Добро дошао, Невене!

Српски штопер после скоро пуне деценије напустио Борусију Дортмунд. . .  Невен Суботић у Француској! Некадашњи репрезентативац Србије после непуних 10 година одлази из Борусије Дортмунд.

Фудбал 26.01.2018 | 09:15
Добро дошао, Невене!
Невен Суботић има нови клуб! Као што се и најављивало, српски штопер успешно је прошао лекарске прегледе и потписао за један од највећих француских клубова - Сент Етјен, где би требало да оживи своију каријеру. 

Борусија из Дортмунда објавила је на свом званичном сајту да је клуб изашао у сусрет заслужном играчу, те да је уговор споразумно раскинут, како би се Суботић придружио Сент Етјену као слободан играч. Председник управног одбора Милионера Ханс Јоаким Вацке овим речима се опростио од Србина:

"Имали смо много успеха у ових скоро 10 година заједно. Сјајна особа је била са нама. Хвала на свему". 

Суботић је казао да ће вечно у срцу носити боје Борусије којој је поклонио своје најбоље играчке године. Укупно је одиграо 265 званичних утакмица за Дортмунд и постигао 19 погодака. 

"Веза између мене и Борусије трајаће заувек. Било је дивно", казао је Невен.

Уговор са Сент Етјеном потписан је на две и по године. Подсетимо, Суботића су желели и Селтик, односно Хадерсфилд. 

Он се растао са Борусијом из Дортмунда, која га је лета 2008. довела из Мајнца и у чијем дресу је остварио бројне успехе. Освојио је две титуле првака Немачке и један Куп, а 2013. је био "стартер" у финалној утакмици Лиге шампиона против Бајерна (1:2).

Високи штопер у последње време је због разних повреда често одсуствовао са терена.

Ове сезоне је одиграо само три утакмице Бундес лиге и једну у Лиги шампиона, а слично је било и у сезони 2016/17, када је тек одласком у Келн на позајмицу дошао до прилике да поново заигра на високом нивоу.

Суботић је за Србију наступио на 36 утакмица и дао два гола. Био је учесник Светског првенства у Јужној Африци 2010, а три године касније се повукао из националног тима, у време када је селектор био Синиша Михајловић.

Рођен је у Бањалуци, али се као дечак преселио у Немачку, а затим у САД, где је и почео да се бави фудбалом.

Његов нови клуб тренутно заузима 16. место у конкуренцији 20 клубова француске лиге, са бодом више од Лила који је први у зони испадања.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар