ПОР: Андрија Живковић је постао играчина откако игра „десетку“!

Навијачи Бенфике одушевљени Србином у убедљивој победи над Боавистом.

Фудбал 18.02.2018 | 10:15
ПОР: Андрија Живковић је постао играчина откако игра „десетку“!
Бенфика је прегазила Боависту са 4:0 и прескочила лидера Порто за један бод, али уз две одигране утакмице више... Осим због убедљиве победе, навијачи Бенфике су вечерас блистали и због још два разлога: Франка Сервија и Андрије Живковића.

Двојица офанзиваца који су у првом делу сезоне били конкуренти један другом за место у тиму сада играју заједно и представљају ударну сангу Бенфике. Навијачи Бенфике вечерас по друштвеним мрежама сипају комплименте на рачун њих двојице. Живковић се није уписао у стрелце против Пантера, није уписао ни асистенцију, али је толико добро играо да га многи сматрају играчем утакмице!

Живковићев процват је започео пре неколико недеља када га је тренер Руи Виторија прекомандовао са крилне позиције у везни ред на место „десетке“ због повреде Хрвата Кровиновића. Живковић од тада блиста у новој улози и постао је фудбалер око којег се врти игра лисабонског тима. Навијачи Бенфике с поносом истичу да се тек сада види каква „играчина“ је Србин и већ су га етикетирали као капиталца од чијег трансфера ће Бенфика наредног лета дебело попунити клупску касу.

Иако је вечерашњи меч против Боависте почео стресно за Бенфику, завршио се срећно. Жонас је промашио пенал у 18. минуту, али је Бенфика до полувремена после два корнера Сервија дошла до 2:0 головима штопера Жардела и Дијаса. У другом полувремену је Енрике затресао сопствену мрежу, да би тачку ставио Раул Хименез после одличног продора Алмеиде.

ПРИМЕИРА, 23. коло

Петак

Феиренсе - Портимоненсе 1:3 (1:1)
/Роћа 31 - Фабрисио 26, Велингтон 69, Накађима 88/

Субота

Авес - Маритимо 0:0

Бенфика - Боависта 4:0 (2:0)
/Дијас 18, Жардел 44, Енрике 77 аутогол, Хименез 90/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар