Зоран у затвору прима оптужницу

Обезбеђени су кључни подаци за подизање оптужнице против Зорана Марјановића

Забава 09.02.2018 | 07:24
Зоран у затвору прима оптужницу
Вештачења мобилних телефона, блато, ДНК трагови, као и трасолошка и неуропсихијатријска вештачења, обезбедили су кључне податке за подизање оптужнице против Зорана Марјановића (39), осумњиченог да је 2. априла 2016. године на насипу Црвенка у Борчи убио супругу Јелену Крсмановић Марјановић (33), певачицу „Гранда“.

Питање је дана када ће Више јавно тужилаштво у Београду оптужити Марјановића за тешко убиство, а како сазнајемо, тужилаштво сматра да је прикупљен довољан број доказа који оправдавају њихову сумњу да је Зоран усмртио Јелену.

- Током истраге дуге 22 месеца дошло се до бројних чињеница и података, који повезани јасно указују на основану сумњу да је Зоран Марјановић починио тешко убиство, за које је запрећена максимална казна до 40 година затвора - објашњава наш саговорник.

Према његовим речима, тужилаштво стоји на становишту да је током истраге утврђено где, када и како је убијена Јелена, а да је за њену смрт одговоран осумњичени Зоран.

- Неки од најбитнијих доказа јесу вештачења мобилних телефона жртве и осумњиченог, као и базних станица. Та вештачења су показала да је Зоран у време када је Јелена убијена био на месту на којем је њено тело касније нађено, што се коси са његовим изјавама. Даље, вештачењем је откривено да је осумњичени 2. априла 2016. око 17.30 искључио свој мобилни телефон, што се поклапа са временом Јеленине смрти - каже извор и додаје да то није једини траг који је истражитеље довео до Зорана.

- Са Зоранових панталона изоловано је блато које је идентично блату нађеном на Јелениној коси, лобањи и телу. Такође, бројни ДНК трагови узети са певачициног тела поклапају се са Зорановим ДНК профилом - каже наш извор.

Према његовим речима, очигледна су неслагања између онога што је Зоран испричао надлежним органима и онога што су показала бројна вештачења, анализе и изјаве сведока.

- Тужилаштво сматра да је Јелена убијена 2. априла 2016. у каналу на борчанском насипу, у којем је сутрадан нађено њено тело. Сматра се да је Јелена са супругом и њиховом ћерком кобног дана дошла на насип да би џогирала. Када је она отишла да трчи, Зоран је остао са њиховом ћерком, али се накратко одвојио од ње. Према сазнањима тужилаштва, Зоран је усмртио Јелену за 10 минута, након чега се вратио код ћерке - истиче саговорник. 

Он даље напомиње да је Зоран позвао пријатеља полицајца и обавестио га о Јеленином нестанку, а потом је алармирао и остале чланове породице, који су се укључили у потрагу.

- Истог дана, о Јеленином нестанку обавештени су и медији, који од тог момента не престају да извештавају о злочину. Зоран је за ова 22 месеца више пута иступао у јавности и износио своје виђење трагичног догађаја. Такође, неуропсихијатријско вештачење Зорана Марјановића показало је да се ради о урачунљивом и интелигентном човеку - каже извор.

Подсетимо, Зоран Марјановић ухапшен је 15. септембра, од када се налази у притвору Централног затвора.

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нико и Неко

09.02.2018 08:13

КАТИЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадно суство

09.02.2018 09:43

То би до сада и цобани открли.

Name

???

11.02.2018 09:53

Како би тек (и када) открили убицу Оливера Ивановица???

Name

Како би и кад

11.02.2018 10:21

Открили убиство Оливера Ивановица *то се вец зна* само сто је требало измонтирати све лепо у БОНСТИЛУ.