ШПА: Билбао тоне, мјесец дана без побједе!

Билбао и Лас Палмас поделили бодове.  Екипа Атлетик Билбаа и Лас Палмаса одиграле су 0:0 у 23. колу шпанске ЛаЛиге.  Ништа чудно у Ла Лиги: Билбао ремизирао. . . Већ десети реми Баскијаца ове сезоне, а толико још има да се игра.  Из Баскије бод однео Лас Палмас. . .

Фудбал 09.02.2018 | 23:42
ШПА: Билбао тоне, мјесец дана без побједе!
Домаћи играчи дошли су до 10. ремија у шампионату, док ово гостима био тек трећи нерешен резултат.

Билбао је 13. на табели са 28 бодова, док је Лас Палмас 18. са исто толико бодова.

Билбао је био боља екипа на терену, али од 11 шутева ка голу ниједан нису успели да претворе у погодак и вођство.

У наредном колу Атлетик ће играти са Атлетико Мадридом, док Лас Палмас дочекује Севиљу.

Без голова на отварању 23. кола Примере!

Атлетик Билбао ремизирао је и десети пут ове сезоне пошто ове вечери на "Сан Мамесу" није успео да савлада голмана Лас Палмаса, одличног Чичизолу, али и даље су ближи месту у Европи него оном у опасној зони.

БИЛБАО - ЛАС ПАЛМАС 0:0

Екипа тренера Зиганде тако није славила тачно месец дана, док тренера гостију Пака Хемеза, познатог по "јуришању на гол" противника, може да радује све боља одбрана.

Упркос офанзивном стилу, Хемезови момци нису примили гол на последња два меча у којима су освојили четири бода, па се полако дижу и показују да их не треба отписивати, посебно ако се узме у обзир да ни Алавес или Леванте не играју толико боље од њих.

Атлетик Билбао остаје на једној јединој победи у 2018. години! На Катедралу је, на вечерашњем отварању 23. кола, дошао дављеник Лас Палмас, рекло би се противник као поручен да се прекине негативна серија, али клуб са Канарских острва успео је однесе бод из Баскије - 0:0. 

Као што резултат и говори најбољи актери утакмице - голмани Кепа и Чичазола. Било је неколико изгледних ситуација - више пред голом гостију - но двојица чувара мреже били су на висини задатка. Тренер Лас ПалмасПако Хемез направио је једну измену још средином првог дела (Тана за Толеда), што му није први пут ове сезоне. Он је тиме очигледно раздрмао своје момке, пробудио их и ставио им до зања да само натпросечном борбеношћу могу до позитивног резултата.  

Ово је шести меч у низу на коме Билбао није успео да упише три бода, док је Лас Палмас очигледно на таласу оног гола Алена Халиловића у 90. минуту последњег меча пошле рунде стигао до злата вредног бода у борби за опстанак. Уколико настави у овом ритму Атлетик ће први пут после четири године остати без Европе... 

Баски у наредном колу иду у Мадрид, на ноге Атлетику, док Лас Палмас дочекује Севиљу. 

ПРИМЕРА 23. КОЛО:

Билбао - Лас Палмас 0:0

у суботу:

Виљареал - Алавес (13.00)
Малага - Атлетико (16.15)
Леганес - Еибар (18.30)
Реал Мадрид - Реал Сосиједад (20.45)

у недељу:

Севиља - Ђирона (12.00)
Барселона - Хетафе (16.15)
Селта - Еспањол (18.30)
Валенсија - Леванте (20.45)

у понедељак:

Депортиво - Бетис (21.00)

ТАБЕЛА: Барселона 58, Атлетико 49, Валенсија 40, Реал (-1) 39, Виљареал 37, Севиља 33, Еибар 32, Селта 31, Ђирона 31, Бетис 30, Хетафе 29, Леганес (-1) 29, Билбао (+1) 28, Сосиједад 26, Еспањол 25, Алавес 22, Леванте 20, Лас Палмас (+1) 18, Ла Коруња 17, Малага 13.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар