Футсал - ЕП: Футсал за Богове! Шпанија у финалу!

Не помажу ни беспрекорна игра, ни продужеци, ни пенали. . . Зато је Шпанија шампион Европе! Казахстанци били надомак историјског финала, али тамо ипак иде искуснији и објективно квалитетнији тим, на чијој је страни вечерас био рулет у пенал серији.  Преокрети, продужеци, пенали – Шпанци преживели Казаке! Репрезентације Шпаније и Казахстана одиграле су спектакуларан дуел у другом полуфиналу Европског првенства у Словенији који је решен тек после пенала.

Фудбал 08.02.2018 | 23:35
Футсал - ЕП: Футсал за Богове! Шпанија у финалу!
Футсал за Богове у Стожицама. Други полуфинални меч Европског првенства донео је једну од најбољих утакмица у историји ове игре. Казахстан је био надомак великог искорака, одиграо је најбољи меч на турниру, био је на корак од циља да забележи историјски пласман у финале Европског првенства, али ће тамо шести пут у последњих седам година отићи актуелни шампион Европе - Шпанија. Црвена фурија се као и током комплетог турнира до самог финиша утакмице борила сама са собом, а онда је на квалитет, после велике битке у два продужетка, а потом и пенала дошла до велике победе – 5:5 (4:4), пеналима 3:1.

Ово је био најбољи меч Казахстана на турниру. Какаов тим је стигао до аутоматизма, као у одбрани, тако и у нападу. Казахстанци и те како наплаћују то што готово читам национални тим, под вођством истог тренера игра за Каират. Дуго су деловали беспрекорно, играли су течније и конкретније, водили су са 1:0 и 3:2,стизали 3:4, а онда и 4:5 у продужецима. Али су Шпанци читав меч перфектно изводили прекиде и онда рутински славили у пенал серији.

Седмоструки првак Европе и двоструки првак света је управо у тим прекидима показао разлику између себе и осталих снажих екипа који желе да је скину са трона, али и физичка кондиција коју ипак нису успели да искористе у продужецима. Све оно што се догађало током 40 минута игре у потпуности је исцедило Казахстанце, док Шпанија у истом ритму дефинитивно може да одигра две утакмице, али је на крају морала до финала преко рулета.

Мрежу Шпаније поред Тајнана, Такуа, Дагласа и Жаманкулова успео је да погоди и Игита стравичним ударцем из даљине у 25. минут, али је бразилски голман ипак заказао вечерас и био један од најлошијих играча свог тима. У пенал серији такође није имао шансе, док је Пако Седано успео да заустави ударац Тајнана.

Шпанци ће по девети пут играти у великом финалу, за своју осму титулу, а само 2003. у Италији, односно 2014. у Белгији нису играли последњи меч на турниру, тада су у оба наврата били бронзани.

Ривал Шпанцима у суботу од 20.45 биће Португал, који је у првом полуфиналу био бољи од Русије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар