Филаделфија стоји - милиони на улицама и бесплатно пиво!

Готово два милиона навијача Филделфија Иглса окупило се у улици Броуд (Броад Стреет) на паради и прослави освајања првог "Винс Ломбарди" трофеја.

Остали спортови 09.02.2018 | 17:15
Филаделфија стоји - милиони на улицама и бесплатно пиво!
Многи од њих су мислили да никада неће доживети освајање овог трофеја и велику градску параду, али је њихова екипа претходне недеље у финалу Националне фудбалске лиге (НФЛ) победила Њу Ингланд са 41:33, што јој је трећи шампионски пехар, али први у Опен Ери.

Загрижени навијачи обучени у тамно зелене дресове Иглса су се по веома хладном времену дуж улице Брод у редовима већим и од двадесет људи како би успели да виде и поздраве своје шампионе који су се возили у отвореним "дабл-декер" аутобусима.

Многи од навијача из Њу Џерзија су пешачили преко моста "Бенџамин Френклин", дужег од три километара, само да би ушли у град.



Трофеј Ломбарди носио је главни тренр екипе Даг Педерсон, док је власник франшизе Џефи Лури носио транспарент "Хвала вам навијачи".

Поред њега су стајали МВП финала и квотербек екипе Ник Фолс, повређени квотербек Карсон Венц и њихова замена Нејт Садфелд.

Многи од играча шетали су поред аутобуса, фотографисали се и поздрављали с навијачима.

Школе, музеји, судови, владине канцеларије, па чак и зоолошки врт у Филаделфији били су затворени, како би сви градјани могли да поздраве своје "нове бесмртне хероје", док је широм града дељено бесплатно пиво и храна.

"Да ли овако изгледа рај?", упитао је Педерсон.

Мало ко је мало ко изван града веровао да у финалу могу да "премлате легенду фудбала Тома Брејдија и тренера Била Беличека", како је писало на једном транспаренту.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар