Познати детаљи ИИ сезоне Сенки

Опет ћемо у првом плану имати серијског убицу. Засад се зна да ће радња бити смештена у 1934. годину, рекао је редитељ и глумац

Србија 23.01.2018 | 22:53
Познати детаљи ИИ сезоне Сенки
Креатор „Сенки над Балканом“, глумац и редитељ Драган Бјелогрлић, током викенда боравио је у Врњачкој Бањи са својим сарадницима, где је почео рад на другој сезони популарне серије. Радња нових епизода биће смештена у 1934. годину, уочи убиства краља Александра Карађорђевића.

Врњачка Бања са својим вилама с краја 19. и почетка 20. века и аутентичним амбијентом једна је од могућих локација, на којој ће се развијати прича о даљем наставку догађаја Краљевине Југославије између два светска рата.

Трилогија

- Кад смо почели ово да радимо, моја идеја је била да то буде трилогија. Прва сезона завршава негде са тим убиством, пуцњем у Скупштини, непосредно пред увођење диктатуре. Следећа иде у 1934. годину и убиство краља Александра, а трећа сезона вероватно негде пред сам распад Краљевине Југославије, потписивање Тројног пакта и почетак Другог светског рата - објаснио је Бјелогрлић гостујући на Н1.



Прва клапа „Сенки над Балканом“ пашће на лето, а сада је сигурно да су преживели главни јунаци Марија Бергам, Андрија Кузмановић, Воја Брајовић и Ненад Јездић.

- Имамо неку глобалну идеју. Знамо да ће бити 1934. година. Околности које су довеле до убиства, али, наравно, то ће бити позадина. Опет ћемо у првом плану имати неког вероватно серијског убицу, и да не одајем сад даље - рекао је Бјелогрлић.

Несуђени Плетикосић.

У новој сезони, како сазнајемо, појачање ће бити Милош Биковић. Глумац је од почетка био планиран да игра улогу инспектора Плетикосића, али због обавеза у Русији није могао да се прихвати посла. Милош би могао да се опроба и као краљ Александар, јер ту улогу већ игра код Лазара и Петра Ристовског у филму и серији „Чарапе краља Петра“. За њега ће бити спремно неколико улога, а ангажман ће зависити од обавеза у Русији и Србији.

- Често се шалим са Андријом да ће он ући у кола, а да ћу ја изаћи у другој сезони у његовој улози - изјавио је Биковић.

МОЖДА ОСТАНУ НА РТС


И даље је непознаница да ли серија остаје на РТС или иде на кабловски канал.

- Нажалост, понуда од РТС је најслабија, имам две боље. Волео бих да останемо тамо, али може да се деси да се договорим с једном компанијом која ће имати права, а да они дођу до РТС, тако да не идемо директно. Тако да не знам где ће се емитовати, али вероватно нећемо потписати уговор са РТС - рекао је редитељ.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Младен

23.01.2018 22:16

Ма ипак се пребаците на ТОП канал да можемо сви гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП

23.01.2018 22:57

Серија је стварни показатељ народа и ситуације, како у прослом вијеку тако и данас! Све похвале за Драгана и екипу ...

ОДГОВОРИТЕ