ИТА: Трећа узастопна побједа Роме!

Фудбалери Роме победили су Удинезе са 2:0, у 25. колу Серије А.  Ундер опет Ромин спасилац! Млади Турчин из кола у коло одушевљава навијаче "вучице".  Вредело га је чекати! Турска муња је Ромин нови Салах! Трећу недељу заредом, Џенгиз Ундер на идентичан начин донео победу Роми.

Фудбал 17.02.2018 | 19:00
ИТА: Трећа узастопна побједа Роме!
Стрелац првог гола у Удинама био је Џенгиз Ундер у 70. минуту. Турском нападачу је то четврти гол у последње три утакмице.

Погодак је још постигао Дијего Пероти у првом минуту судијске надокнаде времена.

Рома је везала трећу победу и трећа је на табели италијанског првенства са 50 бодова. 

Удинезеу је то други узастопни пораз и тај клуб је налази на 10. позицији са 33 бода. 

Српски фудбалер Александар Коларов био је на клупи Роме и није улазио у игру.

Три утакмице, четири гола - то је учинак Ченгиза Ундера у посљедња три кола Серије А!

Јунак Роме против Хелас Вероне и Беневента, и у трећем узастопном мечу уписао се у стријелце и осигурао вођство свом тиму у Удинама, да би Дијего Пероти у посљедњим тренуцима меча потврдио тријумф, десети узастопни "вучице" против Удинезеа.

УДИНЕЗЕ - РОМА 0:2 (0:0)

Дуго су се Римљани мучили. Након добрих прилика које су пропустили Стефан Ел Шарави и Един Џеко, Ундер је упутио праву "бомбу" у 70. минуту. Прецизним ударцем прокрчио је пут ка побједи, да би Пероти, након лијепе акције запечатио судбину домаћих.

Након кризе у којој се нашао почетком године, тим Еузебија Ди Франческа изгледа да хвата залет у правом тренутку. Рому очекује двомеч осмине финала Лиге шампиона против Шахтјора, а затим и велика борба са Интером и Лациом за мјесто у европској елити и наредне сезоне.

Римљани су славили у трећем првенственом мечу у низу, па сада на миру могу путовати на први меч са Украјинцима, који ће бити одигран у Харкову за четири дана.

У младе играче се мора веровати и мора се имати стрпљења са њима. Тога су јако добро били свесни Ромин спортски директор Монћи и тренер Еузебио Ди Франческо када су летос довели најталентованијег турског фудбалера Џенгиза Ундера из Башакшехира.

Чекали су га, чекали и на крају дочекали! А Ромини навијачи су добили новог миљеника. Трећи викенд заредом суперталентовани Турчин доноси победу Роми! На исти начин! Уђе са десног крила унутра на 20 метара од гола, а онда из левице излети пројектил уз саму стативу. Сви знају шта ће да уради, али је толико брз да не могу да га зауставе... Данас је Удинезе био Ундерова жртва и Рома је трећом победом (2:0) у низу направила сјајну увертиру за осмину финала Лиге шампиона против Шахтјора.

Ундер је прошлог лета дошао у Рому као дугорочни пројекат директора Монћија који је познат по  добром њуху за малде играче. Монћи је у Ундеру видео замену за Мохамеда Салаха. Али почетак није био лак... Турчин се тешко привикавао на нову средину, имао је конкуренцију у виду Флоренција, Ел Шаравија и Дефрела... Није користио указану шансу и чак 16 утакмица му је било потребно да постигне првенац. Тек пре две недеље у Верони је дао први гол у Серији А и донео минималну победу Вучици. Био је то почетак серије... Потом су уследила два гола и асистенција против Беневента, а онда и одлична партија зачињена кључним голом на мечу против Удинезеа на Фриулију.

Заслужио је Ундер опет статус јунака победе. Био је најзапаженији играч у првом полувремену када су прштале шансе пред оба гола, али се мреже нису затресле. Када је нервоза почела да се увлачи у игру Роме, севнула је турска муња. Ундер је у карактеристичном стилу повукао лопту са десног крила унутра, наместио се на шут и закуцао пројектил у супротан угао. Довољно за победу...

На крају је Пероти у надокнади времена потврдио победу Вучице која је опет прескочила Интер на трећем месту.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Удинезе - Рома 0:2 (0:0)
/Ундер 70, Пероти 90/

Кјево - Каљари (18.00)
Ђенова - Интер (20.45)

У недјељу:

Торино - Јувентус (12.30)
Беневенто - Кротоне (15.00)
Болоња - Сасуоло
Наполи - СПАЛ
Аталанта - Фиорентина (18.00)
Милан - Сампдорија (20.45)

У понедјељак:

Лацио - Хелас Верона (20.45)

ТАБЕЛА: Наполи 63, Јувентус 62, Рома (+1) 50, Интер 48, Лацио 46, Сампдорија 41, Милан 38, Аталанта 37, Удинезе (+1) 33, Торино 33, Фиорентина 31, Ђенова 27, Болоња 27, Каљари 25, Сасуоло 23, Кјево 22, Кротоне 21, СПАЛ 17, Хелас Верона 16, Беневенто 7.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар