Најава - ЕЛ: Манекени у Београду - спрема им се клизава стаза!

Тим из Милана добио је три од последња четири меча у Евролиги и осокељен стиже на мегдан Црвеној звезди.

Кошарка 09.02.2018 | 13:30
Најава - ЕЛ: Манекени у Београду - спрема им се клизава стаза!
Црвена звезда је у финишу лигашког дела АБА лиге зајахала на прво место. То јој је апсолутни и примарни циљ. Ипак, тим Душана Алимпијевића има обавезе и у Евролиги где касни четири победе за Макабијем који је на 8. позицији која води у плеј-оф.  Црвено-бели ће вечерас од 19 часова дочекати Олимпију Милано у мечу 22. кола најјачег европског клупског кошаркашког такмичења.

Можда Манекени долазе у Београд не баш у најбоље време зато што су у Евролиги везали чак три победе на последња четири меча. У том низу пали су Уникаха, Басконија и Барселона. Тако да тим Симонеа Пјаниђанија стиже са великим самопоуздањем у главни град Србије.

Звезда има скор од четири пораза на последњих пет мечева у Евролиги и тако гледајући није у доброј форми. Али, објективно, има улогу фаворита против Олимпије зато што игра на свом паркету и показала је да је квалитетнији састав од гостију.

Ако ћемо да сагледамо реално ситуацију, Звезда је тренутно 12. на табели и ове утакмице до краја Евролиге више ће служити црвено-белима као полигон за подизање форме за завршницу АБА лиге, него што ће црвено-бели бити у реалној трци за плеј-оф Евролиге. Но, то не значи да не треба да пробају и да неће ићи на победу на сваком окршају до краја Евролиге.

Шанса још постоји.

Колико је већ Пионир постао место где нико не жели да гостује довољно показују Пајниђанијевеизјаве.

“Долазимо на овај меч из две победе на последња два гостовања у Евролиги, али гледајући са тачке атмосфере у дворани, Београд је већ нека сасвим друга прича! Навијачи константно гурају своје играче да дају додатни атом снаге", рекао је Пјаниђани у најави утакмице.

И то показује колико ће Звезда бити у предности што игра код куће пред својим навијачима одакле мало ко изађе непоражен. На овом мечу не би требало да очекујемо тврдо језгро навијача Звезде који су најавили штрајк због Алена Омића.

Атмосфера је и без њих била јако добра у дербију против Партизана, па се нешто слично очекује у судару с Манекенима.

"Радујемо се новој утакмици у нашој дворани пред нашим навијачима. Милано је одличан тим са пуно талента и одличних индивидуалаца. Играју заиста јако добро у овом тренутку и у последњих неколико кола Евролиге. Ова, и неколико аредних утакмица које нам следе су врло важне за циљеве које смо поставили пред нас на почетку сезоне. Оно што је најважније је да будемо све бољи као тим и да учимо из прошлости. Очекујем добру утакмицу два тима који ће се жестоко борити за важне бодове. Оно што нам је важно је да навијачи буду уз нас, да испуне дворану јер очекујем тесну утакмицу" рекао је Рочести.

Позабавимо се мало статистичким параметрима две екипе.

Олимпија је ефикаснија екипа са 82 поена у просеку, док Звезда даје 78. Црвено-бели су бољи у скоковима, посебно офанзивним, и то може да буде велика предност за Алимпијевићев тим на овој утакмици. Асистенције су на страни Олимпије, док су украдене лопте на страни Звезде.

Најефикаснији Звездини појединци су Тејлор Рочести (14 поена), Џејмс Фелдин (12 поена) и МилкоБјелица (10 поена). Код Олимпије су најбољи Ендрју Гаудлок (13,5 поена), Џордан Тиодор (12,6) и Владимир Мицов (10,7 поена).

Посебно је Манекенима легао долазак Миндаугаса Кузминскаса који је свакако утицао на боље игре Олимпије у претходном периоду.

Судије на овом дуелу биће Данијел Ерезуело (Шпанија), СпиросГонтас (Грчка) и Аре Халико (Естонија).

Чека нас добра утакмица.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар