Одложена одлука о ликвидацији

Сједница Скупштине Града Бијељина данас је ефикасно завршена. Све тачке дневног реда су усвојене, неке чак и једногласно. Иако у скупштинској сали није било веће расправе, присутна су била одређена неслагања одборника владајуће коалиције и одборника опозиције.

Република Српска 07.02.2018 | 16:17
Одложена одлука о ликвидацији
Највеће интересовање одборника било је за тачку која је повучена са дневног реда: Приједлог одлуке о ликвидацији Јавно здравствене установе Апотека “Семберија” Бијељина. Скупштина града требало је да разматра ову одлуку како би стратешки партнер коначно преузео апотеку.

“Данас је требало да донесемо одлуку о ликвидацији да сав дуг који има апотека преузме нова фирма. Међутим правобранилац и наш правник су рекли да требамо имати тачне доказе да је дуг измирен, да се не би некад вратио према градској управи. И тек тада идемо у ликвидацију, тако да ћемо то урадити за 20 дана, то је суштина”, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Опозиција разочарана повлачењем ове тачке са дневног реда.

“Очигледно да тај ликвидациони поступак неће ићи тако лако и тако брзо као што је замислила скупштинска већина. Сви ми смо свједоци да приватне апотеке послују у овом граду заиста одлично, увијек је позитиван биланс пословања, а само наша државна апотека прави вишемилионска дуговања”,
каже Љубиша Петровић, одборник Покрета “Успјешна Српска” у Скупштини града Бијељина.

Опозиција је имала замјерке и на одлуку да се аграрни буџет из 2017. године са милион и 200 хиљада КМ смањи на милион и 40 хиљада марака– у преводу за 160 хиљада марака. Истичу и да подстицаји нису равномјерно распоређени.

“Сматрамо да уопште није у реду према пољопривредним произвођачима да и онај низак проценат средстава који се издваја за пољопривреду се смањује за 12-13 процената.”, каже Драган Кнежевић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бијељина.

“Аграрни фонд је утврдио превасходно по пријему захтјева пољопривредних произвођача на којим то ставкама најмање ће се смањити износ средстава, односно тамо гдје има најмање пријема захтјева ту је износ и мањи. Значи уопште није тачма та констатација”, каже Младен Савић, , начелник Одјељења за пољопривреду Града Бијељина.

Оно око чега није било никаквог спора јеОдлука о прављењу Омладинског спортског центра, који финансира ЕУ заједно са Фудбалским савезом БиХ, а чија је вриједности милион марака.

“Ми би требало да обезбиједимо инфраструктуру и дио земљишта, а они би нам дали дио средстава за изградњу једног вјештачког и једног природног терена и свлачионице за Омладински спортски центар и ми би то радили на постојећем стадиону”, каже Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

Прва сједница у овој години, према оцјени предсједника Скупштине била је ефикасна. Све тачке дневног реда су усвојене, неке чак и једногласно што представља добар почетак.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Слависа

07.02.2018 17:13

Упаднес у банку опљацкас је,узмес 5 милиона км па надјес некога ко це да врати те новце. Земљо отвори се....ста прица овај цовјек,страсно.....цуј стратески партнер. Па зар и лопови имају стратеске партнере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а Бијелански Одборники,

08.02.2018 10:32

Оони немају право гласа ,из свакога села дође по један примитивац ,пре му се наруци ста да уради ; добије дневницу добру и руцак ,и куци:када их неко приупита ста се десава 'једноставно казу ;ниста нароцито ,неписмењаковици :незаборавите момци јасам тамо одрастао 'знам како дисете ,и морао сам да напустим то изкварену средину и није ми зао ;толило воли вас вас периферац.

Name

Јадно

08.02.2018 07:02

Интересује ме када ће се неко од представника закона огласити поводом случаја апотека, да ли Муп РС или СИПА (Мектићу и ово је криминал што су урадили са апотекама, покажи се...).

ОДГОВОРИТЕ