Због куповине зарадио казну

Пољопривредник из Свинице Крстињске која припада општини Војнић у Хрватској мораће платити 3. 000 куна (771 КМ) казне и још 300 куна (77 КМ) трошкова поступка, јер је илегално прешао границу како би ушао у БиХ и тамо обавио куповину.

Регион 28.01.2018 | 11:00
Због куповине зарадио казну
Његова се кућа налази 100 метара од ријеке Глине, која чини природну границу између двије државе, па је изуо патике, прегазио је на најплићем дијелу, те се након обављене куповине вратио кући. На несрећу овог 40-годишњака, у том тренутку га је затекао радник ПГП Маљевац и одмах га легитимисао.

Утврдио је да се ради о држављану Хрватске, који станује у близини те да је заиста ишао само у шопинг. Овај се бранио како је на оближњем граничном прелазу била велика гужва, па је изабрао ову једноставнију и бржу опцију, иако је њоме прекршио Закон о надзору државне границе, те Закон о шенгенским границама.

Није помогло, оптужни приједлог с Маљевца су послали на Прекршајни суд и тамо га казнили по својој тарифи. И до сада је прекршајно кажњаван, између осталог, због истог прекршаја, преноси крајина.ба.

Извор: НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милиција Тренира Строгоцу

28.01.2018 11:17

Остре ону ствар на сиротињи док им криминалци пролазе и сетају како хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.01.2018 13:12

бас тако. а тако је на цитавој граници БиХ са свим пограничним дрзавама

ОДГОВОРИТЕ