АО: Корејска ''копија'' избацила Новака!

Далеко је прави Ђоковић – Новак избачен из Мелбурна! Новак Ђоковић заустављен је у осмини финала Аустралијан опена, изненадио га је Јужнокорејац Хјеон Чунг са максималних 3-0.  Нова година, старе бриге: Болан пораз Ђоковића! Шестоструки шампион Аустралијан Опена на првом турниру после шестомесечне паузе заустављен у осмини финала. Бољи од њега био је 58. играч света Хјеон Чунг у три сета. Брига због болних гримаса.

Тенис 22.01.2018 | 12:45
АО: Корејска ''копија'' избацила Новака!
Најмлађи тенисер у овој рунди првог Гренд слема сезоне је потпуно надиграо Србина и после троипочасовне борбе забележио највећу победу у каријери са 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3)

"Покушавам да копирам Новака јер је он мој идол! Не могу да верујем у ово", рекао је Чунг и засмејао целу Род Лејвер арену.

Чунг је овај тријумф изградио на катастрофалној игри Ђоковића, Србин је правио невероватно велики број грешака, имао чак девет дуплих сервис, те скоро 60 неизнуђених.

Тек на моменте Ђоковић је подсећао на оног шампионског Новака, али то је трајало тек два, три поена и брзо нестајало. Предугачким бекхендима и форхендима, неубедљивим истрчавањем на мрежу буквално је покалањао поене Јужнокорејцу и сам се "лансирао" у тежак пораз. 

Деловао је живахно само у најтежим тренуцима када је био под највећим притиском, али би брзо клонуо и препуштао контролу ривалу. 

Преломни тренутак меча вероватно је био седми гем у трећем сету, Ђоковић је након брејка за 3:3 имао шансу да опет одузме сервис ривалу и преокрене можда цео меч у своју корист, али није искористио прилику, а умор га је дотукао. 

Нема сумње, пред Ђоковићем је дуг период повратка на препознатљиву форму, јер тренутно не делује спремно ни физички ни, пре свега, психички. 

Чунг ће у најмање очекиваном четвртфиналу АО играти против друге сензације турнира у Мелбурну, Американца Тениса Сандгрена, који је елиминисао петог фаворита Доминика Тима! 

У четвртфинале су се у понедељак пласирали још Роџер Федерер и Томаш Бердих, који ће бити ривали у наредној рунди. Преостала два полуфинална пара чине Рафаел Надал – Марин Чилић и Григор Димитров – Кајл Едмунд.

Новак Ђоковић завршио је учешће на овогодишњем Аустралијан Опену.

Најбољег српског тенисера елиминисао је 58. играч света, мало познати Хјеон Чунг, у три сета - 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3), после три сата и 24 минута игре.

Двадесетједногодишњи играч направио је прави подвиг у осмини финала и постао први тенисер из Јужне Кореје који се докопао четвртфинала Аустралијан Опена.

Чунг је и у најави дуела поручио да ће се трудити да ужива у мечу са Ђоковићем и баш то је и радио у осмини финала. Играо је свој најбољи тенис. Није имао шта да изгуби, па је играо без притиска. Добро је сервирао, трчао је и стизао готово сваку лоптицу, док на другој страни шестоструки освајач титуле у Мелбурну није био на највишем нивоу.

Видело се да је дуга пауза, од шест месеци ван терена, оставила много трага на Новакову игру, а оно што је више бринуло су болне гримасе које је правио и масажа лакта после првог сета, што је довело у питање да ли је повреда у потпуности санирана.

Ђоковић је у маховима демонстрирао свој препознатљиви тенис, који плаши противнике, али периоди добре игре нису уплашили Чунга. Знао је да је то велика прилика коју мора да искористи против тенисера, чију игру, не скривајући то, копира, и то доста успешно.

Не рачунајући пораз прошле године у другој рунди такмичења од Дениса Истомина, Ђоковићу је ово најранија елиминација на Аустралијан Опену од 2005. године. Тада је, такође, завршио такмичење у четвртом колу поразом од најбољег играча света Роџера Федерера.

То је уједно био и последњи пут да је Ђоковић изгубио у Мелбурну меч у три сета (2:6, 5:7, 3:6).

Чунг ће за пролаз у полуфинале Аустралијан Опена играти са Тенисом Сандргреном, који је такође направио велико изненађење избацивши петог играча света Доминика Тима.

РЕЗУЛТАТИ ОСМИНЕ ФИНАЛА

(19) Томаш Бердих - (25) Фабио Фоњини 6:1, 6:4, 6:4
(2) Роџер Федерер - Мартон Фуксович 6:4, 7:6 (7:3), 6:2
Тенис Сандгрен - (5) Доминик Тим 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (7:9), 6:3
Хјеон Чунг - (14) Новак Ђоковић 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3)

недеља

(1) Рафаел Надал - (26) Дијего Шварцман 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3
(6) Марин Чилић - (10) Пабло Карењо-Буста 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:0), 7:6 (7:3)
Кајл Едмунд - Андреас Сепи 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3
(3) Григор Димитров - (17) Ник Кирјос 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:5)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

србн

22.01.2018 11:46

да сад не испадне да пљујем по Нолету... зашто је долазио да игра ако има здравствених проблема, поцео је као нека сека-перса, те смета му вруцина, те боли га лакат, те смета му мајица, те боле га ледја...Федерер је ту за њега господин...никад није кукао ни на шта, кад је био повријеђен није ни играо...тачка...Ноле желим ти све најбоље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цч

22.01.2018 22:25

Немој тако србине садга кудис адизосига небеса.Ноле је ипак звијезда