ФРА: ПСЖ напунио мрежу Стразбура!

Екипа Пари Сен Жермена победила је са 5:2 Стразбур у 26. колу Лиге 1.  Мајсторе, што ниси тако против Реала? Прелепи дриблинзи и финте Нејмара на утакмици у Паризу.  ПСЖ се рехабилитовао уз 7+! Свеци убедљиви на Парку принчева - 5:2 (3:1).  Довели Суботића - не могу да изгубе! Каен промашио два пенала, Сако је благо Рена.

Фудбал 17.02.2018 | 21:45
ФРА: ПСЖ напунио мрежу Стразбура!
Парижани чувају прво место домаћег шампионата и са овом победом дошли су до 68 бода, што је 12 више од другопласираног Монака.

Стразбур се налази на другој страни табеле, заузимају 14. место са пет бодова више од зоне испадања.

Гости су дошли до гола предности већ на старту меча, пошто је Ахолу на асистенцију Лале савладао Ареолу. То је разљутило домаће играче који су до полувремена постигли три гола. 

Дракслер је у 10. минуту изједначио, потом је Нејмар у 21. донео преокрет ПСЖ, док је само минут касније Ди Марија повисио на 3:1. 

У наставку меча Стразбур је успео да смањи на 3:2 голом Баокена у 67. минуту, али то је било све што смо видели од њих. 

Двоструки стрелац до краја меча постао је Единсон Кавани. Уругвајац је мрежу тресао у 73 и 79. минуту и то је било довољно за 22. тријумф домаћих играча.

Пари Сен Жермен је лако преболео неуспех у првом мечу осмине финала Лиге шампиона против Реала у Мадриду и то убедљивом победом над Стразбуром од 5:2 на препуном Парку принчева.

Пулени Унаја Емерија искалили су се на нејаким гостима који су изненадили успаване Свеце и повели у шестом минуту преко Аолуа.

Али, потом су Парижани додали гас, Дракслер је у десетом поравнао на 1:1, да би само за минут средином првог дела Нејмар и Ди Марија отклонили сваку сумњу у коначан исход овог меча. Били су то голови из лепих акција, после грешака одбране Стразбура која је сама себи била највећи ривал.

Разлика у класи била је очигледна, а ПСЖ се није уплашио нити паничио и након што је Баокен у 67. смањио на 2:3.

Свеци су се само уозбиљили, а после сјајних акција изузетно ефикасни Матадор Единсон Кавани је са још два гола (укупно 21) потврдио тријумф домаћина који је и даље на великих 12 бодова предности у односу на Монако.

Такође, ПСЖ је забележио вечерас 13. узастопну победу у Лиги 1 на свом терену што је најдужа серија у историји овог клуба. 

Довели Суботића - не могу да изгубе! Каен промашио два пенала, Сако је благо Рена.

Рекли су „потребан нам је Србин“. И дође Србин. И поправи се Сент Етјен. Откако је Невен Суботић стигао из Борусије Дортмунд одбрана славног француског клуба делује сигурније, преноси се то и на остакак тима, па су Зелени у серији од четири меча без пораза.

Тај низ поклопио се са доласком Суботића, који је и у Анжеу показао да је дефанзивац способан да игра у захтевној лиги и на високом нивоу. Сент Етјен је не само сачувао мрежу, већ успео и да слави на терену дављеника и још више побегне из опасне зоне у којој се налазио до половине сезоне.

Одлука на стадиону „Рајмон Копа“ пала је у 79. минуту, други јануарски новајлија Роберт Берич, пристигао из Андерлехта, постигао је четврти гол за нови клуб и потврдио да је  велико појачање за екипу Жан Луја Гасеа.

Потопуно луд меч одигран је у Каену, истоимени домаћин је водио, није искористио два једанаестерца и на крају је морао да се задовољи мрвицом у дуелу са Реном (2:2).

Штавише, Каен може да „пева“, јер је Да Силва поравнао тек у 82. минуту за важан бод. Све би било далеко мирније да је већ у 25. минуту Родељин са 11 метара погодио мрежу уместо што је пуцао изнад пречке или да шут Петерса, непосредно пре изједначења, није укротио голман Кубек.

Рен није добио утакмицу, али је добио провереног нападача, пошто је Дијафра Сако с два гола у размаку од 12 минута потврдио да ће бити велико појачање за тим из Бретање.

У директној борби за опстанак Троа је искористила предност домаћег терена и оставила Мец закуцан за дно табеле.

ФРАНЦУСКА 1 - 25. коло

Петак
Монако - Дижон 4:0 (1:0)
/Кејта 13, Фабињо 69. пенал, Лопес 88, Глик 90+3/ 

Субота 
ПСЖ - Стразбур 5:2 (3:1)
/Дракслер 10, Нејмар 21, Ди Марија 22, Кавани 73, 79 - Аолу 6, Баокен 67/

Амијен Тулуз 0:0

Анже - Сент Етјен 0:1 (0:0)
/Берич 79/

Каен - Рен 2:2 (1:2)
/Сривели 6, Да Силва 84 - Сако 9, 21/

Монпеље  Генган 1:1 (0:1)
/Сио 73 - Енгбакото 29 пен/

Троа - Мец 1:0 (0:0)
/Нијане 88/

недеља:
15.00 Ница – Нант
17.00 Лил – Лион
21.00 Марсеј – Бордо

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар