Није завршено питање Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је изјавио да питање Косова није завршено, већ да је за његово рјешење потребан дијалог Београда и Приштине.

Србија 12.02.2018 | 14:23
Није завршено питање Косова
Дачић је послије састанка у Београду са аустријским вицеканцеларом Хајнц-Кристијаном Штрахеом, захвалио што није промијенио став према Србији када је дошао на власт, и захвалио му је због разумијевања ставова Србије.

"Ми смо свјесни ситуације коју имамо да је Аустрија признала независност Косова, али нам је важно да има разумевања за наш став", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да власти у Приштини треба да се запитају колико ће им деценија требати да верификују независност.

Аустријски вицеканцелар је данас изјавио да проблем са Косовом није дугорочно ријешен и да је потребно да Београд и Приштина нађу компромис којим би се уважиле и потребе Срба.

"Ништа не може да функционише једнострано", рекао је Штрахе

Штрахе је рекао да је аустријска влада признала независност Косова и да је то реалност али је додао да је чињеница да и Србија види Косово као део Србије, а подсјетио је и на резолуцију Уједињених нација 1244.

Аустријски вицеканцелар је рекао да је од 193 државе чланице УН само њих 105 признало независност Косова те да је важно да обје стране нађу заједничко решење.

"Ја се као вицеканцелар Аустрије не мијешам у то питање али имам разумијевања за српску страну", рекао је Штрахе.

Дачић је рекао да је Србија захвална Штрахеу на његовим ставовима и да се не може од њега очекивати да буде већи Србин од Срба.

Шеф српске дипломатије је додао да ако је проблем са Косовом ријешен зашто послије десет година од једнострано проглашене независности Косово то питање није "скинуто са дневног реда".

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Косово је Складиште

12.02.2018 13:42

Дачићу смраду један, Косово је Новоматицово складише за дрогу коју Новоматиц и ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС транспортују из Јужне Африке и Јужне Америке за тржиште ЕУ. Овај Фашиста Страхе вас,Додик,Вучића,тебе и сав олош слицан вама,подрзава само зато што преко Србије и Републике Српске перете Новоматицов прљави новац. Преко Србије прање новца Новоматиц обавља преко фирми НОВО ИНВЕСТМЕНТ доо и РСА Гаминг доо,преко Републике Српске то раде фирме НОВО РС доо и РСА Гаминг доо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

12.02.2018 16:12

Благо Србима кад за њих окоријели аустријски фашисти имају разумијевања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

12.02.2018 17:19

Овај Дачић сваки убога дан неда Косово а он га лично индиректно признао,пошто се надје као колаиција у свакој влади признаје це га и директно.

ОДГОВОРИТЕ