Европа да нађе начин за блокаду

Косовски премијер Рамуш Харадинај позвао је данас ЕУ да пронађе начин да пет чланица “не блокира даље европску перспективу Косова” и да призна (једнострано проглашену) независност, јер би тиме, како тврди, било олакшано и Београду да нормализује однос са Приштином.

Регион 17.02.2018 | 12:30
Европа да нађе начин за блокаду
Он је у интервјуу за бечки дневник “Пресе”, рекао да чињенице да пет држава ЕУ и даље не признаје Косово, као и да нема споразума са Србијом “не чини нам живот лакшим”.

Поводом дијалога Београда и Приштине, сматра да су за Косово, Србију и Европу одрживи мир и с тим у вези “коначни документ” веома важни.

Он је рекао да је готово две деценије прошло од рата и да је вријеме за Косово и њене грађане да се, како је рекао, створи јасна перспектива.

Говорећи о десетогодишњици од једнострано проглашене независности, Харадинај сматра да “нисмо до сада довољно добро одрадили наше задатке”, а оцјењује и да су “понестали енергија и ентузијазам од стране ЕУ и САД”.

Он оцењује и да “рађање нације није лак процес”, као и да је Косово научило многе лекције. Наводи да се мора побољшати рад владе, владавина права, економија, али да се мора суочити са проблемима, јер је то “наша земља, друго место за живот немамо”.

Ссто се тиче отпора Специјалном суду објаснио је да је та иницијатива била израз “демократског живота парламента”.

„Мој став је да као премијер морам да следим одлуку парламента“, додао је Харадинај поручивши да у вези суда неће бити промене и да иницијатива противника није успјела да заустави Специјални суд, пошто двотрећинска већина за то апсолутно није реална.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Игор

17.02.2018 12:29

Е Рамусе, Рамусе па ти мислис да су све банана дрзаве као ту па да их се ниста не пита. Засто нису Каталонију подрзали, улети им Мадрид са полицијом и разјури ко малу дјецу , нико писнуо није. Боли Спанију она ствар ста казе Ангела или не дај Бозе цланице као Хрватска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

17.02.2018 12:31

Како нема друго Земљу за зивјет ?? Има Свицарска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

17.02.2018 12:38

Види види сиптара он би да савијетује унију. осилио се гад .немају граница у зељама .прво у мардељану са њим .20 да одмардеља .па онда да изразава зеље .мозда би га позаревац мало променио рамусе гњидо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.02.2018 16:33

Дебилцино колико разреда сколе имас и у којој вукојебини зивис?

Name

рере

17.02.2018 21:54

Има висе него цијела влада рс и србије он дрзаву има дије васа цији пасос носис.

Name

Израелац

17.02.2018 13:57

Скреце он пазњу са најтезе му теме, суд за ратне зловине на косову који треба да поцне са радом.. прави супљак политицар ко и сви други..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.18.Фебруар.2018

18.02.2018 12:15

Говедо шиптарско платићеш кад тад.

ОДГОВОРИТЕ