Прави се списак неподобних Срба!

''Ми имамо сазнања да се праве одређени спискови неподобних Срба. Дакле у питању су људи који долазе из сфере политике под број један, под број два у питању су угледни грађани који не подржавају политику Савеза независних социјалдемократа и под број три на списковима ће бити таргетирани активисти опозиционих политичких партија'', казао је у разговору за Вијести предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 22.01.2018 | 08:37
Прави се списак неподобних Срба!
Говедарица је подсјетио јавност да је још послије завршених локалних избора 2016. године Милорад Додик саопштио да припрема Црну књигу, у којој се налазе многа имена из опозиционих политичких партија, али и имена из СНСД-а која су изневјерила његова очекивања, истичући да је већ тада било јасно да се Додик обрачунава са политичким неистомишљеницима на груб начин.



''Наравно, желим да подсјетим да је Додик тада саопштио јавности, што је касније све и публиковано, да ће ту врсту борбе водити из институција система преко, како је казао, наших људи који су запослени у институцијама система. То значи да је та полуга са којом он жели да се обрачунава са политичким неистомишљеницима, уствари министарство унутрашњих послова. Према томе, тада је постало јасно у којем правцу ће ово ићи. Са друге стране, заиста велико признање одајем министру безбједности господину Мектићу који показује да није компромисер и да је то човјек који жели да заштити сваког грађанина, небитно да ли је ријеч о корупцији или борби против криминала'', казао је Говедарица. 

Говорећи о организацији ''Србска част'', Говедарица истиче да припадници те организације нису хуманитарци, како себе воле да представљају. Циљ је, како каже, изазивање страха у Републици Српској.



''Већ сам рекао да за мој појам оно никако не могу бити хуманитарне организације, јер ја још нисам срео хуманитарца, који је тако набилдан, истетовиран и са фантомком на глави и у војној униформи. Према томе, дефинитивно је у питању један нови приступ према опозиционим политичким партијама, а шта то значи? То значи да су видљиве двије ствари; стварање притиска на политичке противнике од стране режима и са друге стране изазивање страха код сваког обичног човјека у Републици Српској'', рекао је лидер СДС-а.

Говедарица је истакао да у Српској већ постоји историја насиља и неријешени случајеви попут убиства Милана Вукелића.

''Оно што могу да примјетим јесте да је Вукелић убијен 2007.године а да за то убиство нико није одговарао, да је човјек дигнут у ваздух експлозивном направом. Ако погледамо персонални садржај оне организације видјећемо да су и тамо припадници ове групације били осуђивани за подметање експлозивних направа под аутомобиле полицијских службеника министарства унутрашњих послова РС. Забрињава чињеница да смо у посљедњих пар мјесеци такође имали подметање експлозива под аутомболи СДС-овог одоборника у Шипову. Само мјесец дана прије тога подметнута је експлозивна направа под аутомобил митрополита Хризостома у Фочи. Дакле, ја заиста изражавам сумњу у ово што се дешава. Не желим да оптужним никога али дефинитивно је безбједносна ситуација итекако нарушена. Ако видимо да су у тим структурама људи који се баве тим стварима има разога да сумњамо'', наводи он.

Осврћући се на улазак припадника ''Србске части'' у Народну скупштину Републике Српске, Говедарица каже да је главна одговорност на предсједнику Скупштине.



''Иако предсједник Народне скупштине лично није тај човјек који се бави тим питањима, али засигурно тим птитањима се бави генерални секретар Народне скупштине преко одређених сектора који у Народној скупштини одрађују тај дио посла. Зато не вјерујем да тек тако неко може добити просторије Народне скупштине за кориштења, а онда позивати своје госте на начин да их нико не провјерава од надлежних органа. Интересантно је да ту тих провјера нема а са друге стране када је опозиција дигла свој глас, полиција је наоружана до зуба била у Народној скупштини.

Дакле на народне посланике спремате полицију са дугим цијевима а са друге стране неке сумњиве личности се шетају сасвим нормално кроз институције Републике Српске. Па чак и праве фотографије са предсједником Републике Српске. Та лица имају приступ штићеним лицима, а против њих су се водили и воде одређени поступци за тешка кривична дјела. Бојим се да у Републици имамо власт која итекако има додирних тачака са криминалцима'', рекао је Говедарица за ''Вијести''.

(БН)

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Зока

22.01.2018 06:38

Спискови неподобних? Као '92....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

22.01.2018 08:39

Цитам ове коментаре и гледам колико је овај народ луд и глуп да верује једном сељаку баји олосу који једно казе па онда сасвим друго ради верује у политику корупције и преваре криминала.зивио Вукота и сдс од октобра нови преседник а дудик постаје један обицни пацов

Name

мугу да га п....

22.01.2018 08:51

па то је 90% људи у РС .

Name

Никад РОБОМ

22.01.2018 09:55

Размислите само засто у Црној Гори Мило суверено влада вец 27 и све це вам бити јасно. У прилици сам да цесто разговарам са људима из разних крајева Црне Горе. Од 10 људи најмање је 7-8 против Миловог резима. Питате се како онда побједјује на изборима? Си избори у ЦГ, па и они за независност, су апсолутно намјестени. Исто као и у РС. Е зато сам ја ја мојих дванаест цланова најузе породице (вецина факултетски образовани) отисао из тог тамног вилајета, званог РС, и не мислим се никад врацати. Цак размисљам да промијеним име и презиме. "нас Миле" це владати најмање јос онолико колико влада и онај у ЦГ. Зато сто он не слузи народу, него медјународној секти која инаце влада свијетом. Паметном доста.

Name

Какви Спискови

22.01.2018 09:59

Из вукојебине зване РС и без спискова отицице свако ко мозе и има имало памети. Људи сами себе стављају на списак и бјезе. Додика су довели трипералци да влада овцама јос најмање двадесет година. У питању је секта

Name

Маxим

22.01.2018 10:03

Многи оптузују народ јер, као, гласа за сектасе. Цињеница је да су сваки избори намјестени онако како сефови Секте позеле.

Name

Нае Ба Супље Прице

22.01.2018 10:05

Ови из опозиције се праве мутави а знају да це све бити како казу владари свијетом. Било ко да буде на власти

Name

Нисам ја, Тита ми.

22.01.2018 10:22

Вукота, ко уби Риста Југовића на Палама, ко уби Љубишу Савића у Бијељини, ко уби Бјелог вука на Палама?.... има још доста питања.

Name

Заи Јиан

22.01.2018 10:30

Вучићева школа.

Name

Ре Никад РОБОМ

22.01.2018 13:33

Све си добро написао. Још једна породица иде ускоро...доста је било!

Name

Ре..Е

22.01.2018 13:42

Јадо па вас је само 10-15 % ста глумите?

Name

Бајкер

22.01.2018 15:57

Онај ко чини добро небуде му добро камоли онај ко чини зло . Признај те геноцид и даце Бог да и вама сване. До тад ненајдате се добру. Све ће бит горе и горе.

Name

ХА ХА ХА

22.01.2018 06:46

Представници српске цасти - Дуско Вукотиц и Зељко Милинковиц. Јадно да не мозе јадније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско

22.01.2018 06:48

Не треба нико правити никакве спискове. Ти си својом политиком направио списак за који нико неће гласати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

22.01.2018 07:45

Хоће ли ко да гласа за њега, то је његов проблем. Не бацај маглу. Проблем је криминал и тежак живот у Српској. Ти си заслијепљен мржњом према сваком оном ко не мисли као ти. Ето, ја први нећу гласати за говедарицу, не пада ми на памет, али то не значи да мирно посматрамо наш нестанак. све се распада, бјеже нам најбољи, остају стари, и они живе сиротињски, гладни су, ... Погледај брате у свој џеп, и то ће ти бити показатељ. Не ваља говедарицца, од њега мало шта или ншта не зависи, чак шта сам љут на опозицију јер мислим да је велики дио ње тројански коњ режима, али брате буди реалан, режим нас уништава смишљено. Све је отишло доврага.

Name

Коран

22.01.2018 08:31

Јанко, потписујем од од прве до задње ријечи Ваш коментар. А ови биједници задужени за коментаре којима се велича Додик ће ускоро у мишију рупу.

Name

Ре Коран

22.01.2018 13:45

Ти се зелени оцигледно

Name

ккк

22.01.2018 07:17

Говедарица је постао струцњак да говори а ниста не казе! Лијепо је Предсједник рекао дајте нам висе оваквих као сто је Говедарица да се не морамо бринути наредних 10 година за власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро Гаговић

22.01.2018 08:29

Благо вама љубитељима тзв. предсједника. Дванаесту годину владате и за све што не ваља крива опозиција! Да било ко од вас има грам мозга схватио би неке ствари. Хајде још једном прочитај ово што је Говедарица рекао па означи шта није тачно.

Name

леле црни ибро

22.01.2018 09:52

Па неспособност опозиције и јесте главни разлог сто ове несреце вец 12 година униставају народ. Да је опозиција способна они би вец давно били у затвору.

Name

Држава

22.01.2018 10:19

Државу чине институције а у РС су све голи криминалци у врху тих институција и опозиција у оваким условима добро да уопште постоји. Критикују је они што се не смију огласити нигдје- носа не смију промолити.

Name

трла баба лан

22.01.2018 10:58

Опозиција не постоји!!!!

Name

Ре

22.01.2018 13:46

Немој тако има опозиције..додусе 10% посто..ал не лупај да нема

Name

Борац рс

22.01.2018 07:25

СВЕ ЈЕ ТО ТАЦНО САМО МОРАМО СХВАТИТ ДА КРИМИНАЛЦИ ВЛАДАЈУ И НИКО ИМ НИСТА НЕМОЗЕ ЈЕР ОНАЈ КО БИ ТРЕБАО ДА ТО СПРИЈЕЦИ ОН ЈЕ НА ЦЕЛУ ТЕ КРИММИНАЛНЕ ГРУПЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.01.2018 07:33

Такве сарене смо у рату убијали не питајуци за име.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

22.01.2018 07:48

Боље бити и на црној листи, него у партији која подржава Србску част, све буде и прође, ал душа остаје .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2018 13:47

Назад у пецину Рајна

Name

Зељко Бањалука

22.01.2018 18:31

Рајна потписујем У праву сте !

Name

СРБ

22.01.2018 07:52

Вукота је овдје све рекао тако да је нормалном цовјеку све јасно. Ви сто га омаловазате у коментар не зелите ниста да мијењате јер сте дио тог система. Криминалног. Тако је било и у Србији. Зути су исте методе употребљавали како би одрзали свој пропали, корумпирани па и криминални систем. Нису успјели јер је народ одлуцио другације. Да ли це нас народ у Српској то исто уцинити? Надат се да хоце јер ово је све толико труло да це млади сви листом отици. Ко це то да гледа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОС

22.01.2018 08:01

Гласати за исту власт,само зато сто је опозиција лоса која није била на власти,али ето, лоса би била,зато узивај стоко у благостању ове власти јер боље нисте ни заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2018 08:10

А ни горе.

Name

ре ре

22.01.2018 08:28

зар црвени има горе ?

Name

Ре

22.01.2018 13:48

Има горе...ови тајкуни сто их Сдс направи

Name

Фби

22.01.2018 08:07

Зашто неко мисли да ови људи не би били искориштених за ликвидације имају криминалу прошлост досјее...????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.01.2018 08:53

Користе се параудбаске организације и детективске агенције за працење опозиције и политицких неистомисљеника.Зна се у Бања Луци ко је то?

Name

Бране

22.01.2018 08:17

Лијепо поручујем Вукоти да и он прави исти такав списак, па да их онда сјединимо и почнемо анализу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПУСТЕНО

22.01.2018 08:42

И ОВО ЦЕ ПРОЦИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

22.01.2018 08:51

Вукота помену Вукелића а ја да додам још: Маузера, Белог вука, Југовић , Марковић. Мислим све се зна, ја само онако да поменем јер видим да их је Вуле заборавио поменути или шта већ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

22.01.2018 09:18

Није заборавио, они су били у сдс-овој црној књизи

Name

Турбоскара

22.01.2018 09:26

По мени алтернатива Рс једино господин Шаровић у недостатку бољег Иванић .Баја је највеће зло РС.Уче и у коалицију и са омрзнутим Сарајевом и Бих коју не признаје да САДА за Члана предсједништва БиХ.лоју не признаје али кад је у питању власт онда је све друкчије.Под хитно би требале Е У да му уведу санкције.Њему а не РС.Натоме би требала да ради опозиција.Ако преваром криминалом терором диктатуром уцјеном додје ипак до побједе на изборима РС ће нестати мртва је економски финансијски привредно културно људи сваким даном одлазе уништенаца је у сваком погледу.Мислим да би главни људи РС могли бити првенствено Шаровић Мектић Иванић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

22.01.2018 09:39

Бити или не бити. Бити на списку или бити пред страном амбасадом, питање је сад... Шекспир је вјечит, а вјерујем да ови писари, што праве спискове, одлазе у заборав и сметлиште историје, заједно са својим менторима заувјек. Поздрав добрим људима, без обзира на вјеру, нацију и мишљење....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

22.01.2018 11:32

Политиком мрзње усли смо у спиралу зла из којег је врло теско изаци.Некад је политика мрзње и зла била инструмент националних политика, данас је инструмент криминилизованих политицара а сустина је да се политком мрзње немозе ствотити нормал но друство нити успјесна дрзава.Улазимо у сљедеце изборе без иједне иоле озбиљне граданске партије и без икакве сансе да такве партије преду концензус.Доминантни су они који сире мрзњу како меду народима тако и унутар народа и назлост они су будуцност.Посто су нареволуционарнији дио насег друства пензионери а мото младих да се лаксе прилагодити него мјењати односе у друству за оне који се не зеле прилагодити , логицан избор су редови пред западним амбасадама и зивот код насих западних непријатеља због сигурне егзистенције и нормалног зивота.

Name

Ђорђе

22.01.2018 12:39

Уважени "Освит", слажем се прилично са Вашим коментаром, само се питам шта ће овдје. Могао је бити засебно, а не као одговор мени. Поздрав и вјерујем да је то случајан клик, послије исчитавање мога коментара. Поззз....

Name

Илијана

22.01.2018 10:20

кримос Павловиц у теслицу рекетира приватнике и тероризира одборнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОГОЊЕНИ

22.01.2018 11:28

НИСТА НОВО САМО СУПЉА ПРИЦА...АЈДЕ КОНКРЕТНО НЕСТО,КАКО ЗАСТИТИТИ ТЕ НЕИСТОМИСЉЕНИКЕ КОЈЕ И САМИ ИЗБЈЕГАВАТЕ,КОМЕ СТЕ ПОМОГЛИ И КОГА СТЕ ЗАСТИТИЛИ,ОНИ КОЈИ СУ МОГЛИ ОТИСЛИ СУ А ОНИ КОЈИ МОРАЈУ ОСТАТИ,СТА СА ЊИХ? ВЛАДАЈУЦИ ИХ ДИСКРИМИНИСУ НА СВЕ НАЦИНЕ А ВИ ИХ ИЗБЈЕГАВАТЕ КАО КУГУ А ПУНА ВАМ УСТА ТИХ ХРАБРИХ КОЈИ ИМАЈУ СВОЈ СТАВ И НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЊЕГА, ПИТАТЕ ЛИ ВИ ТЕ ЉУДЕ КАКО И ОД ЦЕГА ЗИВЕ СА ПОРОДИЦАМА И ДОКЛЕ ЦЕ ТАКО МОЦИ? НИЈЕ ВАМ ТО У РЕДУ,УБИРЕТЕ ПОЕНЕ НА ЊИХОВ РАЦУН А СТАЛО ВАМ ЈЕ ДО ЊИХ КО ДО ЛАЊСКОГ СНИЈЕГА! НИЈЕ ТО ЉУДСКИ НИ МАЛО!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

22.01.2018 12:42

Немојте питати Вукоту за Југовица и остале ов је тад јос био дијете питајте сдс тадасње а вец двабаест година су снсд и сад са бајом заједн праве црну књигу . Ко неце гласати за промјене знаци да му ово стање одговара. Разумни људизнају да после октобра ако непобиједи опозиција да сви ми морамо ици одавде овдје зивота нема и то це онда бити не црна књига него црни роман у висе томова са називом зивотно дјело додика и његове секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгана

22.01.2018 13:34

у праву си.......Вукота је тада био дијете.....Сва та стара багра из СДС је пресла у СНСД..... Сада је СДС реструктуиран, освјезен и пуним кораком иде ка модерној и здравој партији, прихватљивој за сире народне масе..... Зато, гдје год моземо, подрзимо господина Вукоту Говедарицу......

Name

Ре Ин

22.01.2018 13:57

Засто заглупљујес себе..па народ..таквим глупостима боту опозиције

Name

Ин

22.01.2018 12:53

Непласимо се ни срБске цасти ни црне књиге 80% народа би морали ликвидирати сви у октобру на изборе оловке у руке и гласати за људе из опозиције нико немозе да побиједи народ. Дајмо опозицији сансу да влада ако непромијене ниста мењамо и њих тако раде цивилизовани људи лосу власт казњавају на изборима недајте се убедити да је све узалуд да се немозе променити . Избори су мјерило и ту је народ сила једини дан кад се народ пита кад обицни смртник одлуцује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

22.01.2018 13:38

Тако би требало да је боже помози, али ја нисам сигуран да изборе одлучује оловка народа. Има ту још много фактора који ће да одлучују

Name

Ин

22.01.2018 12:59

Српска (цаст) нецаст је ту да уредује опозицију али сад су у опозицији остали храбри и цасни људи сљам је отисао у владајуце странке. Наса српска цаст су наси борци сви до једнога које је ова власт заборавила оставила гладне без посла , борци нетразе милостињу нити социјално давање него посао да раде и граде своју дрзаву а дозивљавају само понизења и омаловазавања од дезертера профитера и немозе овдје кренути набоље догод се тако ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

22.01.2018 13:37

ОВИ ЛИКОВИ СЛАВЕ СЛАВУ, ИДУ У ЦРКВУ, НОСЕ СРПСКА ОБИЉЕЖЈА. ТО СУ СРБИ КОЈИ НЕМАЈУ ВЕЗЕ ШТА ЈЕ СРБИН ,ШТА ЈЕ ДРЖАВА, ШТА ЈЕ ЦРКВА ШТА СУ ЉУДСКЕ ВРИЈЕДНОСТИ ЗБОГ ОВАКВИХ И ТАКВИХ КАО ОНИ НИКАДА НЕЋЕМО БИТИ ОНО ЗАШТА СЕ ЗАЛАЖЕМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

медвјед

22.01.2018 14:53

Ја нисам члан ни једне странке нити бих био. Сваки члан сваке странке има обавезе према својој странци и политичке противнике који то нападају. Кад изађем на изборе глсам некад за некога и све опет у мене буде исто. И оне из позиције и оне из опозиције и политички неактивне, у ствари све нас заједно, како нас који смо остали у овој вукојебини тако и наше који су иселили на тежак рад у иностранство, боље рећи све мале народе на Земљи заједно,секта звана управљачки врх међународне заједнице све нас води као медвједе за поводац од вашара до вашара.

ОДГОВОРИТЕ