ИТА: Лазовић и Ђеноа срушили Интер!

Кјево искористио "вјечитог џокера"! Емануеле Ђакерини сједио је до 70. минута на клупи, а када је ушао у само два минута забио гол и асистирао за тријумф Кјева над Каљаријем. Две голчине, полетели Магарци! Ђакеринијева бомба и Инглезеова мајсторија растерали црне облаке.  Појачање из Наполија донело оно што се од њега очекује. Екипа Интера поражена је на гостовању против Ђеное 2:0, у 25. колу Серија А.  Интерова зона сумрака на Марасију! Неразури све више ризикују Лигу шампиона.

Фудбал 17.02.2018 | 22:55
ИТА: Лазовић и Ђеноа срушили Интер!
"Неразури" поражени су тек трећи пут ове сезоне, док су домаћи играчи дошли до треће, а укупно девете победе у такмичењу.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Дарко Лазовић у 80. минуту заменио је Горана Пандева.

Ђеноа је до вођства у 45. минуту дошла после комичне ситуације у одбрани Интера. 

Шкринијар је напуцао Ранокију у ногу, после чега је лопта завршила иза леђа Самира Хандановича. У наставку меча домаћи састав постигао је још један гол. 

Лаксалт је шутирао на гол, али се то на крају испоставила као асистенција, пошто је Пандев успео да смири лопту и да постигне погодак против свог бившег клуба. 

До краја меча нисмо видели више голова, па је тако Ђенао заслужено дошла до победе.

Од лидера Серије А до четвртопласираног тима којем озбиљно виси и тај пласман који доноси Лигу шампиона! Све то за само десет утакмица! То је Интер...

Страховит пад Неразура који траје у последња два месеца је настављен вечерас на Марасију који је постао црна рупа за њих. Ђенова их је вечерас савладала пети узастопни пут као домаћин, славила је 2:0 и ако Лацио прекосутра победи Верону на Олимпику, Интер пада на пету позицију...

Иако је победа над Болоњом у прошлом колу била трачак наде после црне серије, Интер је вечерас опет разочарао навијаче. Да ствари буду горе, Интер је практично поклонио победу Грифонима који нису морали да одиграју неки посебно блистав меч да би узели меру троструком прваку Европе.

Када је Пандев из приликом центаршута погодио пречку Интеровог гола у првом полувремену, била је то најава бизарне вечери за госте. Кандрева је био једини који је помало претио домаћину, иако је играо на левој страни. Интер је практично био безопасан и било је питање тренутка када ће све кренути наопако у Интеровом стилу. Десило се у најгорем моменту...

Док се чекао судијски звиждук за одлазак на полувреме, Интер је поклонио гол Ђеновљанима. Шкринијар је у покушају да избије не баш опасан центрашут домаћих, ухватио волеј и погодио несрећног Ранокију од којег се лопта одбија у мрежу?!

Ништа боље није Интер прошао ни у другом полувремену. После шута његовог бившег играча Лаксала, још један бивши је погодио. Горан Пандев је уштоповао Лаксалов шут, остао сам на петерцу и матирао Хандановића за победу Ђенове.

Ђенова је упловила у мирне воде, Интеру се црно пише ако настави овако. Лига шампиона је под све већим ризиком, Рома им бежи два бода, а Лацио може сутра да их прескочи. Чак ни градски ривал Милан више није далеко ако настави да диже форму... Аларм одавно звони у Апијано Ђентилеу.

Аутогол и Пандев уништили Интер! Интер још једном поражен на гостовању Ђенови. Голове за домаћина постигли бивши, али и садашњи фудбалер "нероазура".

Несрећа никад не стиже сама! У то су се увјерили и фудбалери Интера у суботу увече на стадиону Мараси у Ђенови.

Фудбалери Ђенове савладали су “нероазуре” резултатом 2:0 и оставили их на четвртом мјесту на табели, а уколико Лацио у понедјељак савлада Хелас Верону екипа Лучијана Спалетија би могла склизнути и на пету позицију.

Осим чињенице да су доживјели трећи пораз у сезони, навијаче Интера забољеће начин на који су примили два гола, јер је први погодак Ђенове у ствари аутогол Ранокије, а други је забио њихов бивши играч – Горан Пандев.

Са посљедња четири гостовања Ђенови на Марасију фудбалери Интера вратили су се поражени и као да се тог терета нису могли ослободити “нероазури”. Екипа Лучијана Спалетија јако лоше је одиграла прво полувријеме, а онда у посљедњим тренуцима пред одлазак на одмор примила погодак који је изазвао салве смијеха на трибинама Марасија.

Репрезентативац БиХ Ервин Зукановић центрирао је лопту у шеснаестерац Интера, Шкрињар је избио лопту, међутим, тачно у Ранокију од којег се лопта одбила у мрежу.

Хандановић је лопту само испратио погледом.

Исто је и урадио и у 11. минуту, када је након убацивања Пандева лопта одскочила и преварила га, али се тада испријечила пречка, а овог пута морао је да ју извади из мреже.

Андреи Ранокији био је ово први аутогол у 186 наступа у Серији А.

Дефинитивно питање побједника ријешено је у 59. минуту, када је Лаксал упутио приземан шут из даљине, а Пандев у гужви сјајно примио ту лопту и рутински ју послао иза Хандановића.

За разлику од чувара мреже интера Перин је имао сјајно вече и најзаслужнији је за то што је Ђенова до краја сачувала свој гол, уз Зукановића, који је у 78. Минуту одлилчно интервенисао испред гол-линије, послије шута Едера.

Нападач Интера није успио да се трећу утакмицу заредом упише у листу стријелаца, а његова екипа да веже двије побједе, послије серије од осам мечева без тријумфа.

Кјево искористио "вјечитог џокера"! Емануеле Ђакерини сједио је до 70. минута на клупи, а када је ушао у само два минута забио гол и асистирао за тријумф Кјева над Каљаријем.

„Летећи магарци“ прекинули су серију катастрофалних резултата и послије десет утакмица без тријумфа, односно четири везана пораза у посљедња четири кола, коначо уписали три бода.

Кјево је на свом терену савладао Каљари 2:1, а за важна три бода у борби за опстанак може да захвали "вјечитом џокеру" Емануелу Ђакеринију.

Само 59 минута одиграо је Ђакерини прошле полусезоне у дресу Наполија након чега је спаковао ствари и преселио у Верону, на шестомјесечну позајмицу.

На овај корак одлучио се јер је постао прекобројан у екипи Наполија, за коју је у две сезоне укупно уписао 20 наступа, од чега 19 са клупе.

Доласком у Кјево ове зиме Ђакерини је накратко добио улогу стартера коју је након само двије утакмице изгубио, али повратак на клупу на мечу против Каљарија није му много сметао. Напротив.

Читавих 70 минута пресједио је на клупи, а потом ушао на терен и ријешио утакмицу.

У само два минута, од 74. до 76. Ђакерини је забио гол и асистирао, а испоставило се било је то довољно за побједу „летећих магараца“.

Прво је фантастичним ударцем из слободног ударца довео Кјево у вођство, а потом упослио Инглезеа који је удвостручио предност „летећих магараца“.

Каљари је успио да смањи на 2:1, али не и да стигне до преокрета, па сада ова два тима дијеле 14. мјесто на табели са 25. освојених бодова. Први испод "црте“, СПАЛ има 17 бодова и утакмицу мање.

Само два бода је освојио Кјево у последњих 10 првенствених утакмица, кола су кренула низбрдо, сенка Серије Б се надвила над Летећим магарцима и неко је морао коначно да повуче ручну. Урадио је то новајлија Емануеле Ђакерини! Кјево је коначно победио, прекинуо црну серију од четири пораза, савладао директног ривала у борби за опстанак Каљари са 2:1 и сада се лакше дише...   

Под озбиљним притиском су били Роландо Маран и његови изабраници уочи меча са Каљаријем и зато ова победа вреди и више од три бода. Поготово што је заслужено извојевана с обзиром на игру. Кјево је доминирао, ставрао шансе, боље играо, али је срећа била уз госте са Сардиније који су морали и да избијају са гол-линије и грубом игром успели да одоле до средине другог полувремена...

А онда је на терен ушло највеће зимско појачање Кјева - Емануеле Ђакерини! И повукао ручну...  

После само четири минута на терену, омалени офанзивац је изнудио слободњак на 20 метара из којег је постигао феноменалан гол преко живог зида!

Само два минута касније, наполијев будући нападач Роберто Инглезе потврђује да је најбољи играч Летећих магараца. После сјајног соло продора је прошао двојицу гостујућих дефанзиваца и пласирао опту у даљи угао за 2:0.

Међутим, ни то није значило крај драме. Леонардо Паволети је у свом стилу запловио кроз ваздух и у 82. минуту голом главом оживео наде Каљарија.

Домаћи тим је почео да паничи и да се грчевито брани, а на крају је могао да остане без победе пошто је ветеран Сорентино у 90. минуту фантастичном одбраном на линији зауставио Паволетијев волеј... Српски везиста Иван Радовановић је одиграо цео меч за Кјево и дао допринос дуго чеканој победи.

Серија А, 24. коло:

Удинезе – Рома 0:2 (0:0)
Ундер 70, Пероти 91

Кјево – Каљари 2:1 (0:0)
Ђакерини 74, Инглесе 76 - Паволети

Ђеноа – Интер 2:0 (1:0)
Ранокија 45аг, Пандев 59

недеља:
12.30 Торино – Јувентус
15.00 Беневенто – Кротоне 
15.00 Болоња – Сасуоло
15.00 Наполи – СПАЛ
18.00 Аталанта – Фиорентина
20.45 Милан – Сампдорија

понедаљак:
20.45 Лацио – Верона

ТАБЕЛА: Наполи 63, Јувентус 62, Рома (+1) 50, Интер (+1) 48, Лацио 46, Сампдорија 41, Милан 38, Аталанта 37, Удинезе (+1) 33, Торино 33, Фиорентина 31, Ђенова (+1) 30, Болоња 27, Каљари (+1) 25, Кјево (+1) 25, Сасуоло 23, Кротоне 21, СПАЛ 17, Хелас Верона 16, Беневенто 7.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар