Умјесто пензије доживио шок!

Службеница је Бранка збуњено гледала, а онда је изговорила нешто што је несрећног човека погодило до сржи!

Регион 06.02.2018 | 10:38
Умјесто пензије доживио шок!
Бранко Брдар из Војнића у Хрватској доживео је шок прошлог четвртка када је отишао у пошту да би подигао своју пензију. Када је стао на шалтер и рекао због чега је дошао, службеница га је зачуђено погледала, а потом изговорила реченицу која је Бранка оставила у чуду:

"Не можете да добијете пензију, ваш рачун је блокиран. Ви сте мртви!", изговорила је службеница, преноси 24сата.

Бранко је прво помислио да је у питању неслана шала, али се није смејао, док су други пензионери збијали шале на његов рачун. Срећом, нико из реда их није пожуривао јер су присуствовали ситуацији која се ретко догађа.

Наиме, читава збрка је настала због случајне замене идентитета. Наиме, Хрватски завод за пензионо осигурање су 10. јануара добио је решење од Центра за социјални рад из Карловаца, у којем се наводи да је Бранку Брдару прекинут смештај у старачком дому услед смрти. Због наведеног решења обустављена и исплата пензије. Међутим, преминули Бранко и Бранко који је немо стајао на шалтеру поште нису исти човек.

Наиме, Центар за социјални рад је начинио грешку. Како се је комшија живог Бранка имао исто име и презиме, надлежни су из базе повукли погрешан ЈМБГ и адресу, те је за овог живог Бранка живот преко ноћи постао пакао.

Две недеље касније стигла је исправка решења

-23. јануара 2018. исти Центар за социјални рад послао је допис којим обавештава Завод да су у претходном решењу погрешили и да су наведени погрешни ЛИБ, датум рођења и адреса, јер под истим именом постоји још један корисник. У канцеларију Центра у Карловцу јавио се и сам Бранко Брдар па је исплата пензије одмах успостављена. Али, с обзиром на то да је редовна месечна обрада исплате завршена, прензија господина Брдара због наведене грешке није била укључена, него ће бити исплаћена 12. фебруара 2018., што је објашњено и господину Брдару - одговорили су из ХЗМО.

Бранко каже да је истина да је пре два месеца преминуо његов комшија, који је имао исто име и презиме као и он. Разуме да је дошло до грешке, али додаје да не замера никоме. Ипак, признаје да му је ова ситуација створила додатне компликације, а ионако преживљава од врло скромне пензије.

- Помажу ми пријатељи и комшије. Није лако. Ишао сам тога дана одмах у Фину. Потврдили су да ми је рачун блокиран јер више нисам жив. У полицији су ми потврдили да сам жив па сам се упутио у Карловац у банку, а они су ми рекли да идем у ХМЗО - рекао је огорчени Бранко.

(Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.7.Фебруар.2018

07.02.2018 09:14

Словенија је послала свом држављану да личну карту мора замењати.Иначе ћуга прогласити умрлим.Али тај човек је бијо мртав већ 30 година.

ОДГОВОРИТЕ