Куповини је дата велика димензија

Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса, казао је данас да је прича о куповини оружја за Министарство унутрашњих послова Републике Српске предимензионирана.

Република Српска 17.02.2018 | 11:17
Куповини је дата велика димензија
''Мени је та сва прича предимензионирана. Јер, 2.500 пушака као да се ради о 2.500 нуклеарних бојевих глава, није ми драго што се о томе пише у светским медијима. Волио бих да нас спомињу у контексту запошљавања у софтверској или аутомобилској индустрији. Велика димензија је дата том случају. Видимо да су се ту највише запетљали владајући политичари из РС. Свјесни смо ми чињенице да ће на нас бити страшан притисак, да ће бити монтираних процеса како би нас режим зауставио. Не могу нас зауставити ни пријетње, ни пушке, ни монтирани процеси'', казао је он.

Бореновић је гостујући у Новом дану на телевизији Н1 коментарисао актуелну политичку ситуацију у Босни и Херцеговине, односе с Милорадом Додиком, али и кампањи која је већ почела иако је до избора остало пола године.

''Потпуно је јасно да су ови избори од суштинске важности за будућност и да се морају срести најјаче политичке фигуре. Мислим да ће ови избори показати у којем правцу иду Република Српска и Босна и Херцеговина. Грађани ће имати прилику да бирају између два концепта'', рекао је Бореновић.

Бореновић је у разговору за Н1 рекао да је потпуно увјерен у изборну побједу.

''Врло вјероватно, један од потенцијалних кандидата за српског члана Предсједништва је и господин Младен Иванић. Потпуно је јасно да ћемо ми и СДС на изборе изаћи са два кандидата, другог кандидата ће дати СДС. Знате да смо ми урадили програм обнове Републике Српске. Евидентно је да ћемо у изборе ићи заједно с колегама из опозиционог блока, потпуно смо увјерени да ћемо побиједити. Биће тешко. За владајуће странке ови избори значе као судњи дан'', додао је он.

О Додиковој изјави да је ''бољи момак од Бореновића'' каже да је он не фарба косу ни свој народ, то ради, каже Бореновић управо Додик.

''То показује једну врсту фрустрација. Мислим да је примјетна једна снажна фрустрација када смо у питању ми из ПДП. Спомиње наша имена и нашу странку и то показује да смо јаки. Зато је та врста страха која се манифестује разним нападима. Иза њега остају врло лоши резултати'', нагласио је.

(БН/Н1)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

АХРАНЂЕЛ

17.02.2018 10:41

ТАКО ЈЕ БОРЕНОВИЋУ - САМО НАПРИЈЕД И НЕ ЗАБОРАВИ , ЗМИЈА СЕ "УБИЈА" У ГЛАВУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

17.02.2018 10:49

Небитан си лик. Немој да дајеш себи на важности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Петар

17.02.2018 11:00

Мора да си ти битан лик. Јос да ти је презиме Дјокиц могао би стрпати који милион у дзеп са новим законом о концесијама.

Name

yес

17.02.2018 14:35

Свуда око нас су бајини пиони , лако се препознају !

Name

Истина

17.02.2018 15:34

Како ови из СзП уништавају све што долази из РС сада су поново кренули у напад на Српску полицију једину сигурност за народ у РС ...

Name

Раде

17.02.2018 10:50

Сигурно су ти што ти пријете љубоморни на твоју велику памет и до сада постигнуте резултате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

17.02.2018 11:02

Дај Бране ста прицас небулозе...сви сте ви исти калуп,гледајуци до сад ста сте урадили...ниста...сем сто запосљавате само странацки кадар као и СНСД...ако додјете на власт сто цисто сумјам,само цете наставити СНСД-овим стопама тамобгдје су они стали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп Ацо

17.02.2018 12:13

Милокрад је истросени политицар!!! Каква год промјена да буде, за трдупло це бити боља од ови данасњи који систематски униставају РС и њен народ. Ви који подрзавате овај резим који лазе све сто зине, наставите и даље али мисли да сте своје освирали и у дуру и у молу!!' Спремај те се полако за Фоцу, Туњице , те дестинације је це од сљедеце године бити нај посијеценије. Зиви били па видјели!!! Превисе сте сигурни а то није доброоо за вассс!!!

Name

Ацо

17.02.2018 23:45

Ее Реп ма немас ти појма о зивоту а камоли о политици...процитај јос једном мој коментар...видим да си досао до закљуцка да сам неки тамо СНСД и дацу као заврсити у неким туњицама и тд....а видим да си ти врли ПДП-овац,самк тако настави пуна подрска...али ко год додје на власт нама бити ниста неце боље.

Name

Грујо

17.02.2018 12:28

Срам Вас било ту велику димензију сте ви из СЗП дали овоме а сада се правите наивни. Ви господо режете грану на којој сједите, нарушавате својим изјавама углед РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ а што је најцрње мислите да је ваш српски народ глуп да не види вашу представу. Што би рекао Андић. Неко им је у зао час рекао да су паметни и од тада су постали несносни и себи и другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

17.02.2018 13:01

Васа "побједа"це бити као и на прослим изборима,само це ова бити болнија за пдп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

17.02.2018 13:31

КАДА ВАС ЗАБОЛИ НЕЋЕ ТЕ НИ ЗНАТИ ЂЕ ВАС БОЛИ А ТО ЈЕ АКО БОГ ДА ВРЛО БРЗО

Name

Здравко

17.02.2018 13:56

У праву је Бореновић као да смо Сјеверна Кореја,пар пушкица хаос изазвао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Модрица

17.02.2018 13:59

Мени је овај лик Бореновиц сасвим ок,коректна прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гара

17.02.2018 14:00

Мени си ти финији са тим сиједим него старац Миле са вишком килограма и подочњацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.02.2018 15:36

ЈУЧЕ МЕКТИЋ ПРИЈЕТИ ДРУГИМ СНАГАМА СРПСКОЈ ПОЛИЦИЈИ А ДАНАС ОВАЈ ГУБИТНИК ПОНОВО УДАРА НА ЈЕДИНУ ИНСТИТУЦИЈУ КОЈА БИ ЗАШТИТИЛА НАРОД ОД ТЕРОРИСТА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јопа

18.02.2018 08:51

Када Бореновиц обецава у слуцају побједе знатно веце плате и пензије,ста је то него фарбање народа?Ако он вјерује у то онда је то узасно,а ако не вјерује онда опет ништа не ваља.Па јел он види Вуцица?Доста је навукао инвестиција и запослио народа,али има огромне проблеме да поправи плате.Процитао сам у неким њиховим новинама да це им бити потребно до 5 год да достигну просјецну плату 500 Еур.А наси"струцњаци" мисле смањити давања за порезе и тако ријесити питање повецања плата.Док се овдје не отворе погони,али право доста њих,и да се несто озбиљно производи,нема правог повецања плата.Ово смањивање пореза да би се поправиле плате је пресипање из супљег у празно.Само производња и производи.А то нико не обецава сем ови из Сзп.

ОДГОВОРИТЕ