Алимпијевић: Овај шамар је био потребан!

"Да се не лажемо, имали смо изгубљену утакмицу", рекао је тренер Звезде после драматичне победе против Борца у продужетку.

Кошарка 16.02.2018 | 08:45
Алимпијевић: Овај шамар је био потребан!
Црвена звезда мтс се мучила, извукла из скоро безизлазне ситуације и ипак прошла у полуфинале Куп Кораћа. Кроз продужетак!

После утакмице у којој је Борац зонском одбраном пореметио шут црвено-белих и свео их на само седам погодака из чак 36 шутева, тренер браниоца трофеја био је веома љут на конференцији.

Уз извињење новинарима због кашњења, Алимпијевић је почео излагање...

"Желим да честитам Борцу на за сада сјајној сезони. Лидери су Друге АБА лиге, други су у националном првенству и имају добре шансе да иду и преко тога. Тренеру Бојићу све честитке, клубу Борцу, граду Чачку, они то заслужују. Уопште не би било незаслужено и да су они победили, јер смо ми вечерас имали среће. То би, без потцењивања било кога, да не ме неко не схвати погрешно, за нас била велика срамота, а за њих би била сензација, потпуно заслужена и на томе им честитам", рекао је тренер Звезде.

Алимпијевић је изреченом додао и оцену...

"Могу дати своје лагано размишљање, да ме опет неко не схвати погрешно, чинило се да су се само уплашили победе у једном моменту, која им потпуно припада, што поново понављам".

Шеф струке црвено-белих рекао је да је упозоравао играче на зонску одбрану Чачана.

"Спремајући се за Борац, причао сам доста о томе како ће, нарочито странцима, бити чудно када наиђу на зону, на то да их неко оставља да шутну сами и да је то нови психолошки моменат у односу на оно што су навикли. Чудно је то што смо ми екипа која је у самом врху по постигнутим поенима у Евролиги, најбоља по постигнутим поенима у АБА лиги и да не набрајам све тимове од којих смо постигли више поена у просеку у Евролиги, а онда дођете на утакмицу и неко вас 37 пута пушта да шутирате за три поена и ви не можете да погодите кош. Промењене лопте? Па шта? Ми нисмо машили на претходном тренингу. Какве везе те ствари имају са тим?"

Сводећи утиске, Алимпијевић је рекао да је овакав меч очигледно био и потребан његовој екипи.

"Ради се само о узлету и нама је овакав шамар требао. Јесмо у последње време играли нашу најбољу кошарку, али нама је ово требало, зато што мислим да смо мало предалеко отишли са својим размишљањем, јер концентрација се не 'хвата' током неког такмичења, утакмице, купа, већ пре утакмице и пре одласка на куп".

Упитан да ли је Звезда против Борца одиграла најтежу утакмицу, Звездин тренер се апсолутно сложио с том оценом.

"Јесте. Ово је била најтежа утакмица ове сезоне, убедљиво. Знате шта, ми смо одговорни за то што је ово била једна од не само најтежих, већ и најружнијих утакмица у последње време. Људи су стали у зону са пуним правом, направили 34 фаула, са потпуним правом да оду на такву врсту деструкције и то је донело такву игру и разбијену причу код нас, у нашој игри. Имали смо изгубљену утакмицу, да се не лажемо и зато јесте најтежа утакмица".

Црвена звезда мтс у петак ће имати слободан дан пред суботње полуфинале против ФМП-а.

"Драго ми је зато што Борац на изузетан начин представља КЛС лигу и желим им све најбоље. Потпуно су заслужено лидери у Другој АБА лиги, а ми имамо дан одмора, јер смо се потрошили много више него што смо планирали на овој утакмици и дефинитивно ће нам тај дан одмора требати".

Јанковић болестан, критике Добрићу

Алимпијевић је објаснио да је Стефан Јанковић био враћен из "Чаира" због болести, као и да је Огњен Добрић преседео други део утакмице и продужетак због незадовољавајуће партије.

"Одлука о Добрићу је моја, искључиво. Сматрам да би своје минуте требало да стартује на другачији начин, нарочито кад му неко пружи шансу да стартује у првој петорци Црвене звезде".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар