Од посјете не очекујем чуда

Коментаришући најављену посјету Хрватској средином фебруара, предсједник Србије Александар Вучић је рекао како не очекује чуда, али како је сигуран да ће разговори бити љековити.

Србија 01.02.2018 | 20:04
Од посјете не очекујем чуда
Вучић је увјерен да ће с хрватском предсједницом имати добре разговоре, а на питање како види чињеницу да су предсједница и Влада у раскораку, напоменуо је да не разумије сасвим аргументе да није вријеме за посјету, али да прихвата позив, преносе београдски медији.

"Ако Хрватска, и поред позива предсједнице, хоће да каже да нисам добродошао – хвала, ако не желе да разговарају – хвала. Не пада ми на памет да подилазим било коме, да се додворавам. Штитим интересе Србије", рекао је Вучић, који је претходно присуствовао Свечаној академији поводом 40. годишњице Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње".

Каже и да је увјерен да су односи с Хрватском бољи.

"Имамо боље односе, на рационалан начин решавамо проблеме. Мислим да то мора да буде одговор и једне и друге стране. Мислим да су разговори потребни када имамо проблеме, када се они виде и зато хоћу да идем у Хрватску и да се борим да имамо мир и стабилност", поручио је Вучић.

Како је рекао, жели да се бори да грађани Србије имају бољу будућност, да Срби у Хрватској имају бољу будућност, као што је спреман да помогне Хрватима који живе у Србији да остваре сва права.

"Бићемо спремни за тежак, непосредан и отворен разговор на све теме, јер не желимо да бјежимо ни од једне теме, од несталих, до решавања имовинских права Срба, права на мировине до тога да у појединим селима где живе Срби нема струје, али и да помогнемо хрватској заједници", истакао је Вучић.

Извор: Фена

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дјипи

02.02.2018 05:00

Тако лепо рецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxл

02.02.2018 08:23

Очекуј ако буде тема да растурате БиХ ту имате исте циљеве и снове .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

02.02.2018 18:20

Не лудуј Босна таква каква више није ни босанциа интересантна а камоли њима

Name

вванга

02.02.2018 09:13

Вућићу , само држи Доду за крагну, а што се тиће посете Хрватској..... народи на теристорију бивше YУ , су у говнима због власти, која им је покрала све... па чак и сваку наду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.02.2018 10:05

ТУ СУ ПУПОВАЦ И ЛЕНТА. МАЛО БЕОГРАД МАЛО ЗАГРЕБ НИЈЕ ИМ БИЛО БОЉЕ ОД КАДА СУ СЕ РОДИЛИ ДВА МЕШЕТАРА МАЛО ЈАЧА НЕ ТРЕБА ВУЧИЋ ИЋИ СВЕ ЋЕ ИМ ОНИ ОБЈАСНИТИ КОД МАРИЋА У ЕМИСУЈИ.МАЛО ОНИ МАЛО ВУЧИЋ МАЛО ДОДИК.И СВЕ ЈЕ РИЈЕШЕНО. РЕЈТИНГ РАСТЕ А БОГАМИ ТО МОРА НЕКО ДА ПЛАТИ НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ НАРОД.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ