Додик Вучићу пожелио успјех

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је Србија несумњиво једна од најважнијих земаља у региону за стабилност и безбједност и да је посјета предсједника Србије Александра Вучића Загребу добра прилика да Србија и Хрватска отпочну дијалог и да се многа питања, која су до сада представљала проблем, покушају ријешити.

Република Српска 11.02.2018 | 16:39
Додик Вучићу пожелио успјех
Додик је истакао да Вучић овом посјетом показује да Србија има капацитет и способност за разговоре и договоре по многим питањима.

"Очигледно је да атмосфера која се прави у Хрватској око ове посјете није примјерена, али то управо говори о значају који Вучић као предсједник Србије има у регионалној стабилизацији и добрим односима", рекао је Додик.

Додик је оцијенио да су многа питања из прошлости веома тешка, у односима између Срба и Хрвата, али да ову посјету треба искористити као нову прилику да се успоставе сигурни и добри односи у будућности који би гарантовали безбједност и мир за оба народа и све три државе.

Према његовим ријечима, Срби имају двије државе - Србију и Републику Српску, Хрвати имају Хрватску и то је нови историјски контекст који је донио распад бивше Југославије.

"Желим успјех Вучићу у разговорима. Он је позван да својим кредибилитетом представља не само Србију, него и да разговара о свим питањима између Срба и Хрвата", рекао је Додик.

Говорећи о могућем безбједносном ризику током Вучићеве посјете Хрватској, Додик је рекао да тај ризик увијек у неком смислу постоји, али да не вјерује да би могло нешто да се догоди што би угрозило ову посјету.

"Знајући Вучића, то сигурно њега не би спријечило да оде у посјету", рекао је предсједник Српске.

Подсјећајући на неугодно искуство у Сребреници, Додик је рекао да институције БиХ крију оне који су тада покушали убиство Вучића.

"Институције БиХ и њихови политички ментори, прије свега бошњачки, а дијелом и ови из Савеза за промјене, из српског народа, скривају починиоце мада је то све јасно, шта они чине и раде. То је свакако опасно за све будуће догађаје, али вјерујем да ће Хрватска, а и Србија, водити рачуна о безбједности саме посјете", закључио је предсједник Републике Српске.

Извор: Срна

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Е Јадоња

11.02.2018 16:10

Коме си ти зазело срецу ,вец одавно је хладан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

11.02.2018 17:05

Он је позелио срецу оном ко и њему..

Name

Стипе

11.02.2018 17:07

Све ми ово лици на неку клопку измедју овога насег(цовица)и овог криминалца,коју спремају Вуцицу у Загребу.

Name

Вала

12.02.2018 10:02

Како срецу политичком подбацају?Срецом.коме год си пожелео.срецу тај је или под земљом.или.удаљен.од.!

Name

Путуј Игумане

11.02.2018 16:11

Два Лузера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

11.02.2018 17:23

На штету нас Срба!

Name

РеРС

11.02.2018 16:37

Милокрад се увлачи Вучићу,а називао га је политичким побачај. Фујјјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

11.02.2018 17:06

Волио би да је тако. Вуциц је мање висе подрзао све сто Додик изговори. Да бар сваки 10 пут потаска Сзп као додика било би наде после 2018

Name

Ре,

11.02.2018 20:17

Додику вода теце у грло ,да би се ресио :хвата се вуцица да би и њега повуко у бездан ,Вуцицу ,сунац ти твој ,пази се ове лопвцине "све је унистио не пустај га близу ,тај цове је несреца ниста добро не доноси

Name

Ин

11.02.2018 22:13

Види миле како се увлаци вуцку . цуј он вјерује да неце бити никаквог инцидента откуд он зна дали му је Цовиц рекао или хрвацка обавестајна слузба

ОДГОВОРИТЕ