Прича: Ћао Канга, један пораз и ЦСКА на пуној Маракани

Фудбалери Црвене звезде - што сте се спремали, спремали сте се, сад да вас видимо против ЦСКА.

Фудбал 08.02.2018 | 23:00
Прича: Ћао Канга, један пораз и ЦСКА на пуној Маракани
Много тога се издешавало за две недеље колико је српски вицешампион провео у Анталији на другом делу припрема пред наставак сезоне.  

Ред тренинга, ред утакмица и између одмор. Укупно шест провера су одиграли црвено-бели.

Физички теже припреме, Звезда је током јануара одрадила на Кипру. У Анталији се радило на тактици и техници.

Је ли игра боља него јесенас? Тешко је рећи јер се на припремама не игра са 100% снаге, а и партије као с Арсеналом у Лондону је тешко надмашити.

Има и добрих и лоших ствари у Звездиној игри. Да се присетимо за почетак резултата.

Тим је после победа над Стумбрасом (3:1) и Динамо Брестом (2:0), одиграо три нерешене утакмице 1:1 (Амкар, Силекс и Ујпешт).

Последњег дана другог дела припрема у Турској, Звезда је на стадиону Мардан палас доживела први пораз.

Најозбиљнији противник, Зенит из Санкт Петербурга био је за гол јачи (1:0).

Резултатски гледано, било је сасвим коректно. Међутим, играчки је Звезда изгубила део своје игре на средини терена.

Како се ближио крај прелазног рока, очи свих новинара су гледале ка Ричмонду Боаћију коме су сви од челника клуба, до медија и навијача тражили нови клуб како се ближио тај 31. јануар.

И тек пошто је одјекнула информација да Гелор Канга остаје у клубу, Канга је отишао у Спарту, а Ричмонд Боаћи је остао повређеног листа.

Боаћи се повредио на тврдим теренима на које се жалило још неколико играча - Александар Пешић, Бранко Јовичић, Немања Радоњић.

Нико се међутим није повредио теже, што је на крају као најважније истакао и тренер Владан Милојевић.

Шеф струке каже да је задовољан свим утакмицама јер је у свакој од шест видео добре ствари.

Одласком Канге средина је остала без најбољег креативца, а Звездан Терзић је рекао да се систем игре мења и да Кангу неће мењати нико.

То отвара простор за неке друге играче попут Крстичића, можда чак и Луке Илића који је на тренинзима показао да дриблингом уме да направи вишак.

По боковима је ту Лука Аџић који се у Анталији уписао и у стрелце, али је на месту задњег везног изостала улога Мичела Доналда који није као да "главом" није био на терену.

Стефан Хајдин је добро играо на месту оба бека, док је Бен променио неколико позиција, а велики плус му је што се враћа у одбрану.

Звезда има и неке сјајне клинце попут Страхиње Ераковића, Вељка Николића и Дејана Јовељића, који ће додуше са трибина посматрати меч 13. фебруара на "Рајку Митићу".

Пун стадион може бити предност српске екипе којој је током припрема фалио "онај" један, углавном завршни пас.

УЕФА је одлучила да више од 30.000 продатих карата не треба да пропадне и то се мора максимално искористити.

Европска кућа фудбала је због транспарента подршке Ратку Младићу у Белорусији Звезди изрекла двогодишњу условну казну по којој ће први наредни инцидент бити кажњен празним трибинама.

Звезда се нада да тај први наредни меч неће бити и квалификациони за европска такмичења у наредном циклусу, јер се реванш са ЦСКА 21. фебруара игра у Москви.

Физички је Звезда против Зенита деловала добро и током припрема је остварен напредак. То охрабрује упркос поразу, пошто су црвено-бели били без устаљених нападача, са Беном и Милићем као истуреним играчима.

Фудбалер Зенита и репрезентативац Србије Бранислав Ивановић упозорио је да ће ЦСКА бити веома опасан у гостима, али је на Звезди да том изазову одговори.

Боаћи није озбиљније повређен и готово извесно ће бити спреман, на располагању је Пешић и сви сем Канге ће бити у опреми и спремни да се супротставе "Армејцима".

Сви плус 50.000 људи, што нас доводи до кључног питања - да ли Звезда може да прође ЦСКА?

Може. Ако се не догоди кикс на почетку, резултат ће зависити вероватно од једног или два потеза, а сви у црвено-белом се надају да ће ти потези њима ићи на руку кад судија на "Маракани" последњи пут дуне у пиштаљку.

А у Москви, шта буде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар