ДНС хоће једну кандидатуру

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић изјавио је да је ова странка спремна да преговара о појединачним функцијама на предстојећим општим изборима, а да ће самостално изаћи на изборе за Народну скупштину Српске и парламент БиХ.

Република Српска 20.01.2018 | 07:47
ДНС хоће једну кандидатуру
"Очекујемо да нађемо партнере који ће понудити ДНС-у једну од тих појединачних позиција како бисмо могли даље да креирамо укупан политички амбијент", рекао је Чубриловић вечерас за Радио-телевизију Републике Српске.

Он каже да је ДНС заинтересован да понуди кандидата било за предсједника Републике Српске, било за српског члана Предсједништва БиХ, али да на изборе за парламенте Српске и БиХ излази самостално, као и сваки пут.

Одговарајући на питање да ли ће ДНС имати свог кандидата за предсједника Републике Српске он је рекао да коначан став о томе страначки органи нису заузели, да нису засједали, нити су имали ни са ким званичне преговоре о томе.

Говорећи о могућем споразуму ДНС-а са Народном странком Огњена Тадића, он је рекао да та сарадња не би била на нивоу коалиције.

"Није то споразум тог нивоа. Биће то сарадња између странака. Оно што је Народна странка изнијела на том састанку као своје циљеве, то се у великој мјери поклапа са политиком ДНС-а", навео је Чубриловић.

Одговарајући на питање колико то што је лидер ДНС-а Марко Павић јавно упутио оштре критике на рачун лидера Уједињене Српске Ненада Стевандића може оптеретити односе унутар коалицији СНСД- ДНС-СП, Чубриловић је рекао да то не би требало да буде неки реметилачки фактор јер Стевандић није члан ове коалиције, већ је са СНСД-ом направио неки партнерски однос.

Он је оцијенио да су односи у коалицији СНСД-ДНС-СП добри и коректни, те нагласио да коалиција ДНС-СНСД-а траје готово 20 година и да је можда најстарија на Балкану.

На констатацију да је ДНС пожељан партнер и за опозициони блок, Чубриловић каже да јавне понуде те врсте не сматра озбиљним и да никада није било конкретног разговора о томе.

"ДНС има своју политику, понашаће се принципијелно, имамо профилисано бирачко тијело. Знамо наш капацитет и нашу снагу и тако ћемо се и понашати", поручио је Чубриловић.

Говорећи о бањалучком Градском одбору ДНС-а, Чубриловић је истакао да на предстојећим изборима у Бањалуци очекује најбоље резултате од када постоји ДНС.

"За такав став имам изворе од људи са терена, а и оних који су заинтересовани да раде за ДНС, а из неких других су сфера живота, до сада нису били политички активни, али желе да овај пут буду дио тог тима", поручио је Чубриловић.

(Срна)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Пресједник

20.01.2018 07:00

Нема нист од тог... Сада лупетају кад додју близу избора онда се улизице уцуте и подрзе своју групну секту....немају они м... за било ста..позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

20.01.2018 09:40

Цубриловицу ниси ти ниста заслузио осим да будес слуга милокраду осјетио си да те висе нико неце пријави се на време преко интрернете за посо цобана.

Name

Ма да

20.01.2018 11:12

Однос снсд-днс-сп добар ! А ваш однос према народу ? Уништили сте нас !

Name

елиот нес

20.01.2018 20:54

неда баја ништа

Name

Његош Ковачевић

20.01.2018 22:08

То господине Чубриловићу, нама који нисмо чланови ни једне партије, остаје једино нада у ДНС.Предпостављам да ће г-дин Павић бити предсједник РС, уз помоћ Савеза за промјене, члан предсједништва Иванић, предсједник Владе РС Шаровић. Додика неће нигдје бити осим у тужилаштву, странка ће му бити кула од карата. Нажалост Мали Ђокица ће бити посланик јер он увијек себе стави на број један компензационе листе , јер нема муда!

Name

Његош Ковачевић

20.01.2018 22:08

То господине Чубриловићу, нама који нисмо чланови ни једне партије, остаје једино нада у ДНС.Предпостављам да ће г-дин Павић бити предсједник РС, уз помоћ Савеза за промјене, члан предсједништва Иванић, предсједник Владе РС Шаровић. Додика неће нигдје бити осим у тужилаштву, странка ће му бити кула од карата. Нажалост Мали Ђокица ће бити посланик јер он увијек себе стави на број један компензационе листе , јер нема муда!

Name

Борац рс

20.01.2018 07:34

ПОЛТРОНУ ЈЕДАН КО ТЕБЕ СТА ПИТА БИЦЕ КАКО ВАМ КАЗЕ ДОДИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Предсједник

20.01.2018 08:48

Одлицно рецено прави бескицмењаци са болесном зељом да су на власти

Name

Б Л комуниста

20.01.2018 08:50

Ма пуно ти значиш, сви ми знамо да је тебе и малог Ђокицу Баја одавно купио. Кандидати су Снаша Жељка и пјевач (тракториста) Баја.

Name

ДНС=ДНО

20.01.2018 07:45

Чубро ти очекујеш да ти неко нешто понуди. Да ти да или да узмеш сам како си и навикао. Па теби и твојој Дај Не Се*и партији треба понудити од шаке до лакта. Знаш ти добро шта то значи. Себе видиш као неког кандидата а знаш добро колико си и зашто си несигуран у себе. Јер си неквалификован за било коју јавну функцију. Неспособан. Несигуран у себе. Али сигуран си да требаш наставити јер се мора сачувати опљачкано и од народног грла отето. Само ћеш у политици остати близу тендера, аутопутева, моћи и свог заштитника Баје. А уз Бају су аутопутеви, Слобо, Будо и остали Станковићи. Сличну страст за парама имате обадвојица ти и Додик. А обадвојица имате своје пипке у градској скупштини своје одборнике и клубове где можете наставити са отимањем градске имовине и некретнина. Биолошки сат цури и зато се теби жури. А чувај се да не посрнеш и не останеш без свега отетог. Поцни полако да замисљас оно јутро кад се пробудис након губитка избора. Тад цес клецити пред својом некадасњим странком СДС али неце бити милости. Ти СДСу и опозицији сад требас за русење баје а не за формирање нове власти гдје би ти и твоја дај не се*и странка покусали бити амнестирани за 20_годисње становање у Додиковом пробавном тракту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДНС = ДНО

20.01.2018 09:49

Морам да признам да одавно нисам прочитао сликовитију анализа неког политичког субјекта на овим просторима. Подсјетио би Чубру као бившег СДС-овца да је у Српском језику најсрамнија ријеч "издаја" на жалост и најчешћа. Он је вјероватно свјестан чињенице да је ДНС у Бијељини издигао се изнад страначке глупости која на РС нивоу подржава све оно за шта бисмо као народ могли добити фактуру крајње неповољну, а у општини у којој ја живим што вјерујем да Чубро незна у СДС-у су мишљења, а и сам дијелим то мишљење да је ДНС СДС-у поузданији чак и од ПДП-а, а чак више од половине социјалиста у тој општини подржава СДС. Што прије вех ДНС-а то схвати бит ће боље и за њих, а и за Републику Српску.

Name

Снсд

20.01.2018 08:05

За градонацелника Приједора!На следецим локалним а до тад цут ту,сједи један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

20.01.2018 08:31

Само Чубриловића за једну кандидатуру. Најбољи кандидат којег ДНС има. Никако Павића који подржава тајкуне унутар својих редова и полако урушава ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРИЈА

20.01.2018 08:31

А ЈЕСТ ПАВИЋ ДОСЛЕДАН ФУЈ ,ПРИЈЕ МЈЕСЕЦ ДАНА ТРАЖИО ЈЕ ОБЕ ФУНКЦИЈЕ САДА САМО ЈЕДНУ ЗА ДВА МЈЕСЕЦА НЕЋЕ ТРАЖИТИ НИ ЈЕДНУ ЈЕР ЗНА ДА НЕЋЕ ДОБИТИ ,МЕЂУТИМ СВА ОВА ФРКА ЈЕ БИЛА ДА СЕ НАМАГАРЧИ И ПРЕВАРЕ ГЛАСАЧИ ПРЕСТАВЉАЈУЋИ СЕ КАО НЕКА ВЕЛИКА СТРАНКА ДНС НЕЋЕ НА ИЗБОРИМА ИМАТИ НИ ПОЛА ГЛАСОВА КОЈЕ СУ ИМАЛИ НА ПРОШЛИМ ИЗБОРИМА ЗАТО ШТО НЕМАЈУ КАДРА ИЗАТО ШТО ИМ ЈЕ ШЕФ МАРКО ПОСТО НАЈОМРЖЕНИЈИ ПОЛИТИЧАР У РС-У ЕМ ПРЕСУЂЕН ЕМ НИЈЕ ДОСЛЕДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-марија

20.01.2018 10:02

Са километар се види да си из снсд. Таквим коментарима, поготово ако то радиш из ботовског штаба снсд, само гоните Павића од себе. Замисли се мало, шта ако Марко буде кандидат испред ДНС за предсјеника Српске па добије бар 70.000 гласова, знајући да неће побиједити, али да се жртвује због више посланичких мјеста. Шта онда остаје СНСД кандидату,не би побиједио да је Миле кандидат, а не нека његова резерва, без обзира да ли ће бити из СЗП Говедарица, или Иванић?

Name

ПД МИЛАН

20.01.2018 10:41

Коме треба стара олињала мрцина и пресуђени политичар ако мислите на СДС грдно се варате павић не треба никоме а СДС има најбоље кандидате

Name

Црни

20.01.2018 08:35

Е теоретске сенсе нема та странка хамза хоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема од тога ниста

20.01.2018 08:53

Без јабуке висте нула а поготово то цубриловицу тиси једно обицно кљусе које ниста несмре ни прднути докму јабука неда одобрење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

20.01.2018 09:49

То може ако се Додик смилује па вам то удовољи. Можете ви предложити а и сами знате да нема теоретске шансе да освојите ту функцију брз СНСД, као што то исто не може ни Иванић без СДС. За мене је то уцјена и ПДП и вас ДНС. Зашто неби могли имати 4 кандидата па да бирамо ( СДС, СНСД, ПДП и ДНС, ма може и Чава па да оплетемо )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрејевиц

20.01.2018 09:53

Прије це мене кандидовати који НЕ ЗНАМ ОД ТОГА НИСТА, него сто це вам Миле дати несто. Странка која функционисе на позицијама и куповини појединаца медју којима си ти први госп.асфалтирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лесинари

20.01.2018 10:12

ДНС је препун неспособних који једино тразе лицну корист. Подсјеца ме на некадасњи ЈУЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тр

20.01.2018 15:17

Управо, каријеристи...

Name

Срна ин

20.01.2018 10:40

Гледај поремећеног ума.Предсједник скупстине једног од два ентитета у БиХ,и цијелу причу меље о партији,партији(тј.секти)шта би купили,кога ,када,с ким би.Ни ријеци о скупстини о раду за ентитет,о младима који одлазе,о биједним пензијама и платама,о раду Владе ентитета.Ниста о томе, само партија и опет партија.Кад увече легну у кревет ,ставе зубе у часу,и загрле партију тек онда могу заспати.Лаку ноћ болесници спавајте мирно партија вас чува од Зенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

20.01.2018 11:52

Свака цаст на коментару. 10-ка

Name

Ре Цубриловицу,

21.01.2018 10:01

Ко це те финанцирати ,благајне празне 'ниста ти неморес поправити ,брод тоне ;ко мозе нека се ресава.

ОДГОВОРИТЕ