Оливера Ивановића убили “хеклером“?

Како „Ало!“ сазнаје, на Оливера Ивановића, лидера косовских Срба, пуцано је из „хеклера“, а не из „дуге деветке“, како наводе приштински медији и њихови органи истраге!

Србија 20.01.2018 | 17:52
Оливера Ивановића убили “хеклером“?
Према сазнајима листа, главни циљ пласирања лажне приче о врсти оружја из којег је пуцано на Ивановића јесте да се злочин представи као мафијашки обрачун, а за тај злочин окриви Србија!

Сазнања, наводи лист, потврђује и функционер СНС-а Владимир Ђукановић.

“Мало сам се консултовао са људима који су стручњци у тој области и прича да је он убијен из пиштоља М70А, познатијег као „дуга деветка“, и да је из тог пиштоља испаљено чак шест груписаних метака у горњи дио тијела, од којих су два остала у самом тијелу, потпуно је немогућа јер се ради о полуаутоматском пиштољу.

При том кажу да је коришћен пригушивач, а на тај пиштољ је немогуће ставити пригушивач, теоретски може да се стави, али онда мора да се направи дужа цијев и то мора фабрички да се уради. Сигурно је да се помиње „дуга деветка“ само зато што то оружје највише користе криминалци на овим просторима. Теоретски је немогуће да се испуца шест узајамних хитаца из тог пиштоља уколико није пуцао неки Џери Мићулек, који пуца у свјетском рекорду од 12 метака за три секунде”, каже Ђукановић.

“Оно што је, по мом мишљењу, реалније јесте то да је Оливер упуцан из „хеклера“ који има интегрисан пригушивач и који је аутоматски. А будући да је испаљено шест метака одједном и на тај начин, јасно је да се ради о врхунски обученом пуцачу. Тешко можете имати криминалца таквог ранга, прије ће бити да је ријеч о врхунском специјалцу који је радио негдје”, појашњава Ђукановић.

Војни аналитичар Мирослав Лазански такође је увјерен да је сасвим могуће да је убица користио „хеклер“.

“Могуће је да је Ивановић убијен „хеклером“, али је могуће и да је усмрћен „дугом деветком“ јер постоје различите врсте тог пиштоља. Ми ништа не знамо, ни да ли је убица пуцао из аутомобила у покрету, ни да ли је изашао из аута и, што кажу мафијаши, оверио Оливера, ни да ли је накратко зауставио атомобил, па пуцао кроз прозор. Убица је био добар стријелац, то је сигурно, али не знамо да ли је дошло до расипања ватре, да ли на зградама около има трагова, односно метака који су промашили жртву. Чињеница јесте да је убица вјероватно био врло близу Оливера, да му је пришао на метар-два и пуцао. Има много нејасноћа, а многи управо то и желе, да створе конфузију”, каже Лазански.

И министар одбране Александар Вулин рекао је јуче да одбијање Приштине да се српски органи укључе у истрагу убиства Оливера Ивановића управо показује да постоји неспремност приштинске стране да се пронађу убице и да је једино Србији стало до тога.

“Очигледно је да постоји неспремност, да постоји страх од рјешења. Једино је Србији стало. Само ми хоћемо да знамо ко је убица, како ће бити кажњен и да вратимо мир у регион”, рекао је Вулин.

Он је додао да се докле год је убица на слободи може сумњати да ће поновити злочин, а да је утисак да међународна заједница и Приштина стоје по страни и не рјешавају злочин.

“Власти у Приштини желе територију, не желе људе. Желе сјевер Косова, али не желе Србе ту. Нека ме демантују и формирају Заједницу српских општина и почну да суде злочинцима ОВК”, нагласио је Вулин.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, рекао је да убиство Оливера Ивановића оставља простор за сумњу ко је све могао да учествује у злочину.

“Нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Оливера Ивановића ради најпрофесионалније могуће и потпуно је нелогично одбијање Приштине да органи из Србије помогну у истрази”, рекао је он.

Када се жели најбоља могућа истрага, сматра Стефановић, онда се укључују сви они који својим радом, искуством, познавањем терена и истрага те врсте могу да помогну, а српска полиција, каже министар, има изузетно искуство у рјешавању различитих случајева, а њих не желе у истрази.

Извор: Ало

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ландахачи

20.01.2018 17:10

Каки специјалци спинују и ми лаици треба да се качимо на једну од теорија убитста.Пустите човјека да у миру почива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.01.2018 17:58

Како стока као овај Ђукановиц и слицни само разводњава и сири прицу. Сустина је ко је убио цовјека , ко има користи од његовог убиства, коме је према прици покојника највисе сметао . То се никад неце сазнати. За Ђинђица се знало прије него сто је убијен ко га је убио зато сто је неко имао интерес да уклони конкуренцију. Косово сте за народ изгубили и тацка. Неколицина срба врти доле јос добре комбинације и то је цињеница. Обицан народ је погубљен и гледа у водје који паламуде и просипају супљу, не знам цему се надају. Зато само у Бањалуци неколико хиљада младих похадја курс њемацког језика и боље да је тако , отицице , зарадице и мозда некад промијенити слику о нама као глупом и заосталом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

20.01.2018 18:01

Ама остави те се спинања.Како вас висе није страх Бога ако вам Оливер није ниста знацио.Вуцицу морас расцистити са Дрецуном,Вулином и оним Твојим канцеларом за КМ они воде ђаволово коло.Ако то брзо не ријесис они це и тебе на крају саранити тако раде лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија - мало едукације

20.01.2018 18:27

"Дуга деветка" је врста метка калибра 9 милиметара, а зове се дуга (9x19мм) због тога што постоји и "кратка деветка" (9x17мм). Хеклер је лако аутиоматско оружје које користи "дугу деветку". Иначе муницију 9x19 користе различите врсте оружја (аутомати и пиштољи). Дакле, вијест је лаичка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војник

21.01.2018 12:34

Браво за коментар,управо то сам хтио да напишем.Од почетка ми то пара уши.Кад буде завршена балистичка анализа,биће познато из којег оружја је пуцано.

Name

Дјопе

21.01.2018 17:41

Иоле нормална дрзава би требала имат бар једног струцњака да казе да ако имас цауру и зрно,знас онда и које је орузје користено,калибар зрна,..натијелу зртве по устрелној рани и са које даљине је пуцано,...катастрофа какве инфо пустају у јавност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

21.01.2018 19:02

Текст је обицна глупост... онај ко не зели да остави траг уради то еxплозивом.. онај ко зели да остави траг уради то из орузија , одредјеног калибра, врсте и производјаца... неко је оставио поруку а та порука сигурно знаци да није Албанац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

21.01.2018 19:18

органи из србије да помогну у истраги молим вас не саљите тај скарт па они не могу да открију убиство оне младе певацице која је из београда а кобајаги да открију на косову вуциц само лупета вуцицу надји убицу од јеце па онда дај даље али нормално он је знао име убице пре избора сада је изгледа заборавијо цовек оптерецен

ОДГОВОРИТЕ