БЛ: Јубиларна "стотка" РБ Лајпцига!

Лајпциг бољи од Аусгбурга, Качар на клупи.  Екипа Лајпцига победила је са 2:0 Аугсбург, у првом мечу 22. колу Бундеслиге.  Тим Ралфа Хасенхутла граби ка другом учешћу у Лиги шампиона.  То је прави Лајпциг! Бикови спремни за двомеч у Лиги Европе са Наполијем. . .

Фудбал 09.02.2018 | 23:21
БЛ: Јубиларна "стотка" РБ Лајпцига!
Домаћи састав се овом победом пробио до другог места, док су гости остали на седмој позицији.

Голове за домаћи састав постизали су Упамекано у 17. минуту и Кеита у 70.

Некадашњи репрезентитвац Србије Гојко Качар био је на клупи Аугсбурга.

Лајпцигу је ово била 11. победа, док еј Аугсбург доживео седми пораз.

У наредном колу Лајпциг гостује Франкфурту, док Аугсбург дочекује Штутгарт.

Потпуно заслужено, РБ Лајпциг славио је на свом стадиону 2:0 против Аугзбурга, у првом мечу 22. кола Бундеслиге.

Тим Ралфа Хасенхутла уписао је сигурна три бода, који ће му додатно помоћи у настојању да се другу годину заредом нађе у Лиги шампиона.

РБ ЛАЈПЦИГ - АУГЗБУРГ 2:0 (1:0)

Домаћи су постигли по један погодак у ова полувремена, те забиљежили 11. тријумф у сезони.

А могли су далеко више...

Да ће бодови остати у Лајпцигу најавио је Дајочанкуле Упамекано.

Француз је у 17. минуту спретно затресао мрежу ривала. Био је то његов први гол у Бундеслиги, а екипи са "Ред Бул Арене" јубиларни, 100. у њемачкој лиги, на 56 до сада одиграних утакмица.

Тимо Вернер прописно се испромашивао у наставку и пропустио шансу да свом тиму донесе убједљивији тријумф, али спаса за госте у 70. минуту није било.

Кајуби је направио прекршај на рубу шеснаестерца, лопту је намјестио Наби Кеита, шутирао, а Мартин Хинтерегер изненадио је свог голмана, главом скренуо лопту у небрањени дио мреже, за коначних 2:0.

Фудбалер из Гвинеје, који ће сутра прославити 23. рођендан, постао је најефикаснији играч лиге ван 16 метара. Био је то његов четврти погодак изван казненог простора ове сезоне.

Десетак минута прије краја Кевин Кампл феноменално је шутирао из слободног ударца, али је трећи погодак спријечила пречка.

Лајпциг се овим тријумфом удаљио три корака од Бајер Леверкузена, па је сада најближи пратилац неприкосновеном лидеру и актуелном шампиону, Бајерну из Минхена. Ипак, "апотекари" ће сутра пред својим навијачима у дуелу са Хертом имати шансу да се бодовно изједначе са "црвено-бијелим" из Лајпцига.

Лајпциг је опет на трагу старе, прошлогодишње форме и Лајпциг је опет први пратилац Бајерна! Чета Ралфа Хасенхутла лако је изашла на крај са Аугзбургом (2:0), а голове за нову "тројку" постигли су Дајот Упамекано и Наби Кеита. 

Домаћин је у 90 одсто времена вечерас био бољи ривал, имао је много више шанси и много већи посед лопте. То што је на семафору на крају стајало само 2:0, гости могу понајвише да захвале швајцарском чувару мреже Марвину Хицу. Искусни чувар мреже у неколико наврата спасао је своје саиграче, па му нико не може замерити што је у 70. минуту практично закуцао у своју мрежу лопту коју је из слободњака послаоКеита. На путу до гола чак је и погођен неко у живом зиду, тако да се Хицу заиста нема шта ту много замерити...

Вођство Лајпцигу донео је Упамекано пошто се најбоље снашао у шеснаестерцу Аугзбурга после једног прекида.  

Бикови сада с миром чекају за њих велики двомеч у Лиги Европе против Наполија, а потом их чекају окршаји са Ајнтрахтом из Франкфурта, Келном, Штутгартом, Дортмундом и коначно 18. марта дерби са Бајерном. 

Бундеслига, 22. коло:

Лајпциг – Аусгбург 2:0 (1:0)
Упамекано 17, Кеита 70

субота:
15.30 Леверкузен – Херта
15.30 Дортмунд – Хамбург
15.30 Франкфурт – Келн
15.30 Хановер – Фрајбург
15.30 Хофенхајм – Мајнц
18.30 Бајерн – Шалке

недеља:
15.30 Штутгарт – Менхенгладбах
18.00 Вердер – Волфсбург

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 50, РБ Лајпциг (+1) 38, Бајер Леверкузен 35, Борусија Дортмунд 34, Шалке 34, Ајнтрахт 33, Аугзбург (+1) 31, Борусија Менхенгладбах 31, Хофенхајм 28, Хановер 28, Херта 27, Фрајбург 25, Волфсбург 24, Штутгарт 21, Вердер 20, Мајнц 20, ХСВ 17, Келн 13.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар