И данас бурно у Скупштини Српске

Засједање Народне скупштине је настављено, а коначно је усвојен и спорни дневни ред са одлукама које Српску додатно задужују.

Република Српска 07.02.2018 | 20:24
И данас бурно у Скупштини Српске
На дневном реду нашле су се и одлуке Владе о новим задужењима и гаранцијама којима ће се Српска потенцијално задужити за додатних готово милијарду марака. Те одлуке су се по хитном поступку нашле на дневном реду и поред инсистирања опозиције да не буду уврштене. Ради се о одлукама о задужењу за градњу ауто-пута Бањалука-Добој и реструктурирању “Жељезница” као и три законска рјешења.

Драган Чавић, посланик НДП-а, је рекао да је прекршен пословник и угрожена уставна позиције Републике Српске, али и Скупштине. Предсједник Скупштине све демантује и тврди да нема кршења пословника.

У ПДП-у показују оригиналан документ о задужењу које се тиче „Жељезница“. План је да се „Жељезнице“ задуже за 100 милиона КМ, а Влада је посланике слагала, јер им је доставила фалсификат на којем пише да само пет милиона евра иде на консултанте, информатичке услуге и организационо реструктурирање, тврде у ПДП-у.

Министар финансија понавља како су све тврдње да је Српска презадужена неистините и да Српска нема проблем са јавним дугом.

Гаранције се не могу рачунати као јавни дуг, тврди министар финансија. Све ће на крају да плате грађани, тврди опозиција.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

браво струцњаци

07.02.2018 20:09

Сва та прица је супља, али ионако це све ускоро под стецај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Вам Је,

08.02.2018 09:11

Уставите вец једном са тим задузивањем,ја и моји нецемо то врацати радије се иселимо ,то је све унапред пкрадено и раздељено ;је*ите се.

Name

@шта вам је

08.02.2018 14:15

Па морају се задуживати кад имамо више администрације него читав Јапан,ваља то нахранити.У потписаниј реформској агенди пише смањење администрације за 40% ал то власт нече да спроведе јер одоше гласачи.