Тачи: Мафијашки мотиви иза убиства

Предсједник Косова Хашим Тачи рекао је да нема индиција да убиство Оливера Ивановића има етничку позадину већ да се прије ради о мафијашким мотивима.

Србија 17.02.2018 | 22:27
Тачи: Мафијашки мотиви иза убиства
"Истрага се наставља и за сада нема индиција да је у питању етнички мотиивисан случај. Први подаци указују на криминалне, мафијашке мотиве", изјавио је Тачи у интервјуу за телевизију Н1.

Могуће је, навео је Тачи, да постоје "криминалне структуре повезане с одређеним политичким круговима".

Он је поновио да ће "истина изаћи на видјело иако ће то некога бољети".

Према његовим ријечима, Косову је у интересу да се сазна истина у том случају и да поздравља све информације које добије од Србије.

"Косово нема шта да сакрије, то је у интересу откривања истине. Поздрављамо сваку помоћ и информације пружене од стране Србије. Али и Београд не треба да се брине или страхује у откривању истине о убиству Ивановића", навео је Тачи.

Тачи је рекао да од убиства Ивановића није било инцидената на Косову јер институције раде на том случају и њим добро управљају.

"Можете замислити да се случај Оливера Ивановића десио три или пет година раније - ситуација у погледу међуетничких односа Албанаца и Срба би експлодирала. Иако се тај злочиначки акт десио, док косовске институције напорно раде на рјешавању случаја, ниједан инцидент се није десио, јер смо добро управљали датим околностима", рекао је Тачи.

(Бета)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

18.02.2018 05:40

Криминалне структуре су данас у дирекној вези са политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

18.02.2018 06:39

У опкладу да су га Срби убили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2018 11:16

Нема толико везе ко га је упуцао, већ позадина свега. Српска и албанска мафија сарадјују екстра од почетка рата 90-их...а сјевер Косова им је зона слободног дјеловања...Оливер им је сметао!!!

Name

Дијагноза

18.02.2018 07:59

Одкуд мафија и криминал у творевини највеће свјетске демократије. Па зар то не треба бити примјер како треба да изгледа демократско друштво по рецепту УСА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

18.02.2018 09:52

Као у Београду није било политичких убистава,намјештених процеса...

Name

------

18.02.2018 08:18

Ово убитство је био интерес неког трећег. Ваљда и локални Срби и локални Шиптари имају срце и душу и жељу да живе у уређеној држави гдје се нико неће плашити другог и другачијег комшије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

18.02.2018 08:43

Мафијашки кругови блиски власти, а? Балкан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несто смрди

18.02.2018 10:01

Многи политицари су мафија .Ста је тразио диркрор Цие на Косову а његов Британски колега у Београду.Дали су досли по Америцког плаценика ухапсеног у Беогару под сумљивим околностима.Све док се небуде знао налогодавац убијства моземо само предпостављати .

ОДГОВОРИТЕ