ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - преглед дана...

Холанђани настављају доминацију у брзом клизању. Двострука победа Немица у санкању.  Немачке такмичарке заузеле су прва два места у борби за медаље у санкању. Холандски такмичар Кјелд Нејс освојио је златну медаљу у брзом клизању на 1. 500 метара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Хиршер олимпијским златом комплетирао колекцију! Марсел Хиршер освојио је златну медаљу у алпској комбинацији.

Остали спортови 13.02.2018 | 17:30
ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - преглед дана...
У тркама у спусту и слалому Аустријанац је остварио време од 2:06,52 минута и освојио прву златну олимпијску медаљу у каријери, једину која му је недостајала.

Хиршер је после спуста био 12. али је успео да надокнади заостатак и освојио другу олимпијску медају у каријери, после сребра у слалому у Сочију четири године раније.

Марсел је истовремено стигао и до једног злата које му је недостајало, пошто је по шест пута био најбољи на Светском првенству, односно Светском купу.

Сребрну медаљу освојио је Француз Алекси Пантиро са заостатком од 0,23 секунде, а бронзу је освојио његов сународник Виктор Муфа Жанде са 1,02 секунде заостатка.

Аустријанац Марко Шварц заузео је четврто место, а пети је био Американац Тед Лигети.

Шестоструки светски првак и укупни победник Светског купа у последњих шест година је до сада имао само олимпијско сребро из Сочија, а у Пјонгчанг је дошао са великим апетитима.

Хиршер је пети скијаш који је у комбинацији освајао златне медаље на олимпијским играма и светском првенству.

Раније су то успели Кјетил Андре Амот, Ласе Кљус, Боде Милер и Тед Лигети.

Српски скијаш Марко Вукићевић заузео је 25. место у алпској комбинацији на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, док је Марко Стевовић остао без пласмана.

Вукићевић је заузео 25. место резултатом од 2:11,74 и био је 5,22 секунде спорији од освајача златне медаље Аустријанца Марсела Хиршера.

Вукићевић је у спусту остварио време од 1:21,31, док је слалом завршио за 50,43 секунди.

Марко Стевовић је спуст завршио као 59. резултатом од 1:24,47, али није завршио другу трку па је остао без пласмана.

Српски репрезентативац Дамир Растић заузео је 75. место у квалификацијама у крос кантри скијању у спринту на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Растић је остварио резултат од 3:50,65 минута и био је 42,11 секунди спорији од првопласираног Финца Ристоматија Хаколе.

У квалифкацијама се такмичило 80 скијаша, а 30 се пласирало у четвртфинала.

Холанђани настављају доминацију у брзом клизању! Холандски такмичар Кјелд Нејс освојио је златну медаљу у брзом клизању на 1.500 метара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Нејс је четврту златну медаљу у брзом клизању за Холандију у Пјонгчангу освојио резултатом 1:44,01.

Сребрну медаљу освојио је његов сународник Патрик Руст са 0,85 секунди заостатка, а бронзу је освојио Ким Мин-сеок из Јужне Кореје са 0,92 секунде заостатка.

Двострука победа Немица у санкању! Немачке такмичарке заузеле су прва два места у борби за медаље у санкању на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Златну медаљу освојила је Натали Гајсенбергер резултатом 3:05,232 минута испред Дајане Ејтбергер са 0,367 секунди заостатка.

Бронзану медаљу освојила је Канађанка Алекс Гоуг са 0,412 секунди слабијим временом за победницом-

Немачка се вратила на прво место по броју медаља у Пјонгчангу. Та земља сада има пет златних, уз по две сребрне и бронзане.

Америчка тинејџерка златна у "халфпајпу"! Америчка сноубордерка Клои Ким освојила је златну медаљу у дисциплини халфпајп на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Ким, која има 17 година, победила је резултатом 98,25 поена, колико је добила у последњој трећој серији.

Кинескиња Цеју Љу освојила је сребро резултатом 89,75 поена из друге серије и освојила прву медаљу у сноуборду у историји Кине.

Американка Аријел Голд освојила је бронзану медаљу са 85,75 поена из последње серије.

Канади злато у карлингу, Русија бронзана! Канадски такмичари освојили су златну медаљу у карлингу у миксу пошто су победили Швајцарску са 10:3 на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

За Канаду су наступили Кејтлин Лоус и Џон Морис, а за Швајцарску Џени Перет и Мартин Риос.

Бронзану медаљу освојила је Русија, победом против Норвешке 8:4. За Русију су наступили Анастасија Бризгалова и Александар Крушелницки, а за Норвешку Кристин Скаслијен и Магнус Недреготен.

И Руси и Норвежани су и приватно парови, Бризгалова је удата за Крушелницкија, а Скаслијен се забавља са Недреготеном.

Током меча догодила се ретка ствар за такмичаре у карлингу, пошто је Рускиња пала на леђа.

Она је стајала са Крушелницким, договарали су се о наредном потезу, а затим је изгубила равнотежу. Она се затим исправила, али је убрзо пала. Публика је била запањена, али је поздравила аплаузом.

Такмичари у карлингу носе специјалну обућу која им омогућава лакше кретање по леду па су зато падови ретки.

"Једноставно - заборавила сам да је камен био иза мене", рекла је Бризгалова.

Италијанка до злата у фото-финишу! Италијанска такмичарка Аријана Фонтана освојила је златну медаљу у брзом клизању на 500 метара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Фонтана је победила резултатом 42,596 секунди. Судије су одлуку о победници донеле у фото финишу између Италијанке и домаће такмичарке Чој Мин-јонг, која је добила казну и остала је без пласмана.

Холанђанка Јара ван Кехоф је освојила сребро резултатом 43,256 секунди, а трећа кроз циљ прошла је Канадјанка Ким Бутин резултатом 43,881.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар