ФА Куп: У 1/4-финале прошли Јунајтед, Саутемптон и Брајтон!

Матићу поништен гол, Лукаку донео победу МУ! Екипа Манчестер јунајтеда пласирала се у четвртфинале ФА купа, пошто је са 2:0 победила Хадерсфилд. Тенк из Манчестера! Овај Лукаку се чекао целе сезоне! Одлични нападач је дошао до цифре од 21 постигнутог гола у овој сезони, док је у ФА купу постигао четири поготка на три утакмице. Тадић стрелац, Саутемптон преко ВБА до четвртфинала! Екипа Саутемптона пласирала се у четвртину финала ФА купа, пошто је са 2:1 победила Вест Бромич Албион.  Још једна лепотица Душана Тадића! Погодак вредан четвртфинала ФА купа.  

Фудбал 17.02.2018 | 21:30
ФА Куп: У 1/4-финале прошли Јунајтед, Саутемптон и Брајтон!
Други гол на мечу за "Свеце" постигао је репрезентативац Душан Тадић у 56. минуту.

Саутемптон је у 11. повео преко Худта и са тим резултатом отишло се на паузу.

Само 11 минута у другом полувремену екипи Маурисија Пелегрина било је потребно да удвостручи предност. Кариљо је асистирао нашем играчу, који је успео да савлада Фостера. 

Саломон Рондон успео је да смањи разултат у 58. минуту, али до краја меча нисмо видели промене на семафору. 

Саутемптон је успео да се докопа четвртфинала ФА купа, а за то треба да захвали Душану Тадићукоји му је омогућио тријумф над Вест Бромвич Албионом од 2:1.

Репрезентативац Србије је лепим поготком у 56. минуту разгалио навијаче Светаца на гостовању у Бирмингему и показао да је још магије остало у тим копачкама. 

Сјајно је крилни нападач Светаца истрчао контру, лепо комбиновао са Гвидом Кариљом, а када се нашао наспрам голмана Фостера, мајсторски га је преварио и повисио на 2:0.

Раније у току дана меч су одиграли Шефилд венздеј и Свонси, али није било победника (0:0) и због тога ће екипе одиграти још један меч. 

Пролаз у четвртфинале обезбедио је и Брајтон који је пред домаћом публиком савладао Конветри са 3:1. У првих 30-так минута могло се претпоставити какав ће бити исход меча. 

Брајтон је повео са 2:0 головима Локадије у 15. и Голдсона у 34. минуту. Улоа је у 61. повећао на 3:0, а коначан резултат поставио је Кларк-Херис 77.

Матићу поништен гол, Лукаку донео победу МУ! Екипа Манчестер јунајтеда пласирала се у четвртфинале ФА купа, пошто је са 2:0 победила Хадерсфилд.

Репрезентативац Србије Немања Матић одиграо је добар меч, а у надокнади првог полувремена гол му је поништен због офсајда.

Изабраници Жозеа Муриња заслужено су дошли до победе и пласмана међу осам најбољих екипа у овом престижном такмичењу.

Јунајтед је до гола предности дошао већ у трећем минуту. Мата је послао пâс ка Лукакуу, овај се одлично заградио и десном ногом савладао Лосла. 

Са тим резултатом отишло се и на полувреме (0:1). 

После само десет минута игре Белгијанац у редовима Манчестера постигао је и други гол на мечу. Алексис Санчес је одлично упослио Ромелуа којем није било тешко да удвостручи предност. 

До краја меча није било промене на семафору, па су тако "црвени ђаволи" заслужено у четвртфиналу ФА купа.

Ромелу Лукаку био је расположен!

Довољно да Манчестер јунајтед победи Хадерсфилд 2:0 (1:0) и избори пласман у четвртфинале ФА купа.

Стрепели су "црвени ђаволи" од "Џон Смитс" стадиона, јер се крајем октобра нису лепо провели на њему. У првом премијерлигашком окршају Хадерсфилд је победио (2:1), пре две недеље Манчестер је на "Олд Трафорду" био бољи (2:0).

Жозе Мурињо сада је умео да постави игру која ће спречити упорног и врло опасног ривала да му зада главобољу, а имао је и и те како расположеног Лукакуа, стрелца оба гола за госте.

Први је "пао" већ у трећем минуту после асистенције Хуана Мате.

Занимљиво, скоро десет минута је домаћин након примљеног гола држао "ђаволе" у њиховом шеснаестерцу, имао је и сјајну прилику за изједначење, али се великан одбранио.

До краја првог полувремена Јунајтед је постигао два гола, први Мата, а други Немања Матић, међутим оба су поништена због офсајда. Ако је српски препрезентативац био у недозвољеној позицији, шпански није. То се лепо видело и на успореном снимку.

Ипак, то није омело играче Јунајтеда.

Сјајну акцију извели су Алексис Санжез и Лукаку. Белгијанац је у пуном спринту истрчао 70 метара, а прелеп пас у простор Чилеанца избацио је комплетну одбрану Хадерсфилда и нападача Јунајтеда "спојио" са голом.

Уследио је дриблиг у страну и сигурна реализација...

Шефилд Венздеј и Свонси мораће да играју још један меч, јер је први дуел завршен 0:0. Саутемптон је победио Вест Бромвич Албион у гостима 2:1, док је Брајтон савладао Ковентри 3:1.

Игра добро, па га нема нигде. Заблиста, па пролази кроз кризу. Ипак, чини се да за Ромелуа Лукакуа више никакве кризе и падови не постије. Манчестер јунајтед је на плећима свог снажног голгетера протутњао Хадерсфилдом, без проблема обезбедио пласман у четвртфинале ФА купа, и направио идеалну увертиру утакмице осмине финала Лиге шампиона против Севиље на стадиону Рамон Санчез Писхуан - 0:2 (0:1)

Код оба поготка Јунајтеда на овој утакмици кључну превагу је имала нестварна снага тамнопутог Белгијанца. И на почетку првог, као и на почетку другог полувремена Лукаку је „преорао“ озбиљан број метара, без проблема „отресао“ своје најближе пратиоце а онда матирао немоћног Јонаса Лосла.

Одлични нападач је дошао до цифре од 21 постигнутог гола у овој сезони, док је у ФА купу постигао четири поготка на три утакмице. Погђао је против Дербија и Јеовила, баш као и данас, када је у два наврата тресао мрежу Хадерсфилда.

Лукаку је дефинитивно стабилизовао форму, постигао је шест голова на последњих седам утакмица, али би круну овог одличног периода могао да доживи током наредне недеље, како против Севиље, тако и против Челсија у великом дербију Премијер лиге.

ФА КУП - 1/8 финала:

Петак:

Лестер - Шефилд Јунајтед 1:0 (0:0)
/Варди 66/

Челси - Хал Сити 4:0 (4:0)
/Вилијан 2, 32, Педро 27, Жиру 42/

Субота:

Шефилд Венздеј - Свонси 0:0

Вест Бромвич Албион - Саутемптон 1:2 ()
/Рондон 58 - Худ 11, Тадић 56/

Брајтон - Ковентри 3:1 (2:0)
/Локадија 15, Голдсон 34, Уљоа 64 - Кларк-Херис 77/

Хадерсфилд - Манчестер јунајтед 0:2 (0:1)
/Лукаку 3, 55/

Недеља:

17.00: Рочдејл - Тотенхем 

Понедељак:

20.55: Виган - Манчестер Сити

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар