Анализа: Све то иде на ”делете”!

Његов утицај никад не може да се сведе на пуке бројке. Он је нешто много више од тога. То како бодри саиграче, даје им савете, удара пацке и објашњава кретње по паркету су ствари које се не виде у ТВ преносу. То се догађа када крену рекламе. Тада Величковић пружа образовни програм својим ученицима.

Кошарка 18.02.2018 | 17:45
Анализа: Све то иде на ”делете”!
Истински капитен. Прави вођа. Предводник.

На ова три начина можемо најбоље описати Новицу Величковића и његов значај у екипи Партизана. У прва два меча Купа Радивоја Кораћа се показао као један од најважнијих шрафова у игри црно-белих, а верујемо да не постоји тај што сумња да ће Новица против Црвене звезде вечерас од 21 час папучицу од гаса залепити за под у финалу Купа у Нишу.

Иако то некада делује другачије, Новицу води пре свега  љубав према свом клубу и кошарци, а не анимозитет према противнику. Зато га видите како галами и кида се и против Златибора и против Звезде.

Новица има већ два освојена Купа - 2008. и 2009. године, а те 2009. је био и МВП завршног турнира. Не поставља се питање ко има највише искуства у црно-белом дресу пред вечерашњи обрачун.

„Драго ми је да смо ушли у финале. Чека нас дерби. Финалеје најважније, уткмица као утакмица - спремићемо се. Одморићемо колико год можемо“, били су први утисци Величковића.

Партизан ће у репризи прошлогодишњег финала покушати да промени крај епизоде.

„Звезда је у суштини према приказаном ове сезоне  фаворит. Али, финале је финале. Ја сам их доста имао. Сигурно да искуством могу доста да помогнем саиграчима. И то је то. Прошле године смо га изгубили по мени због два три минута крајем треће четвртине. Трофеј је у питању“.

Црно-бели на трофеј у Купу чекају још од 2012. године када се такође играло у Нишу...

„Ето, све знате. Све знате. Ићи ћемо, морамо да нападнемо трофеј“.

Колико је Партизан за ова три дана имао прилике да гледа Звезду, да је на неки начин скаутира, мада ту тешко да има неких превеликих тајни.

„Гледали смо. Као што смо гледали све утакмице. Дерби је био скоро у Јадранској лиги. Остало нам је нешто у меморији. Морамо да се спремимо, пре подне је тренинг и да спремимо утакмицу што чвршће и са што више борбе“.

Чини се да Партизан после добре утакмице са Мегом улази у финале са неколико расположених играча и да то може да буде важан фактор.

„Дерби је дерби, финале је финале.  То да ли је расположен или не... Не побеђује појединац никада. Не побеђује. Нисам могао ни да испратим задњих пет минута... Драго ми је да смо добили и да се доста играча укључило. Све то иде на „делете“. Спремамо се за финале. Шта си одиграо данас - ко ће памтити“, јасна је порука Величковића пред вечерашњи обрачун.

Величковић игра за сада сасвим солидан турнир. Имао је у просеку 10,5 поена, 4,5 скокова, четири асистенције и Партизан је док је он био у игри имао позитивно кретање резултата на семафору.

Али, његов утицај никада не може да се сведе само на пуке бројке. Величковић је нешто много више од тога. То како он бодри саиграче, даје им савете, удара пацке и објашњава кретње на паркету су ствари које се не виде у ТВ преносу. То се догађа док је неко други у акцији и кадру, односно када крену рекламе. Тада Величковић пружа образовно - васпитни програм својим ученицима.

Он је прави, истински капитен црно-белих.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар