У плану набавка новог аутомобила

Са набавком службених аутомобила у Влади Српске настављају и у овој години.

Република Српска 03.02.2018 | 13:47
У плану набавка новог аутомобила
Министарство на чијем је челу Давор Чордаш прво је у овој години које планира набавку новог аутомобила.

За четвороточкаша ће, како је наведено у плану јавних набавки, издвојити 59.820 марака без ПДВ-а.

Колико возила има министарство за избјеглице и расељена лица и за чије потребе се набаља нови аутомобил нисмо сазнали.

На питање БН телевизије није било одговора. Ни министар Чордаш није се јављао на позиве. 

У Удружењу ’’Рестарт Српска’’ у прошлој години више пута су упозоравали на бахаћење и луксузирање у Влади Српске. Организовали су и петиције и излазили на улицу. Како оцјењују, добро је што су у Влади Српске смањују издвајања за аутомобиле али и даље је то, сматрају, бацање народног новца.

''Нисмо у довољној мјери јер су они и даље преко оне границе, 50 хиљада марака. Видимо да се средства и даље троше преко тог неког, по нашем мишљењу, разумног нивоа што никако није добро'', изјавио је Велизар Антић из Удружења ''Рестарт Српска''.

Обећања министарства за избјеглице и расељена лица годинама слушају у колективним центрима. Већ 20 година сигурнији кров над главом чекају двије породице у бањалучком насељу Траписти. Милева Савановић, самохрана мајка, која је избјегла из Санског Моста, каже да највише боли то што су заборављени.

''Њима је све некако прече него ми'', навела је Савановићева.

И док породице у колективним центрима у Републици Српској већ двије деценије чекају боље сутра у возном парку Владе Српске су најлуксузнији аутомобили.

БН телевизија

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ТРУТОВИ

03.02.2018 13:06

Морамо као друштво - почети учити од пчелињег друштва то јест шта они раде са онима који су у друштву бескорисни , а троше више него "радници" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ТРУТОВИ

03.02.2018 14:01

Е камо лијепе среће да смо интелектуално слични пчелама. Као радници никако. Као заједница која је склона чувању поготово се неможемо поредити са пчелама, о планском трошењу стеченог да и не говорим. Да смо спремни за спас будућих поколења ништа не радимо, а пчеле да би штитиле легло умру не одступајући од њега. Пчеле су веома нервозне кад не раде, а у РС је чудо кад се има шта корисно радити. Као пчелар аматер могао бих још неколико примјера навести гдје је непристојно поредити друштво РС са уређеним пчелињим друштвом средње јачине. Само још истине ради 1 констатаација. Пчелиње друштво кад осјети да ће да угине због лоше МАТИЦЕ оно гради матичњаке из којих се излеже нова витална матица, а стару ликвидирају или пчеле или млада матица. Јест сурово, ал је то услов опстанка заједнице, то јест жртва за виши циљ. Требао би снсд да слиједи пчелињи нагон па да се добровољно макне и престане да брине за РС јер су резултати њихове бриге одавно видљиви.

Name

Ккод

03.02.2018 13:13

Два има сигурно Ауди и БМW....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

03.02.2018 13:16

Све го лопов до лопова у влади РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ро

03.02.2018 13:22

Само Ви народе гласајте и РЕДОВНО излазите на изборе ( грађанска дужност) па нека Вас јебу ти што сте их изгласали ( на фер и демократским изборима).Које сте Ви будале.Тек сада сам поносан што не гласам за којекакве шупке.Поздрав свима који НЕ гласају.И то нешто говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

03.02.2018 13:43

ДЈЕ СИ БРАТЕ ДЈЕ СИ ИСТОМИСЉЕНИЦЕ...поздрав за ро..какав је осјецај бити НЕВИН и послије свих силних подводјења сваке двије године.

Name

ро,одговор

03.02.2018 14:17

Хвала ти.Па зар нисам у праву ? Да имам за кога па хајде али за го ОЛОШ да гласам ? Е то нећу.Ови што гласају за рођаке,комшије,пријатеље,кумове итд. ево им па нека сада уживају у њиховом РАДУ

Name

У Име Народа

03.02.2018 13:40

Оловке у руке и Све проминенути на изборима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

03.02.2018 13:40

Човјек има охохох килограма, треба му већи и шири ауто, а приватне ауте му возају дјеца, он фура службени ауто у приватне сврхе........... у чему је проблем сви то раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.02.2018 13:57

АПСТИНЕНЦИЈА ИЗБОРА У РС.ПРОКЛЕТ БИО КО ДАО ИКОМЕ ГЛАС ДА ТРГУЈУ ЛОПОВИ

Name

Само Хапај

03.02.2018 14:19

Цовјек изгледа као гастарбајтери са поцетка седамдесетих година.Треба гледати да и ауто буде у складу са тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака и дека

03.02.2018 14:42

Невјеројатан је ментални склоп људи овог поднебља. И све ово што нам је и како је, у ствари је логичан слијед, све је то исход по заслузи. Да је не знам као лоше и тешко опстајати у једном колективитету , исти тај колективитет нема оправдања за упорно ћутање на оно што је очигледно лоше , а долази са врха власти. Ћутати значи одобравати, а власт немилосрдно манипулишпе народном масом , затупљује народ, лаже га, краде и све то на најгори могући начин, безочно. Етика изврнута и по хоризонтали и по вертикали. Негативци постају узор, плуобразовбани заузимају кључна радна мјеста. Мито и корупција изједа и оно мало здравог потенцијала, који готово да је нестао. А ЗАШТО ЈЕ ТО СВЕ ТАКО ? Па зато јер они који владају овим народом се руководе ниским побудам и личним интересима. Главна парокла им је ПРВО ЈА , ПА СВИ ОСТАЛИ. Не гради се тако једно друштво и држава без јаког етичког ступа по вертикали и хоризонтали. И гдје је ту на крају крајева грађанска свијест, давно умрла. Ментални сељаклук доминира. Освијештени и они непомућеног ума, који држе до свог достојанства, свјесни својих квалитета , одавно побјегли одавде. ДА ЈЕ НАРОД ПОЛИТИЧКИ ОСВИЈЕШТЕН КАО ШТО НИЈЕ ОДАВНО БИ ОБРНУО ОВУ СИТУАЦИЈУ БЕЗНАЂА У СВОЈУ КОРИСТ. Нико није незамјењив , па ни ова садашња дубоко прљава и неспособна власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака

03.02.2018 15:08

Забринута сам за судбину ове младости ниста им нецемо моци ни у октобру власт има новац ови це избори по мени бити најпрљавији до сада друго власт је велики број задузила запосљавањем треце велики број не задовољни отисо вани који неце бити у могуцности доци на изборе у старту лмају преко 100 хиљада гласаца тако да сам јако забринута

Name

Xxx

03.02.2018 16:10

Доце време па це народу гаце са гузица продавати само за своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риалити соуу

03.02.2018 23:09

Гаде ни тачке ти небих тебао да имас...гаде ста радис да ти треба ауто...продајес маглу..битаге...нерадници...лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

04.02.2018 07:41

НИЈЕ ПРОНЛЕМ КУПИТИ АУТО...ПРОБЛЕМ ЈЕ КАКО ЋЕШ ОД СРАМОТЕ СА ТАКВИМ АУТОМ ПОСЈЕТИТИ РАСЕЉЕНА ЛИЦА КОЈА ВИШЕ ОД 20 ГОДИНА НЕМАЈУ ШТА ЈЕСТИ......ПА ТИ У СВОМ МАНДАТУ НИСИ ОБЕЗБИЈЕДИО СРЕДСТАВА ЗА СМЈЕШТАЈ БЕСКУЋНИКА КОЛИКО СИ ПОТРОШИО ЗА АУТО,СВОЈУ ПЛАТУ ИХРАНУ...КРКАЂЖИО.....СРАМИ СЕ ...ДАЛИ ИДЕШ У ЦРКВУ

ОДГОВОРИТЕ