Додатни проблем Максу Алегрију створила је повреда Гонзала Игуаина већ у уводним минутима меча, када се сударио са голманом домаћих Салватореом Сигируом.

Аргентинац је осјетио болове у поткољеници, десетак минута провео је на терену шепајући, сједећи на травњаку, а онда је услиједио неизбјежни излазак из игре.

Управо је Федерико Бернардески, који је замијенио Игуаина, био један од најзаслужнијих за вођство "старе даме" у већ поменутом 33. минуту.

Сјајно је прошао по десној страни, послао лопту у петерац ривала, гдје је усамљен био Алекс Сандро, којем није било тешко само поставити ногу и спровести лопту у гол.

Био је то први погодак који је Торино примио од доласка Валтера Мацарија на клупу овог клуба.

У наставку скоро да није било узбуђења.

Паоло Дибала, који је добио шансу у посљедњих 20-ак минута, имао је три добре прилике у размаку од неколико минута, али у сва три наврата недостајао је финиш. Шутирао је или далеко ван оквира гола или млако у голмана Торина.

А шансе домаћих?

Па њих није ни било. Још једном је Андреа Белоти заказао, док ни његови саиграчи нису успјели створити нијти једну озбиљну прилику пред голом Војчега Шћесног.

Једино је Јаго Фалке запријетио десетак минута прије краја, али недовољно да угрози Пољака.

Остало је 1:0, а побједом је Јувентус поново избио на чело табеле. Наполи ће против СПАЛ-а од 15 часова тражити нова три бода како би се вратио на лидерску позицију.

Јувентусов терор на Апенинима се наставља, а Торино је најновија жртва владара италијанског фудбала. Као и обично у дербијима последњих година, Торино је горео од жеље да саплете градског ривала, али је на терену анестезиран Јувентусовом класом и снагом. Бјанконери су победом од 1:0 наставили победничку серију у Серији А, преузели чело табеле и сада је лоптица у Наполијевом дворишту.

Иако се очекивало да Торо направи проблеме шампиону, Мацаријев тим осим велике жеље није показао ниједан достојан фудбалски атрибут да би се супроставио тиму какав је Јувентус. Алегријевачета је уписала девету победу заредом у Серији А, а рачунајући и Куп Италије, Јуве на последњих 15 утакмица у домаћим такмичењима има бруталну го-разлику - 32:1!

Макс Алегри је још једном показао какав је тренерски камелеон и колико формација има у глави. Изненадио је остављањем Буфона на клупи, али и лансирањем Алекса Сандра на позицију левог крила уместо Манџукића. Међутим, Алегри се већ на почетку нашао у неочекиваној ситуацији. Игуаин се повредио приликом судара са Сиригуом. Аргентинац је неколико минута шепао на терену, али било је јасно да не може да настави меч због повреде зглоба. У недостатку класичног центрафора (Манџукић изостао због болести), заменио га је Бернардески, а Даглас Коста је прешао на позицију најистуренијег нападача.

Али управо је улазак Бернардескија донео Јувентусу победу. Скупоцено појачање игра све боље и почиње да користи шансе код Алегрија. Пробио је по левој страни, вратио на петерац где је био АлексСандро и оправдао поверење у новој улози. Алегри је са два потеза нацртао победу Бјанконера.

Торино је пре гола Бразилца имао сјајну шансу на почетку меча када су Оби и Белоти били у контри „два на један“ али су се спетљали и све упропастили. То је била њихова најбоља шанса због које ће дуго да жале... Имао је и Јуве одличну прилику на 0:0 када је Нкулу са гол-линије избио шут Асамое.

Ако је прво полувреме и било неизвесно, у другом је Јуве доминирао. Шампион је рутински контролисао ситуацију, а Торо у појединим моментима није успевао да види лопту. Јувентус је пропустио неколико солидних шанси да другим голом преломи питање победника, али ни то га на крају коштало. Торино је био потпуно безопасан, није имао расположеног играча и тек у финишу је преузео јалову иницијативу са којом је Јувентусова гранитна одбрана лако изашла на крај.

Торино и Јувентус до сада су одиграли 146 мечева у Серији А. "Бјанконери" су славили 69 пута, "граната" има 35 побједа, док су 42 меча окончана ремијем. Гол разлика износи 225:150 у корист Јувентуса.

ТОРИНО: Сиригу - Де Силвестри (80. Едера), Н'Кулу, Бурдисо, Молинаро - Ринкон - Јаго Фалке, Базели (55. Нијанг), Оби (72. Аква), Ансалди - Белоти.

ЈУВЕНТУС: Шћесни - Де Шиљо, Ругани, Кјелини, Асамоа - Кедира, Пјанић, Стураро - Даглас Коста (66. Дибала), Игуаин (15. Бернардески (90+1. Лихтштајнер), Алекс Сандро.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Торино - Јувентус 0:1 (0:1)
/Алекс Сандро 33/

Беневенто - Кротоне (15.00)
Болоња - Сасуоло
Наполи - СПАЛ
Аталанта - Фиорентина (18.00)
Милан - Сампдорија (20.45)

Одиграно у суботу:

Удинезе - Рома 0:2 (0:0)
/Ундер 70, Пероти 90/

Кјево - Каљари 2:1 (0:0)
/Ђакерини 74, Инглезе 76 – Паволети 82/

Ђенова - Интер 2:0 (1:0)
/Ранокија 45+1 аутогол, Пандев 59/

У понедјељак:

Лацио - Хелас Верона (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 65, Наполи 63, Рома (+1) 50, Интер (+1) 48, Лацио 46, Сампдорија 41, Милан 38, Аталанта 37, Удинезе (+1) 33, Торино (+1) 33, Фиорентина 31, Ђенова (+1) 30, Болоња 27, Каљари (+1) 25, Кјево (+1) 25, Сасуоло 23, Кротоне 21, СПАЛ 17, Хелас Верона 16, Беневенто 7.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар