Концесије поново свађају посланике

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас расправом о Приједлогу закона о престанку важења Закона о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије по хитном поступку.

Република Српска 12.02.2018 | 11:43
Концесије поново свађају посланике
И ова тачка изазвала је реакције опозиције, која сматра да је власт у протеклом периоду направила више пропуста у примјени закона који регулише ову област, као и да су средства од концесионе накнаде требала бити много већа. У СНСД-у сматрају да ће закон омогућити да се додатно уреди сектор концесија.

Закон о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије престаје да важи јер су усвојене измјене и допуне Закона о концесијама по хитном поступку.

Саставни дио Закона о концесијама, који је усвојен у првом дијелу сједнице Скупштине РС, постала су и два амандмана Клуба посланика СНСД-а и Клуба посланика Социјалистичке партије којима се дефинира трошење средстава по основу концесионе накнаде од јединица локалне самоуправе, те ствара обавеза министарствима да правилником уреде питање расподјеле концесионе накнаде за кориштење у случају када се концесиона дјелатност обавља на територији више општина.

Парламент ће у наставку засједања разматрати одлуке о задужењима за аутопут Бања Лука - Добој и реструктурирање "Жељезница Републике Српске“, које су предложене по хитном поступку.

Опозиционари тврде да ће те одлуке, као и она о износу гаранција које РС може издати у овој години, потенцијално оптеретити тај РС за још око милијарду КМ. Стога су у првом дијелу сједнице, прошле седмице, тражили да се те, како кажу, штетне и неприхватљиве одлуке повуку, што није прихваћено.

Из СНСД-а тврде да не стоје оптужбе опозиције и да подржавају одлуке које ће довести до привредног развоја у РС.

На дневном реду засједања НСРС су и приједлози закона о средњем образовању и васпитању, гасу, страним улагањима, бањама, хемикалијама те нацрти закона о заштити жртава ратне тортуре, те одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела...

Посланици су током првог дјела рада прошле седмице усвојили свега два закона, измјене и допуне закона о управљању отпадом и о концесијама, оба по хитном поступку.

Извор: Фена

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Харис

12.02.2018 10:48

Жељезнице РС-а су брод који тоне а они само нек пумпају паре у њу

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

12.02.2018 11:51

Тај брод је потонуо одавно, права ствар...супер вијести..

Name

ре

12.02.2018 12:25

Жељезнице Федерације БиХ у 2017 оствариле добит од око 19 милиона КМ, то је највећа добит на жељезницама федерације у посљедњих 25 година.

Name

Пикси

12.02.2018 12:35

Жељезнице ФБиХ објавиле да су остварили добит од 19 милиона КМ у 2017-ој...а ови наши траже начин како Петру Пинокију да намакну паре пред изборе!

Name

препорука

12.02.2018 11:01

Сада када је закона о управљању отпадом усвојен најбоље је све то ставити у рециклазу. Јер коме требају празне расправе, некакви органи који немају сврхе? То би јос био највеци домет НС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невјероватно

12.02.2018 11:53

На сваки, али сваки потез владе издајници се буне и негодују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахаха

12.02.2018 13:13

Издајници,него шта?хахаха Да ми је твој мозак само преко викенда,да одморим.

Name

Дебилу

12.02.2018 14:17

Па да , у федерацији у плусу 17 милиона а наши потонули и дижу кредите које ће опет да покраду. Јбт ја ћорава народа шта је ово.

Name

бск

12.02.2018 12:24

Ово треба послати на пасу заједно са другим говедима и овцама ста нам требају од ове стоке никаве вајде само нас доводе до веце беде и сиромаства док они висе незнају ста би дал друго ауто стан вилу викендицу народе устај и потерајмо ову стоку крајње је време

ОДГОВОРИТЕ
Name

замјена

12.02.2018 15:39

Замјенио си тезе пријатељу, стока и говеда смо ја, ти и цијели мутави народ, не заслузујемо боље..