Хрват са дербија спријечио убиство

Хрвоје Баковић успео да савлада двоструког убицу, који је покушао да убије трећег притвореника. Николић тек након тога себи пререзао врат.

Регион 20.01.2018 | 20:24
Хрват са дербија спријечио убиство
Сплићанин Хрвоје Баковић (32), један од шесторице ухапшених хрватских хулигана који су правили нереде на стадиону Партизана током 156. дербија, захваљујући присебности, али и снази успео је да спречи да се пред сам крај године у Централном затвору у Београду догоди крвопролиће!

Како Курир сазнаје, помахнитали Марко Николић (43), монструм који је сина и супругу убио испред Центра за социјални рад у Раковици, 30. децембра покушао је да убије другог цимера, али га је у томе спречио Сплићанин.

Играли „не љути се, човече“

- У ћелији су била четворица притвореника. Седели су и играли „не љути се, човече“. У једном тренутку Николић је скочио и покушао да, комадом стакла које је у том тренутку одломио са огледала, убије једног цимера - прича извор Курира како је почела драма у ћелији коју су делили Николић, Баковић и још двојица притвореника.

Шта се догодило и због чега је Николић насрнуо на једног од њих, нико не може поуздано да тврди, али се нагађа да је разлог то што га је цимер раније питао „зашто си убио сина“.

- Николић би сигурно тога дана успео да га убије да Хрвоје Баковић није био присебан. Скочио је и монструма из Раковице покушао да савлада голим рукама, али како је Николић почео да се отима и оштрицом замахује и према њему, Сплићанин је подигао клупу за седење коју имају у ћелији, подигао је до висине Николићевих груди и тако успео да га одгура и притера уза зид - прича наш извор.

Кад је схватио да је савладан и да не може да се одбрани од Баковића, Марко Николић је стаклом које је држао у руци пререзао себи врат.



Хорор сцена

- Хрват је почео да урла и дозива стражаре. Они су одмах дотрчали и затекли хорор, крви је било на све стране - подсећа саговорник.

Николић је одмах пребачен у Ургентни центар, али је истог поподнева преминуо. Помоћ је указана и притворенику кога је прво напао, али и Баковићу.

- Баковић је тешко психички поднео све оно што се догодило тог дана у ћелији. Због стреса који је доживео лекари затворске болнице неколико дана су му давали лекове за смирење - каже извор Курира и додаје да без обзира на то што је хрватски држављанин у притвору због нереда на утакмици, „не може да му се спори да је спасао животе цимера“.

Хрвати признају кривицу?

Адвокат Маја Тркуља, бранилац хрватских држављана који су у притвору од нереда на дербију, потврдила је за Курир да је за уторак заказано саслушање њених клијената у Вишем тужилаштву. Осим Хрвоја Баковића, подсетимо, због нереда на трибинама ухапшена су још петорица хрватских држављана.

- Заказано је саслушање и након њега би могли да буду потписани споразуми о признању кривице - кратко је потврдила адвокат Маја Тркуља.

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

неурачунљиви кукавица

20.01.2018 20:39

Могао је побити своје из своје куће а шта је могао јачим затвореницима? Епилог је да није волио ни сам себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Л

21.01.2018 07:49

Чиста лаз хрват је у притворској јединици и није могао никако бити у истој целији са осудјеницима али нек се само нестп писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девијант

21.01.2018 09:39

Све се завршило добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

21.01.2018 15:52

Дрзите их док се сами покољу

ОДГОВОРИТЕ