АБА 2: Малина послао Рогашку на дно Мораве!

Плеј Борца са 24 поена размонтирао госте из Словеније за останак Чачана на самом врху АБА 2 лиге.

Кошарка 07.02.2018 | 09:45
АБА 2: Малина послао Рогашку на дно Мораве!
У 17. колу 2. АБА лиге Борац је пред бројном домаћом публиком славио у дуелу са екипом Рогашке резултатом 92:78. Као у многим утакмицама до сада, Балабан је одлично отворио сусрет, постигавши првих шест поена Борца. Тројком Мариновића са звуком сирене домаћин је отишао на 9:0, што је тренера Новаковића приморало да затражи тајм аут. Тек је у четвртом минуту игре Рогашка успела да пробаци лопту кроз обруч. Гостима просто није полазило за руком да одговори на брз темпо и сјајну одбрану Чачана. Средином прве деонице Борац је први пут повео са двоцифреним бројем поена (16:6) и од тог момента предност је само расла. Борац је одиграо можда и најбољу четвртину ове сезоне код куће.

Рогашка је тројком Шантеља започела другу четвртину, наговестивши нешто бољу игру. Али Марко Мариновић,који је сусрет завршио са чак 24 поена на конту већ у наредном нападу узвраћа истом мером, тек да покаже гостима ко је главни. Међутим, након те стартне еуфорије ритам игре је мало успорио. Ипак, Борац је био тим који је све конце игре држао у својим рукама. Иако је Рогашка покушавала да до великог одмора смањи заостатак, Чачани су искусно умели да задрже значајан суфицит.

Словенци су на почетку другог полувремена показивали нешто више жеље и борбености од противника. Такође, подигли су и ниво одбране. После дуже времена, успели су да спусте заостатак на једну цифру (57:49). Али Борац не би био Борац када на све то не би одговорио поготком ван линије 6,75. У тим моментима и публика се пробудила, дајући ветар у леђа домаћим кошаркашима. Ношен сјајним навијањем Борац је лако успео да врати двоцифрену предност. Поново је све било на свом месту, те је последња четвртина била ствар формалности. Истина, Рогашка, у чијим  редовима се истакао Дејвис са 21 поеном. је покушавала да нешто промени, гостујући играчи су се трудили и за то им се мора одати признање. Међутим, Борац је био тим који се од почетка до краја питао за све.

Предност стечену још у првим минутима утакмице није испуштао, чак је увећавши. Сума сумарум, екипаРашка Бојића је потпуно заслужено тријумфовала над гостима из Словеније, тако оставши непоражена код куће у 2. АБА лиги. Наравно, треба похвалити бројност и навијање чачанске публике. И они су поново били на висини задатка.

АБА 2 лига – 17. коло

Уторак:
Вршац - Сикст Приморска 74:68
Борац - Рогашка 92:78

Среда:
17.00: АВ Охрид – Динамик
19.00: Крка – Теодо

Четвртак:
18.00: Босна – Сплит

Уторак, 13.2.

18.00: КК Ловћен 1947 – Зрињски

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар