Положај младих у друштву је лош

Положај младих у друштву је веома лош. Младима се не даје довољно простора за било какво дјеловање у друшву, а крајње је вријеме да омладина преузме водећу улогу у доношењу одлука битних за друштвену заједницу. То је закључено у Емисији “Глобално” БН телевизије.

Република Српска 07.02.2018 | 22:24
Положај младих у друштву је лош
Без посла, оптимизма и перспективе. Разочарани млади људи све чешће праве озбиљне резове и узимају кофер у руке. Најезда је оних који напуштају наше поднебље.

“Буџети БиХ, Српске и Србије су извори корупције који на годишњем нивоу узимају неколико стотина милиона евра. Када би дио тог новца остао за незапослене мајке, за регулисање радно-правног законодавства, који би омогућио привреднику који има трудницу да буде субвенционисан да је задржи. Ми морамо на тим стварима заузети јасну позицију, шта желимо за 10-20 година. Нас сада има веома мало”, каже Никола Дроњак из Савјета младих ПДП-а.

Чињенице су сурове, али идеја још има. Потребно је младима створити услове да остану, јасни су омладинци у политичким партијама. Пасивна омладина не може да поправи стање.

“На младим политичарима је да информишемо младе људе шта могу да ураде. Овдје влада апатија, да људи неће да траже посао, мораш да устанес и да се бориш за себе. Могли смо сви да сједимо кући, али рекли смо - хоћемо да мијењамо ствари и да учинимо нешто за себе”, каже Ђорђе Ђоковић из Социјалистичке партијр Србије.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић сматра да младим људима мора да се пружи шанса и да се створи систем који ће давати шансу да покажу шта знају.

Зашто се на политичке партије гледа са предрасудама?

“Зато што се схвата да ћеш добити посао једино ако се учланиш у владајућу странку. Ту онда губи и идеја, и идеологија, и програм. И тада странка престаје то да буде и постаје интересна организација”, објашњава Александар Шешељ из Српске радикалне странке.

Само системским рјешењима, ангажовањем цијелог друштва стање у каквом смо сада може да се поправи, поручено је у емисији Глобално БН телевизије.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Стари радикал

07.02.2018 22:48

Дроњак и Сесељ су одлицни. Стета сто Дроњак не напусти туво Иваницеву партију и не предје код војводе Сесеља. паметан млад а има петљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.02.2018 06:39

Има и дżипа фала богу...правиузор младима.

Name

ре

08.02.2018 07:18

Води га куци.

Name

Дејан Зворник

07.02.2018 23:34

Мислио сам да је Дроњак само галамдзија, ал морам признати да ме је позитивно изненадио. Зна прицати и има знање. Растурио је прије неку ноц оног превртљивца Стевандица. Свака цаст. Поздрав од студента из Зворника

ОДГОВОРИТЕ
Name

ро

08.02.2018 06:34

И то Вам закључак ? Па то зна сваки грађанин који живи у РС.Такве емисије су само замлаћивање народа и причање нечега што свако жив зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.02.2018 12:10

У овој земљи ако си млад, пензионер, незапослен, инвалид, национална мањина, сексуална мањина или једноставно ниси цлан партије, нема те у друству које одлуцује. Овдје опстају само они који се увуку газди под близанце. Могао сам и ја тако, али неби дуго трајало. Најтезе је оно најлаксе, а најлаксе оно најтезе. Наси политицари иду најлаксим путем тако сто кредитима одлазу пропаст умјесто да преокрену ситуацију у корист здравог и одрзивог напретка на дуге стазе. То сигурно није лако, али није ни толико теско да се ево вец деценију крпимо. Досад смо могли преокренути ситуацију да смо без демагогије кренули јос тада у озбиљне реформе зарад побољсања привредног амбијента. Додусе. ни сада није касно, само да се знатно озбиљније крене у том смјеру, а не у смјеру гасења позара бензином и компликовању ионако вец компликоване ситуације. Треба ици ка бољем, а не од лосијег ка јос горем и тако до бесконацности. У таквим условима, не само млади вец сви, не могу нормално да функционису. Систем мора да се развија да би опстао и то не по сустему, један корак напријед, два корака назад или миц по миц, вец, с обзиром да смо недовољно развијена земља са великим потенцијалом за развој, требали би смо имати "епске" стопе развоја од 10-20 одсто годисње. РС мозе опстати само ако у њој ума зивота тј. економије која се (брзо) развија јер и људи се развијају, дијете неце бити стално дијете, брзо израсте, омладина неце бити стално омладина, радници неце бити вјецно радници (званицно, а незваницно пензије су такве, а нароцито у РС, да се не исплати бити пензионер, осим ако си пензионер у политици, а ако ниси, остаје ти да радис и након завсетка радног вијека) , пензионери неце бити вјецно пензионери, потребно је, за вријеме свог боравка на овој земљи, представити се као најбољи домацин и то без трикова јер успомоц трикова само додатно се исказује некомпетентност оног ко на тај нацин влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.02.2018 14:02

МОЈ УТИСАК ВЕЧЕРИ ЈЕ ВОДИТЕЉ ЈЕРЕМИЋ СВАКА ЧАСТ НА ИЗГЛЕДУ И ВОЂЕЊУ ЕМИСИЈЕ ГЛОБАЛНО ТАКОЂЕ ПОЗДРАВ БОРИСУ МАЛАГУРСКОМ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУ

08.02.2018 17:32

Бице нам добро кад на цело додје домацин у скорије вријеме имацемо прилику па изволте ..

Name

Сики

08.02.2018 18:51

Положај кладионица је на завидном нивоу.

ОДГОВОРИТЕ