Анализа - КРК: Тражи се МВП!

Ко ће се вечерас најбоље показати?

Кошарка 18.02.2018 | 18:30
Анализа - КРК: Тражи се МВП!
Стигли смо до саме завршнице Купа Радивоја Кораћа, чека нас вечити дерби у финалу од 21 час, а поред победника меча и освајача Жућкове левице добићемо и МВП-ја финала. Ова титула се додељује од 2003. године, а до сада су је освајали играчи попут Реџија Фримена, Горана Јеретина,  Алекса Марића, Џејмса Гиста, Марка Гудурића.

До сада је био случај да се гледа индекс корисности у финалу и да се једноставно титула додели најкориснијем играчу, као што то титула сама каже.

Па, ко би могао да се окити с њом?

Доста ће тога зависити ко ће бити освајач. Врло често се догађало да МВП долази из победничке екипе. Ако гледамо статистику, из Црвене звезде би то могли да буду играчи који воле да нападају кош и који имају велики број поена у рукама. Ту пре свега типујемо на Тејлора Рочестија који поред поена има одличне асистенције, али и Џејмса Фелдина који када експлодира зна буквално да затрпа кош противника. Давао је ове сезоне и по 29 поена на утакмици. Поред њих опција је и Дилан Енискоји игра у јако доброј  форми. У полуфиналу је убацио 20 поена за полувреме и имао серију 6/6 ван линије 6,75.

Код Партизана је свакако у првом  плану Новица Величковић. Јасно, то је играч који лагано пуни све статистичке колоне - од поена, преко скокова па и у асистенцијама је јако добар на овом турниру, има их четири по утакмици. Иначе, Величковић је већ био МВП финала нашег Купа 2009. годинеу победи баш над Звездом. Поред Новице типујемо још и на Ђорђа Гагића који је у полуфиналу имао 14 поена и уз то 13 скокова. Да се није испромашивао зицера испод коша и слободних бацања (5/10), учинак би му био још убитачнији. Игра у јако доброј форми. У истој таквој форми је и Вања  Маринковић, пре свега шутерској. У полуфиналу је дао 18 поена, гађао је 5/7 за три поена и тиме практично био један од играча одлуке. Ако понови овакву партију и томе дода још неке добре бројке у статистичким колонама може да се докопа награде најкориснијег играча.

Кошарка јесте тимска игра, али нико не може да порекне да су квалитетни и расположени појединци често она кључна копча која раздваја победнике од оних других.

МВП освајачи:

2003 - Реџи Фримен
2004 - Горан Јеретин
2005 - Бојан Поповић
2006 - Горан Јеретин
2007 - Драган Лабовић
2008 - Миленко Тепић
2009 - Новица Величковић
2010 - Алекс Марић
2011 - Џејмс Гист
2012 - Данило Анђушић
2013 - Демаркус Нелсон
2014 - Василије Мицић
2015 - Лука Митровић
2016 - Никола Ивановић
2017 - Марко Гудурић

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар