Чула се вика, а онда туча и крик

Радош је након свађе због новца брутално убио свог оца Бранимира, а онда отишао код комшије и испричао му шта је урадио!

Србија 08.02.2018 | 07:21
Чула се вика, а онда туча и крик
Радош Љумовић (37), који је ухапшен због сумње да је прекјуче са 15 убода у породичном стану, у Ресавској улици у Београду, убио оца Бранимира Љумовића (79), некадашњег функционера у Привредној комори Београда, то је учинио након жучне свађе у вези са новцем.

Како незванично сазнајемо, свађа је почела прекјуче око 15 сати, а комшије кажу да су чуле буку, бацање ствари, а потом гласан крик, након чега је све утихнуло.

Несрећни човек је у очајању покушао је да се обрани од сина, али у томе није успео.

- Први пут смо чули свађу из њиховог стана. Викали су Радош и Бранимир, у тој галами се чуло „новац“ и „не дам“. Затим је почело да се све тресе и брзо је дошла полиција. Колико сам разумела, Бранимир више није желео да даје новац Радошу, па су се посвађали, и то у очевој соби. Потом је избила туча, у којој је Бранислав покушавао да се одбрани, али није успео. Све то су нам потврдили полицајци - препричава трагедију комшиница из зграде.

Она додаје да је Радош потом отишао до Андона, пријатеља из детињства, коме је испричао шта је урадио. Андон је у неверици дошао с Радошем до стана и након што је угледао крваву сцену, одмах је позвао полицију. Други комшија наводи да су Љумовићи раније стан у поткровљу изнајмљивали неком младићу, али да је он ухапшен јер му је тај стан служио за диловање дроге.

- Прошле године, изнајмљивали су стан неком момку, за кога се после испоставило да је дилер. Тај стан му је служио као параван и сад, кад вратим филм, присећам се да су се Радош и он често дружили - рекао нам је један од комшија.

Комшије о породици Љумовић имају само речи хвале, наводећи да је Бранимиров отац био у служби код покојног Јосипа Броза Тита, када је добио стан.

- Бранимиров отац Радош, чији име носи и син убица, био је код Тита и важио је за правог господина. Бранимир је радио у Привредној комори, док му супруга и даље ради као судија и о њима, понављам, имам само речи хвале, а о самом Радошу могу да кажем да је био уљудан све до уторка. Непосредно пре трагедије видели смо Радоша у парку, како испија пиво и шета пса. Признајем да ми је деловао веома чудно, као да је био под неким седативима или тако нешто. Једноставно, имао је чудан поглед, као да гледа кроз тебе - рекао је комшија.

Бранимир је био дугогодишњи секретар Удружења за комуналне делатности и саветник председника Привредне коморе Србије. Породица Радошевог пријатеља Андона јуче није била у стању да разговара с новинарским екипама.

(Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Где Смо Досли,

08.02.2018 09:01

Да цовек у 80им ,треба да издрзава 'врло младог цовека,који није насао прави пут.

ОДГОВОРИТЕ