Мурињо: Све је лаж, само пуста лаж!

Реците ми шта игра Погба?! Тренер Манчестера непријатељски расположен после „инсајдерских информација“ везаних за статус најскупљег играча тима.

Фудбал 17.02.2018 | 21:00
Мурињо: Све је лаж, само пуста лаж!
Тај рат Жозе Мурињо добија као од шале. Таман и да није у праву, толико је спретан са речима и искусан да зна како да порази енглеске новинаре. Овога пута они су, руку на срце, колетерана штета, јер је информацију о наводном незадовољству Пола Погбе и решености Француза да побегне из Манчестер јунајтеда на лето први у етар пласирао угледни Лекип из његове отаџбине.

Острвски медији су само преписали. Можда и „мало“ досолили. Довољно да изиритирају Португалца који је пред гостовање Хадерсфилду у оквиру пете рунде ФА купа осуо паљубу на седму силу рекавши да је измислила аферу.

„Плаћени сте да анализирате и описујете утакмице, а не да пишете будалаштине“ почео је Мурињо на карактеристичан начин. „Мислим да не користите речи на одговарајући начион. Ако кажете „доста је спекулација у вези Погбе“, прикладније би било „доста је лажи у вези Погбе“.

Око једног нема дилеме, бивши првотимац Јувентуса не игра онако како би требало 105.000.000 евра плаћени везиста.

„Без икаквих проблема могу да причао у име Пола Погбе и могу да вам кажем да он прихвата одговорност за слабије партије у последње време. У последњих неколико утакмица није играо добро. То је све. Нема потребе да лажете људе. То је све. Једна је ствар ако желите да причамо само о томе како игра, међутим, већина онога што ваши читаоци читају је лаж“.

Новинари су покушали да га прекину, али...

„Не морам да вам отктривам детаље разговора са играчима. Велика је лаж да мој и Погбин однос није добар. Велика је лаж и да не комуницирамо, да се не слажемо око позиције коју би требало да игра и динамике игре екипе. Током сезоне је био повређен, умало нијезавршио на операцији због повреде сличне оној коју је претрепо Усман Дембеле у Барселони. Изабрао је конзервативнији начин лечења. Пре и после повреде играо је феноменално“.

Тренер Манчестера није бесан само на новинаре, већ и некадашње играче, сад у улози стручних консултаната на ТВ станицама, какви су Овен Харгривс, Пол Сколс и Мајкл Овен, који често умеју да поткаче и Жозеа и Погбу.

„Не бих да будем безобразан, али имамо толико стручних консултаната да бих волео да ми неко од њих објасни коју позицију је Пол Погба играо против Њукасла. Да ли смо играли са једним задњим везним и два офанзивна вестна? Јесмо! Лингард и Погба су били испред Немање Матића. Погба је дејствовао лево. Знате зашто? Зато што му је омиљена формација 4-3-3 како би могао да буде „осмица“ на левој страни везног реда“, појаснио је Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар