У петак стиже снијег у Хрватску

Натпросјечно топло вријеме за ово доба године очекује се наредних дана, а од петка ново захлађење са кишом и снијегом, најавили су хрватски метеоролози.

Регион 28.01.2018 | 21:50
У петак стиже снијег у Хрватску
Суво, али облачно вријеме са маглом биће сутра, а мало кише може да паде у сриједу у планинама. На Јадрану ће наредних дана бити сунчано, најтоплије на југу.

Наоблачење са кишом у Хрватској се очекује од четвртка, посебно према крају дана, а у петак са новим захлађењем киша ће у појединим мјестима прећи у снијег, посебно у планинским крајевима, јавили су хрватски медији.

Према седмодневној прогнози хрватског Хидрометеоролошког завода, снијег се од петка очекује у Загребу, Чаковцу, Бјеловару, Делницама, Госпићу, Карловцу, Коривници, Крапини, Крижевцима, Нашицама, Огулину, Осијеку, Пожеги, Славонском Броду, Вуковару.

Продор хладног времена за крај наредне седмице најавио је и Европски метеоролошки центар /Севере Wеатхер Еуропе/.

"Први продор могућ је у петак и суботу, док други, још израженији, стиже неколико дана касније. Ако се испуне тренутне прогнозе, доћи ће до развоја пуно хладнијег времена са снијегом и јаким вјетровима", навели су на својој Фејсбук страници.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дај снијег

28.01.2018 21:26

Да хоће мало пасти, једно десетак дана зиме-

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

29.01.2018 10:02

То без метра снијега, то нике снијег.

ОДГОВОРИТЕ