СЛС: Звезда сигурна против Јавора, пред Москву!

Звезда у лаганом ритму до +12 пред пут у Москву! Црвена звезда отворила је пролећни део сезоне Суперлиге убедљивом и сигурном победом против Јавора – 3:0 (2:0).  Црвено-бели у комбинованом саставу без проблема савладали Јавор. Пешић наставио да ниже голове, Бен асистирао, Боаћи и даље енигма.  Звезда с празном мрежом путује у Москву: Пешић поново пуца рафалом! Црвено-бели без већих проблема савладали Јавор на пролећној првенственој премијери - 3:0.

Фудбал 17.02.2018 | 18:30
СЛС: Звезда сигурна против Јавора, пред Москву!
Црвено-бели су већ у шестом минуту најавили лаган тријумф, када је Лука Аџић погодио после асистенције Александра Пешића.

Асистент код првог поготка и сâм се уписао у стрелце после тачно пола часа игре, пошто га је претходно Ђорђе Црномарковић срушио у казненом простору, а некадашњи центарфор Тулуза рутински реализовао најстрожу казну.

И у другом делу се наставило у истом ритму, офанзивни гости из Ивањице безуспешно су покушавали да се врате у меч, јер је домаћин, који је због предстојећих обавеза наступио у измењеном саставу, без икаквих проблема одбио сваки налет, док је Милан Борјан у свега две, три ситуације морао да реагује. 

И све је и дефитинитвино било готово у 73. минуту када Пешић уписује свој други погодак, после одличног проигравања Бена, који је био веома расположен за игру, али је због ноншаланције остао без првенца у новом клубу. 

Ипак, репрезентативац Коморских острва поново је оставио веома добар утисак, његова лопта била је упућена ка казненом и пре пенала, али је свакако морао боље да реагује у 52. минуту и да затресе мрежу Младена Ђогатовића.

У протоколу поново није било ровитог Ричмонда Боаћија, који није играо ни против 'Армејаца' почетком недеље, али су очекивања и надања свих таква да ће моћи да помогне тиму у реваншу против ЦСКА.

Истовремено, једина лоша вест за тренера Владана Милојевића јесте повреда стрелца првог поготка, који је двадесетак минута пре краја морао да буде одзвезен са терена, иако је у првих мах деловало да је безазлена повреда.

Тренер гостију Владо Јагодић покушао је офанзивнијим и агресивнијим приступом да изненади великог фаворита, али му је план практично пао у воду већ на старту.

Јавор је најбоље прилике имао из слободног ударца са ивице казненог недуго после првог примљеног гола, док су у наставку сусрета то углавном били покушаји из даљине.

Лидер националног шампионата уписао је 19. победу и има дванаест бодова више од вечитог ривала Партизана, који у недељу од 14.00 гостује Младости у Лућанима, док је Ивањичани остали претпоследњи са свега 15 бодова.

С друге стране, црвено-беле сада очекује пут у Москву и нови меч сезоне против ЦСКА, с којим су ремизирали прошлог уторка у Београду без голова, у мечу шеснаестине финала Лиге Европе.

Звезда у наредном колу гостује Мачви у Сапцу, а Јавор дочекује Младост.

На отварању кола у петак видели смо прави спектакл и седам голова у Крушевцу, односно победу Напретка над суботичким Спартаком од 4:3, док је Земун у првом суботњем мечу био веома убедљив против чачанског Борца 3:0.

Као што је био обичај у првом делу сезоне, Владан Милојевић је и овај пут промешао тим када су у питању утакмице на европској и домаћој сцени.

За разлику од дуела са ЦСКА прошлог уторка, у стартној постави нашло се пет нових имена. Уместо Вујадина Савића и Дамијена Ле Талека штопере су играли Срђан Бабић и Абрахам Фримпонг, док су Милан Борјан, Милан Родић и Филип Стојковић заузели своје позиције међу стативама и уз аут-линије. Урош Рачић је на задњем везном заменио Мичела Доналда, а друштво му је правио Ненад Крстичић, који је повучен уназад да замени Бранка Јовичића. На позицији "десетке" нашао се Лука Илић, лево Лука Аџић уместо Немање Радоњића, а десно поново Ел Фарду Бен.

У нападу је, као и против ЦСКА, играо Александар Пешић, док Ричмонд Боаћи још једном није био у протоколу чиме је остала сумња да ли ће голгетер из Гане бити спреман за реванш у Москви идуће среде, иако су из клуба већ говорили да је повреда прошлост.

Без обзира на доста младих играча у стартној постави, црвено-бели су одиграли без трзавица и дозволили ривалу да запрети тек у пар наврата ударцима из даљине.

Аџић се одлично снашао у 6. минуту после лепог продора Пешића, када је ударцем у даљи угао матирао искусног Ђогатовића. Пеналу у корист домаћина претходио је сјајан пас Бена у простор за Пешића, а на веома сличан начин црвено-бели су дошли и до 3:0.

Поред два одлична додавања, Бен је могао и до свог званичног првенца у црвено-белом дресу, али је почетком другог полувремена био превише опуштен у неколико ситуација, па су Ђогатовић и Корнелијус успели да га зауставе.

Сенку на победу Црвене звезде бацила је повреда младог Луке Аџића, који је после шута двадесетак минута пре краја остао да седи на земљи, а терен је напустио у амбулантном возилу, уз болну гримасу на лицу.

Као што смо поменули, црвено-бели наредну утакмицу играју у среду у Москви против ЦСКА (реванш шеснаестине финала Лиге Европе после београдских 0:0), а потом их очекује гостовање у Суботици. Јавор, тренутно претпоследњи тим на табели Суперлиге, у наредном колу игра код куће против Младости.

Звезда с нетакнутом мрежом путује у мисију освајања Москве! Пролећну премијеру ученици Владана Милојевића одрадили су по приниципу - и снага сачувана и бодови на броју. Црвено-бели нису блистали против Јавора (2:0), али су одрадили посао и сачували свој гол у другом пролећном такмичарском мечу.

Управо ће од самопоуздања комплетног дефанзивног реда умногоме зависти исход реванш сусрета са вицешампионом Русије. Пред 7.653 гледаоца на највећем српском стадиону, Ивањичани су одрађени раним поготком талентованог Луке Аџића и са још два комада најбољег стрелца Александра Пешића. Морао је и могао лидер Суперлиге да дође до  убедљивијег тријумфа. Међутим, почетком наставка фестивал промашаја имао је у пољу запажени, а пред голом смушени Бен. Црвено-бели су за још један мали корак ближи освајању титуле, а то је ултимативни захтев навијача најтрофејнијег српског клуба. Говорили су то и повици пре почетка меча са Јавором.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић није одступио од победоносних јесењих принципа. Поново је, после исцрпљујуће европске битке, добрано измешао карте. Међутим, појављивање стандардних бекова Родића и Стојковића наговестило је план искусног стручњака да у Москву жели да отпутује са нетакнутом мрежом.

Почетак пролећне премијере није могао лепше да почне за црвено-беле. Јавор је пао после првог, правог напада. Најисутренији Пешић лепо је одиграо на страну, а још лепшу дијагоналу заврнуо Лука Аџић, за инцијално вођство лидера Суперлиге. Иако без помоћи родоначелника европских успеха, Црвена звезда је рутински решавала све ситуације. Са Крстичићем као помоћним плејмејкером домаћин је повремено разграђивао одбрану Јавора. Без много лепоте, али врло делотворно су играли ученици Владана Милојевића.

После проигравања Крстичића одличну шансу промашио је Родић (Ђогатовић одбранио), али голману Јавора није било спаса у 31. минуту. После паса из дубине Пешић се нашао у идеалној прилици, а онда мангупски сачекао неопрезног Црномарковића да га покупи. Довољно да Брдар покаже на креч, а да Пешић стигне до 17. првенственог гола у сезони.

Јавор је имао једну солидну шансу, тачније прекид, после лоше процене Борјана, али је голман црвено-белих одбранио леп покушај Севића.

Већ на полувремену било је јасно да ће Црвена звезда забележити осми узастопни тријумф против Ивањичана. Јавор је имао мањи офанзивни трзај, али сувише је то кратко трајало. Црвено-бели су одрађивали посао, Бен је промашивао, међутим и асистирао. Одлично је у 71.минуту уочио Пешића који је у свом стилу лако преварио Ђогатовића за коначних 3:0.

Суперлига Србије:

Црвена звезда – Јавор 3:0 (2:0)
Аџић 6, Пешић 29(п), 73

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 7.588

Главни арбитар: Илија Брдар

Састави:

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Фримпонг, Бабић, Родић – Рачић, Л. Илић (Срнић 65) – Бен, Крстичић (Милијаш 60), Аџић (Милић 71) – Пешић.

Клупа: Супић, Милијаш, Милић, Радоњић, Срнић, Гобељић, Савић

Јавор: Ђогатовић – Ристовски, Марчић (Маричић 46), Ђерић, Корнелијус – Црномарковић, Севић, Петковић (Цветковић 62), Мркаић – Амановић, Панић.

Клупа: Шћекић, Елиомар, Марковић, Маричић, Колаковић, Илић, Светковић

Суперлига – 23. коло:

Земун – Борац 3:0 (2:0)
Дуповац 10(аг), Денић 35, 64

Црвена звезда – Јавор Матис 3:0 (2:0)
Аџић 6, Пешић 30(п), 73

17:00 Војводина – Вождовац
17:00 Рад – Радник Сурдулица
17:00 Чукарички – Мачва

недеља:
13:00 Раднички Ниш – Бачка
14:00 Младост Лучани – Партизан

петак:
Напредак – Спартак 4:3 (2:2)

Табела:

1. Црвена звезда 23 19 3 1 58:8 60
2. Партизан 22 14 6 2 42:18 48
3. Спартак 23 11 7 5 45:28 40
4. Раднички 22 11 6 5 34:30 39
5. Чукарички 22 11 5 6 27:18 38
6. Напредак 23 11 4 8 41:35 37
7. Вождовац 22 10 6 6 34:19 36
8. Војводина 22 9 6 7 23:20 33
9. Младост 22 8 6 8 30:29 30
10. Радник 22 7 4 11 25:41 25
11. Мачва 22 7 3 12 25:35 24
12. Земун 23 6 6 11 19:30 24
13. Бачка 22 5 6 11 19:34 21
14. Борац 23 4 3 16 18:42 15
15. Јавор 23 4 3 16 14:38 15
16. Рад 22 4 2 16 18:47 14

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар