ЕЛ: Звезда чека препорођени Армани!

Душан Алимпијевић сматра да ће заустављање потентне спољне линије тима из Милана бити највећи изазов за црвено-беле.

Кошарка 08.02.2018 | 18:15
ЕЛ: Звезда чека препорођени Армани!
Црвена звезда у петак (19.00) у оквиру 22. кола Евролиге дочекује једну од три екипе са чијег паркета је однела кући "два бода".

У последњој утакмици 2017. године, црвено-бели су у Милану савладали Армани резултатом 88:91, тако да би на први поглед било логично да пред својим навијачима забележе нову победу.

Ипак, догађаји у периоду између две утакмице наводе на закључак да ће се у дворани "Александар Николић" водити крајње равноправна борба и да ће за победу Звезде бити потребна одлична партија, слична оној из меча против Олимпијакоса пре две недеље.

"Екипа Милана, која нам долази у госте, постиже највише поена у Евролиги. Имају изванредну спољну линију - Тиодор, Џерелс, Гаудлок, Мицов. На све то, незадовољни досадашњим учинком у Евролиги, додали су још једног изванредног шутера и појачање,(повратника из НБА лиге) Кузминскаса", подсећа Душан Алимпијевић.

Армани је у првих 17 кола Евролиге имао само четири победе, а у последња четири кола му је скор 3-1, уз победе над Басконијом и Барселоном у гостима - обе обезбеђене кошевима у последњим секундама утакмице.

Са друге стране, Звезда је посустала после обећавајућих резултата средином децембра и почетком јануара, када се чинило да може да се укључи у борбу за Топ 8. У последњих пет мечева црвено-бели имају само историјску победу над Олимпијакосом и четири пораза.

"Утакмицом против ФМП смо ушли у нови мини-циклус, који се завршава турниром националног купа у Нишу. Желимо да победимо Армани, јер нам свака победа у Евролиги много значи, у сваком смислу", каже Алимпијевић.

Тренер српског и регионалног шампиона позвао је навијаче да испуне дворану и помогну екипи да изнесе "све изазове једне овако тешке утакмице" и уједно отежа задатак гостима.

Исту жељу има и Тејлор Рочести.

"Радујемо се новој утакмици у нашој дворани, пред нашим навијачима. Важно је да буду уз нас, јер очекујем добар и 'тесан' меч", каже искусни плејмејкер.

"Милано је тим са пуно талента и одличних индивидуалаца, играју јако добро у последњих неколико кола, али за нас је ово једна од неколико утакмица које су врло важне за циљеве постављене на почетку сезоне. Најважније је да постајемо бољи као тим и да учимо из онога што је иза нас", додао је Американац.

ПАРОВИ 22. КОЛА:

четвртак

Макаби - Барселона 20.05
Панатинаикос - Басконија 20.15
Валенсија - ЦСКА 20.30
Уникаха - Ефес 20.45

петак

Фенербахче - Бамберг 18.45
Жалгирис - Химки 19.00
Црвена звезда - Армани 19.00
Реал - Олимпијакос 20.45

ТАБЕЛА: ЦСКА 17-4, Олимпијакос 14-7, Фенербахче 14-7, Реал 13-8, Панатинаикос 13-8, Жалгирис 13-8, Химки 12-9, Макаби 11-10 (плеј-оф), Басконија 10-11, Уникаха 8-13, Бамберг 8-13, Звезда 8-13, Барселона 7-14, Валенсија 7-14, Армани 7-14, Ефес 6-15.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар