Београду се нуди учешће у истрази

Косовски тужилац Шућри Суља, који води истрагу о убиству Оливера Ивановића, најавио је да ће у понедељак бити објављени први резултати истраге, укључујући снимке сигурносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу као и форензичке доказе, јављају косовски медији. Приштина је, путем Интерпола, проследила захтев Београду за сарадњу и размену информација, каже заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

Србија 19.01.2018 | 20:00
Београду се нуди учешће у истрази
"Интензивно радимо на истрази убиства Оливера Ивановића. Очекујемо да ће резултати истраге у вези са снимцима сигурносних камера, прегледа возила и форензички извештај бити објављени у понедељак", рекао је косовски тужилац Шућри Суља.

Суља је навео и да ће у извештај бити укључене и изјаве сведока.

У међувремену, заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић рекао је да је косовска полиција отворена за сарадњу ради расветљавања убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

Радојевић је, у изјави за Радио Косово 2, програм на српском језику, рекао да је косовски МУП тим поводом, путем Интерпола, проследио захтев Србији за сарадњу и размену информација.

Ово је најновија у низу изјава политичара из Приштине који, наводно, нуде сарадњу српским државним органима у расветљавању убиства, али се све те понуде односе искључиво на размену информација, а не на учешће у истрази, што је Београд тражио.

Косовски премијер Рамуш Харадинај синоћ је рекао да Еулекс и Унмик нису надлежни да одобре српским органима учешће у истрази о убиству Ивановића. Истакао је да је за такву дозволу искључиво надлежна Приштина, а да он налог за то није дао.

Радојевић напомиње да је до сада већ испитано више сведока.

"Тренутно, полиција ради на анализи доказа и прикупљеног материјала са лица места, такође се ради и на обради видео-назора који је прикупљен са места увиђаја. МУП је спреман на сарадњу са свим службама које могу да помогну у расветљавању овог убиства. У том смислу, косовско министарство унутрашњих послова је преко канцеларије Интерпола у Приштини упутило захтев МУП-у Србије за добијање одређених информација које би помогле у расветљавању овог злочина", рекао је Радојевић.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је у уторак испред седишта странке у северном делу Косовске Митровице.

Ивановић је погођен са шест метака, а полиција је током истраге пронашла запаљени аутомобил "опел астра" који су, наводно, користили нападачи.

Косовска полиција понудила је 10.000 евра за информације о убиству.

Српска полиција је затражила да учествује у истрази.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Ивановића ради најпрофесионалније могуће и истакао да је потпуно нелогично одбијање Приштине да органи из Србије помогну у истрази.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Роран са Сокоца

19.01.2018 19:07

Немојмо се заваравати јер та 'понуда сарадње' није исто као равноправно уцесце у самој истрази. По мени велки минус српске полиције је да скоро две године није ресила Савамалу или убиство оне певацице, а овамо се нуди да равнопрвно са полицијом Косова уцествује у истрази око убисва ивановица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Роран

19.01.2018 20:36

Свака цаст за коментар заоми цовјека а како толика брига за косово док је цовјек сахрањиван Вуцко пије цај

Name

Прво реси Савамалу па се онда нуди

19.01.2018 19:13

Нека Београд прво реси Савамалу или надје убицу оне певацице па нека се тек онда нуди наоколо

ОДГОВОРИТЕ
Name

куциц

19.01.2018 19:18

Шта цес се нудити када он све зна стаје било и какоје било да има имало поноса и стида куциц неби разговаро са тацијемнегоби поставијо ултиматун јели косово и метохија јос у србији какосе буса куциц онда покрени војску и полицију и сравнај косово до скадра и реси проблем заувек али ти то несмес и нецес јерси и сам кривац у том слуцају јерси доведен као цијониста и послусник да унистис и будес гробар србског народа и цитаве србије потопи ваљевску грацаницу сро прави преседник никада неби урадијосав свет цува историју а ти потапас

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈА

19.01.2018 19:22

Ма каки ви и васа истрага. истразујете слуцај јелене марјановиц 2 године. ето васе способности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

19.01.2018 19:39

БГ се нуди ? Боже сачувај јадована

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

19.01.2018 19:46

Слабо је то све ! за таквог човека тако лоше раде а србија не мозе ништа да уради а стално говоре да је косово србија а изгледа да нема од тога ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

19.01.2018 20:38

Дајте оног Спасица удбаса стоје дијелио плијен с Арканом опљацкан по европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАПАЖАЊЕ

19.01.2018 21:00

СРБИ су стари народ. Гледајући ово садашње српско политичко смеће/стоку лично све висе сумњам у то да ли СРБИ као политикоетнос постоје као континуитет својих предака.

ОДГОВОРИТЕ