Приштина не жели дијелити податке

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да то што Приштина одбија да државни органи Србије буду укључени у истрагу убиства Оливера Ивановића шаље поруку да нешто не желе да подијеле са Србијом и њеним органима.

Србија 22.01.2018 | 14:48
Приштина не жели дијелити податке
Стефановић додаје да се нада да ће једном бити јасно зашто некоме није стало да се српски органи укључе:

"Тиме што одбијају да дају информације упућује јасну поруку да се ту несто дешава што не желе да поделе са Србијом и њеним надлежним органима" назначио је Стефановић.

Он је на конференцији за новинаре, на питања у вези истраге убиства Ивановића, рекао да је веома тешко о томе нешто рећи, када се нема никаква званична информација.

"Веома је тешко радити када немате ни увид у материјал, нити у процесне радње" додао је Стефановић и додао:

"Зато инсистирамо свакога дана - за нас је важно да државни органи буду укључени и сматрамо да би то помогло".

Како је рекао, питање је да ли је то свима у интересу, те додао да се нада да ће када нешто буде разјашњено у вези са тим убиством бити и јасно зашто је некоме било стало да државни органи Србије не буду укључени.

Стефановић је поновио да са косовском полицијом, Еулексом, Унмиком...нису имали размјену, нити увид у камере, нити у форензичку истрагу...

"Звали смо Еулекс и Унмик, који су по међународним прописима задужени да спроводе истраге" рекао је Стефановић и додао да и то што нема одговора и сарадње "нешто говори".

Поновио је да су они по међународним резолуцијама задужени за стабилност, и за спровођење кривичних истрага на КиМ "и не могу да побјегну од тога", а да ми од њих тражимо да нам дају информације шта се дешава...

"Косово и Метохија је део наше земље" подвукао је Стефановић.

Он је, на констатацију новинара да се Еулекс повукао из истраге и питање зашто је то одлучено, рекао да се "и ми то питамо".

"Са ким онда да делимо податке? Неће Приштина, неће Еулекс, Унимик...Кога да питамо - Аустралију, кога, пошто смо питали све? Очигледно је да нису спремни да деле те податке", навео је Стефановић.



Извор: Тањуг

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Пикси

22.01.2018 13:56

Ви сте потписали Бриселски споразум, по којем су косовско судство и полиција независни од Србије! Ова власт је издала Србију! Зови Дачића да отпјева “Шоте мори шоте”...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2018 14:09

А увијек им фора да приликом давања изјава иза њих стоји 10-ак ботова...можда мисле да тако изгледају опасније?

Name

Реално

22.01.2018 14:14

Стефановицу ниси способан у своју дрзаву да несто уцинис ста онда мозес у другу дрзаву да урадис бацање магле.

Name

зуки

22.01.2018 14:15

Тако је.Шта је мислио да ће полиција Косова САРАЂИВАТИ.Хоће али преко нишана.Ови Србијанци су или узели огромну лову или су невиђене будале шта Косовари раде са њих.Јебу их док мигнеш оком.

Name

Није него за Ре

22.01.2018 15:56

Ово није ништа, већином он постави иза себе неколико женских ботова, напудерисаних, испеглане косе,као да су из Гранда дошле, исто озбиљног смркнутог лица. Ма на то се пали овај глупи народ, па и он је отуда потекао.

Name

Ре ,

22.01.2018 16:06

Не зеле дијелити податке ,зато зеле побијати народ.

Name

судија

22.01.2018 13:57

Срефановичу а зашто би дијелили податке?????Јесте ли ви дјелили информацује са американцима у случају браче Битичи илити французима у случају Татон.????????спустите се на земљу на овим просторима су суверене државе и нече играти како ви хочете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јалија

22.01.2018 15:20

Резолуција 1124 и мос дувати.

Name

НЕПРИЈАТЕЉИ СА СВИХ СТРАНА

22.01.2018 13:57

Сто се год ради други су криви ми смо тако питом народ да кад видим Вуцица и његову спреху добијем главобољу унапрјед јер знам да лупа глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

22.01.2018 14:20

СНС и Српска листа је у коалицији са Харадинајом.

Name

дзоо

22.01.2018 13:59

Са тобом,Вулином,Дрецуном и оним сефом канцеларије за КМ цини ми се Дуриц ни Свети Отац неби свама дјелио Светославље.Ви сте и укљуцени и овакве ствари па би сад радо до података па да гурате под тепих или сами не цркну.Само се запитај за ону брацу сиптаре из затвора изведени и побјени и нико незна ко је,,и сад би ви да вамсиптари верују друго сто их не волим али су управу њихова дрзава и ви неби дали да се ини укљуце у Србске истрге олади те мало зар вам није јасно.Погледај те коментаре на друственим мрезама и медије које не контролисе Велик Вуциц градани су убедени да сте ви умесани из СНС у то.само несмију јавно да казу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заједничка Истрага

22.01.2018 14:20

Вучич че у Сава-маали(махали)организовати састанак и утврдити прво ко је сруши,а онда ће ријешити ко уби питомце,пјевачицу Марјановић,браћу Батићи и друге невинре,ко нареди удар у Црној Гори,ко посла воз цркву на Косово,а онда од Косовара тражити ПОШТЕНО укључење у истрагу убитства Ивановића.Која надменост и надобудност Вучивевих лајача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.01.2018 15:05

па ваљда бих тртебало ићи тим редом..

Name

Коо

22.01.2018 14:56

Мозда вам једноставно не вјерују. Слуцајна мисао која ме окрзну када процитах. :-) А од понављања да је Косово Србија дневно добијам прољев. Замислите да рецимо дрзавни слузбеници БиХ не смију проводити истраге у Бања Луци. Толико о јакој и уредјеној дрзави Србији и слабој БиХ :-). Свако мало се јавља Вуцко да би нам објаснио како се брине пуно за стање у БиХ, а у својој дрзави му слузбени органи не смију провести истрагу и моле сепаратисте да им помогну. :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасим

22.01.2018 17:56

Циста 10-ка за вас коментар!!!!!

Name

Дамир

22.01.2018 15:11

Паметни људи ста ти имас се мјесат у рад тудје дрзаве нису вам албанци као ми босњаци они имају став о вама памте ста сте им радили нису као ми босњаци код нас све мозе браво албанци свака вам цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

22.01.2018 15:17

Неки дан вуциц досао на косово једва ...и видјели сте политику и моц срба понизавајуци говор гдје дијели стоку да остану срби на косову засто није милорада повео он би одма параду направијо али то вам је сва моц сто ви мозете тако исто у босни само ми вама све дозвољавамо и опет сте угрозени незадовољни ниста вам неваља треба вас на косово послати мало да видите ста су права

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

22.01.2018 15:23

Да ли сте ви нормални,то би исто било да је поцињено убиство у Њемацкој и сад Француска трази да се укљуци у истрагу.Ста има дрзава Србија врсљати у дрзави Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

22.01.2018 15:24

Даце вама цика Таци податке ниста небрини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

22.01.2018 15:52

Ма браво, Несо из Београда!! Одавно Србија није имала тако кредибилног министра. Мозда је Вулин из Канаде јос ту негдје репрензетативан. Пусти Присзину ДР Несо из Београда, повези ти нека лица и неке оредмете па их онда повези са неким радњама и онда све скупа повези са неким поступцима и убаци мало неких оптузених за тероризам, зацини то са неким зољама из Јајинаца и ето га!! Представа готова, вама свакако не треба представа за висе од два дана!! Пусти Пристину Несо из Београда, они и онако имају преца посла него да слусају васе глупости!!

ОДГОВОРИТЕ