Порзингис завршио сезону!

Летонац повредио предње укрштене лигаменте колена на мечу са Милвокијем.

Кошарка 07.02.2018 | 11:15
Порзингис завршио сезону!
Какав малер за Нујорк Никсе. Центар Кристапс Порзингис покидао је предње укрштене лигамент колена на утакмице са Милвоки Баксима и предстоји му пауза од шест до девет месеци.

Порзингис је закуцао преко Јаниса Адетокунба и потом остао да лежи на терену. Летонском кошаркашу је била потребна помоћ да оде до свлачионице.

Након првих прегледаг, Никси су објавили да је Порзингис покидао лигаменте колена, а то је једна од најчешћих и најкомпликованијих повреда у свету кошарке последњих година.

Порзингис је ове сезоне најбољи стрелац Никса и просечно бележи 22,9 поена по утакмици. По просеку од 2,4 блокаде по утакмице водећој је у целој лиги.



Порзингис се повредио у трећем минуту другог периода након што је доскочио на стопало Јаниса Адетокубома после закуцавања.

"Он је више од кошаркаша, он је мој брат. Не волим никог да видим са таквом повредом колена. Он је Ол-стар. Молићу се за њега. Он је најважнији члан наше породице", рекао је центар Никса Турчин Енес Кантер. 

Ова повреда могла би да значајно утиче на каријеру 22-годишњег крилног центра од кога се очекивало да наредних година буде један од најбољих НБА играча. 

Осим тога, могла би потпуно да уништи Никсе који су ове сезоне почели да граде језгро тима управо око Порзингиса, након што су трејдовали Кармела Ентонија.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар