ИНА посвађала Русију и Америку

Американци се мијешају у унутрашње послове других држава, крше начела слободног тржишта и проводе политику непоштене конкуренције, саопштио је руски амбасадор у Хрватској Анвар Азимов у одговору на изјаву америчког колеге Роберта Кохорста како би било погрешно да Хрватска Ину прода Русима.

Регион 13.02.2018 | 13:45
ИНА посвађала Русију и Америку
Азимов је саопштио да је зачуђен Кохорстовом изјавом и да због ње жали.

"Изјава је још један примјер америчке политике непоштене конкуренције, мијешања у унутрашње послове других држава, кршења начела слободе тржишне економије", поручио је Азимов, преноси Хина.

"Неприкладно је страним државама поучавати суверену Хрватску како водити своју политику у националном интересу својих грађана. Суверена Хрватска сама одређује своје партнере, који су стварно, а не на ријечима, спремни пружити реалну помоћ њеном привредном развоју, нагласио је Азимов.

Подсјећамо, нови амерички амбасадор у Хрватској Роберт Кохорст изјавио је да САД не желе да Ину купи руска компанија, оцијенивши да би то била грешка.

На Хрватској је да одлучи коме ће продати компанију, али ми мислимо да би то била грешка, рекао је амбасадор у разговору с новинарима.

Према његовим ријечима, Русија је реметилачки фактор у регији, а САД би као партнера хтио видјети земљу којој је у снажном интересу да Хрватска буде успјешна. Хрватској желимо партнера који ће бити спреман пружити потпору, додао је амбасадор.

Истакнуо је да америчку страну охрабрује чињеница да је влада расписала конкурс за избор квалификованог савјетника. Први корак у свим преговорима је да добро разумијете чињенице и алтернативе (...) а чини се да су ти савјетници, од којих су неки америчке, а неки европске фирме, врло квалификовани савјетници и чим ангажују, моћи ће савјетовати владу и тада сте у позицији да склопите бољи привредни споразум. Подстичемо хрватску страну да ангажује најврсније савјетнике и постигну добар привредни споразум, рекао је Кохорст. 

(Вијести)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Анте

13.02.2018 14:50

Па амери испљуните лову ено вам празна љустура од ине па виби дзаба ко има паре тај и купује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Анти

13.02.2018 17:25

То це Руси подици као Брод хаха.

Name

Кумиц

13.02.2018 14:52

Каква свадја сви они оце дзаба и њих само интересује како обезбедити себи.

ОДГОВОРИТЕ