ШПА: Малаго, спремај се за другу лигу!

Седорфе, шта ти је то требало? Еврогол некада највећег талента Барселоне! Валенсија однела сва три бода са Росаледе после преокрета - 1:2 (1:0).  Малага је помислила да може, али. . .  Валенсија у финишу утакмице у Малаги стигла до победе у мечу у којем јој се и бод чинио великим.

Фудбал 17.02.2018 | 23:15
ШПА: Малаго, спремај се за другу лигу!
Малаго, није ово твоја сезона! Екипа из Андалузије све је ближа селидби у нижи ранг. Времена је све мање, порази се ређају као на траци, а нови је вечерас стигао у самом финишу окршаја са Валенсијом - 1:2 (1:0).

Иако су момци са Росаледе одиграли перфектно прво полувреме, повели на време преко тамнопутог Идејеа у 27. минуту после корнера, и дуго одолевали фаворизованој Валенсији, велики пад у самом финишу скупо ох је коштао. Након што је тренер гостију Марселоно убацио Зазу и Родрига у игру, гости су загосподарили тереном и било је питање тренутка када ће преокренути резултат.

Изједначење је уследило у 80. минуту после мајсторског корнера Данија Пареха који је новајлија из Арсенала Френсис Кокелан главом проследио у мрежу. Био је то увод у тотални преокрет, а само пет минута касније после прекршаја штопера домаћих Микела над Родригом, а капитен Парехо је сигурно извео најстрожу казну за победу од 2:1.

Могла је Малага до бода у самој завршници, али је полкушај голмана Хименеза главом у последњој секунди после слободног ударца завршио тик поред гола. Штета.

Српски репрезентативац Немања Максимовић преседео је чита меч на клупи за резерве, а споменимо да је Колумбијац Жеисон Муриљо одиграо вечерас прве минуте у дресу Валенсије после тромесечне паузе због повреде.

После новог пораза Малага је остала на самом зачељу са седам бодова мање од позиције која гарантује спас, док је Валенсија на трећем месту побегла Реалу на четири бода, али уз две утакмице више.

Малага је била боља и водила...

Домаћин је већ видео бодове, можда и спаса у Примери, али је, испоставиће се, рано почео да размишља о срећном крају.

Било је још времена до краја. За "слепе мишеве" свакако довољно да из Малаге однесу сва три бода и остану врло конкурентни у борби за Лигу шампиона.

Валенсија је победила 2:1!

Идеје се феномелано снашао у 27. минуту. Малага је повела, а гости нису успевали да пронађу своју игру.

Тражили су је и тражили, све до 80. минута. Френсис Кокелин је приликом једног корнера кренуо на "прву стативу", одбрана Малаге је на тренутак заспала, што је Французу било довољно да трзајем главе поравна резултат.

Брод домаћина је почео да томе, екипа да срља, а Валенсија је само чекала тренутак када ће јој се указати прилика за тријумф.

Није се начекала.

Микел је добио црвени картон због повлачења ривала, а Валенсија пенал и шансу да однесе сва три бода на гостовању "фењерашу".

Дани Парехо ту прилику није испустио...

Валенсија има 43 бода, четири више од четвртопласираног Реала, који, додуше, има и утакмицу мање.

Седорфе, шта ти је то требало? Еврогол некада највећег талента Барселоне!

Кларенс Седорф је човек који превише зна о фудбалу да би могао да разуме просчене фудбалере којима треба да командује. Може им помоћи једино да опет обује копачке и покаже им како... А не сумњамо да је и даље спремнији од свих својих изабраника у Ла Коруњи.

Легендарни Холанђанин је преузео клупу Депортива када нико није хтео и када то није било паметно јер ова екипа нема ни квалитет, ни металитет да се задржи у Примери. После пораза на дебију од Бетиса, Седорфов Депортиво је изгубио минималцем и на гостовању у Виторији. Алавес је освојио три бода захваљујући евроголу Мунира Ел Хададија.

Изгледа да Депортиву нико не може да помогне...  Па ни фудбалски генијалац какав је Кларенс Седорф. Велики ас се данас поново нашао преко пута некадашњег ривала из Ел Калсика - Абеларда. А бивши штопер Барселоне је опет изашао као победник у односу на некадашњег везисту Реала. Као играч је Седорф имао три пораза, реми и само једну победу у Ел Калсико окршајима против Абеларда и Барсе. Традиција се наставила... Абелардо заиста ради сјајан посао. Преузео је Алавес када су били шест бодова испод линије испадања, а сада су 10 бодова изнад!

Депортиво остаје три бода испод опасне зоне, али са очајном формом која је наговештава боље дане. На последњих десет мечева у Примери имају само два бода и осам пораза... Данас су почели солидно у Виторији, Андоне је промашио зицер, Бакали је погодио стативу, мада су и домаћи уздрмали оквир гола.

Моменат одлуке се десио у 61. минут! Некада највећи таленат Барселониних омладинаца Мунир ЕлХадади је постигао фантатсичан гол страшним ударцем са 20 метара.

Депортиво није успео да се опорави до краја, а Алавес је упловио у мирну луку...

ПРИМЕРА - 24. коло

Петак:
Ђирона - Леганес 3:0 (2:0)
/Стуани 23пен, Порту 36, Хуанпе 85/

Субота:
Лас Палмас - Севиља 1:2 (0:1)
/Каљери 82. пенал - Бен Једер 35, Сарабија 50/

Еибар - Барселона 0:2 (0:1)
/Суарез 16, Алба 88/

Алавес - Ла Коруња 1:0 (0:0)
/Ел Хадади 61/

Малага - Валенсија 1:2 (1:0)
/Идеје 27 - Кокелан 80, Парехо 85. пенал/

недеља

Сосиједад - Леванте 12.00
Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 16.15
Еспањол - Виљареал 18.30
Бетис - Реал 20.45

понедељак

Хетафе - Селта 21.00

среда (заостали меч)

Леганес - Реал 18.45

ТАБЕЛА: Барселона 62, Атлетико М. (-1) 52, Валенсија 46, Реал (-2) 42, Севиља 39, Виљареал (-1) 37, Еибар 35, Ђирона 34, Бетис (-1) 33, Селта (-1) 32, Хетафе (-1) 30, Леганес (-1) 29, Атлетик Б. (-1) 28, Алавес 28, Сосиједад (-1) 26, Еспањол (-1) 26, Леванте (-1) 20, Лас Палмас 18, Депортиво 17, Малага 13.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар